Stirile din ziua: 20 aprilie 2013

Chipul cioplit al socialismului timisean are basca

Știam dintr-o poveste de liceu că junele social-democrat Radu Țoancă, pe atunci activist comunist în devenire, voia să se facă tovarășul Nicolae Ceaușescu când va crește mare. Ajuns figură publică, omul a negat apoi toată legenda, atribuind cu talent delaționist întreaga istorioară altui politician de esență oportunistă, Dan Mihalache, liberal cu exercițiu în social-democrație.

Shiraz de Budureasca si „Cocoșul dintre vii” de Recas, cele mai bune vinuri din Romania

Cele mai bune vinuri românești au fost premiate, sâmbătă, la cea de-a opta ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice. Cramele Recaș și Budureasca au luat mariile premii la vinuri albe, respectiv roșii. În total, au primit medalii 20 de vinuri albe, 14 vinuri roșii, două roze, un spumant și un distilat.

Au potolit Maciuca!

Prima victorie din 2013 a lui Poli a venit în meciul cu Damila Măciuca, scor final 2-0. Timișorenii au marcat în această întâlnire tot atâtea goluri cât în celelalte partide din retur. Vali Velcea rămâne pe banca tehnică, dar mai e mult de lucru pentru a face o echipă care să poată emite pretenții în prima ligă.

Tolcea a scos „catalogul” in strada si ii cheama pe timisoreni sa-i dea note / FOTO

Nu e de 10 absolut, dar în niciun caz nu e de 5,89, cât i-a dat comisia de evaluare. Încă director al Muzeului de Artă, Marcel Tolcea îi invită pe timișorenii să-și spună părerea, într-un „catalog” ad-hoc, amplasat în Piața Unirii. Mesajele lăsate sunt, toate, în aceeași notă: în Palatul Baroc s-au petrecut lucruri interesante, care nu meritau trecute cu vederea.

Inregistrarea societatilor in scopuri de TVA la inmatriculare

Până relativ recent, mai precis, până la jumătatea lui 2011, înregistrarea unei societăți în scopuri de TVA la înmatricularea societății ținea strict de opțiunea acesteia, însă, din cauza unei mari și evidente evaziuni fiscale de TVA, procedura de înregistrare a fost radical schimbată, astfel că, în prezent, înregistrarea, prin opțiune, a unei societăți în scopuri de TVA depinde de decizia organelor fiscale competente.

Regionalizarea, descentralizarea si finantarea

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la semnarea tratatului de prietenie franco-germană, ambasadorul Franței la București și ambasadorul Republicii Federale Germane în România au organizat, la Senat, seminarul „Regionalizarea: abordări comparative franco-germane”, punctând diferențele și asemănările între modelul german și cel francez de regionalizare-descentralizare.

Programul curateniei de primavara

Echipele Retim vor acționa, sâmbătă, în cadrul curățeniei de primăvară, în perimetrul Spl. T. Vladimirescu (din bd. M. Viteazul în bd. Dâmbovița) – bd. Dâmbovița (până în str. Banatul) – str. Vulturilor (din str. Banatul în Calea Șagului) – Calea Șagului (din str. Eneas în str. Bujorilor) – str. Musicescu (din Calea Șagului în Calea

Top