Stirile din ziua: 5 aprilie 2013

Continental

Robu dixit: Continental polueaza, dar nu poate fi amendata

Vești foarte proaste pentru timișorenii din zonele UMT şi Lipovei, care au sperat că vor scăpa de miasmele degajate de Continental. Fabrica nu poate fi amendată, deoarece, la măsurătorile efectuate la solicitarea primarului Nicolae Robu, toți parametrii s-au încadrat în limite normale. Edilul recunoaște însă că mirosul este uneori insuportabil.

Horia Colibasanu pleaca spre un nou „optmiar”

„Omul care merge pe vârfuri”, stomatologul timișorean Horia Colibășanu, se pregătește pentru o nouă premieră românească în alpinism. Luni dimineață, el pleacă spre vârful Lhotse (8.516 metri), al patrulea vârf ca înălțime din lume. Fără oxigen suplimentar și șerpași, Horia încearcă să cucerească al șaselea „optmiar”.

Ovidiu Petre s-a accidentat din nou

Valentin Velcea trebuie să regândească linia mediană pentru derby-ul de sâmbătă cu Corona Braşov. Motivul nu este greu de ghicit: Ovidiu Petre s-a accidentat. Cel mai bine plătit jucător din lotul lui Poli Timişoara nu a participat la antrenamente alături de colegii din lot. În afară de câteva alergări uşoare, Petre a fost menajat de staff-ul tehnic.

Retete false de 3,3 milioane de lei, in Timis, Hunedoara si Sibiu

Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri dimineață, percheziţii în Hunedoara, Sibiu şi Timiş, la medici şi farmacişti care ar fi eliberat sute de reţete false. Acestea erau prescrise în speciale pentru medicamente oncologice, decontate la CAS Hunedoara. Prejudiciul este de peste 3,3 milioane de lei.

Seara lautareasca, cu muzicieni de exceptie

„Seara Lăutărească” de la Jazzissimo vă așteaptă să trăiți sau să retrăiți momentele muzicale vechi inspirate din muzica lautarească de regat din Vechiul București, din zonele folclorice românești și din repertoriul tradițional.

Groove Salad, la Daos

Dacă vă plac „salatele” de sunete muzicale, nu ratați petrecerea de vineri seară, din Club Daos. Beat Bang! se pregătește de o lansare de album și își testează publicul, iar DJ-ii Elementrix și Leizaboy au pregătit seturi care să vă facă să nu stați jos.

„Pana de automobil”, pe scena TNTm

„Pana de automobil”, celebră nuvelă a scriitorului elvețian Friedrich Dürrenmatt, este adaptată pentru scenă şi montată de regizorul Sabin Popescu. O poveste fascinantă despre psihicul uman, spectacolul ne provoacă la întrebări esenţiale despre noi înşine, dincolo de obişnuinţe, dincolo de convenţii şi, mai ales, dincolo de numeroasele măşti pe care ni le punem în viața

Primăria Timișoara, amendată pentru TimPark

Robu le-a pus gand rau romanilor cu numere de Bulgaria

Primarul Nicolae Robu vrea să-i amendeze pe cetăţenii români care au mașini cu numere străine, care parchează gratuit. Anterior, el anunțase că parcarea nu trebuie plătită de deținătorii de mașini cu numere străine la maşini. Acum și-a nuanțat poziția, dar nu a putut explica în ce mod va fi depistată cetățenia șoferilor.

Intreruperi de curent

În Timișoara nu sunt programate, vineri, întreruperi de energie eletrică. Acestea vor avea în județ, astfel: Seceani (p), Sărăzani, Comloșu Mare (p), orele 9 – 17; Românești (mănăstire), orele 8 – 18; Jebel (p), orele 8 -16.

Carol I – Regele de oțel al României

Majestatea Sa Carol I, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, (n. 10 aprilie 1839, Sigmaringen – d. 10 octombrie, 1914, Sinaia) a fost domnitorul, apoi regele României, care a condus Principatele Române și, apoi România, după abdicarea lui Alexandru Ioan Cuza. Din 1867 a

Top