Stirile din ziua: 2 septembrie 2013

Manuela Strinu si Constantin Marascu, premiati la SIMFEST

Manuela Strinu si Constantin Marascu, premiati la SIMFEST

Doi jurnaliști timișoreni, din generații diferite, au fost premiați pentru realizările lor la cea de-a 11 ediţie a SIMFEST, singurul festival dedicat exclusiv producţiilor de televiziune din România. Manuela Strinu și Constantin Mărăscu au adus acasă premii importante, care dovedesc că în Timișoara există oameni care știu să facă filme ca la carte.

Ambrozia scoate 9.500 de lei din conturile timisorenilor cu terenuri in paragina

Lupta cu ambrozia s-a lăsat cu amenzi de 9.500 de lei, date proprietarilor care și-au lăsat terenurile pradă buruienilor. La cât de mulți timișoreni sunt alergici la polenul faimoasei plante, suma nu e prea mare, dar e totuși un început. Ambrosia își va face de cap până prin octombrie.

Rezident Ex face turneu unde cer fanii

Rockerii vor alege oraşele în care se vor desfăşura, la sfârşitul lunii octombrie, concertele Rezident Ex. În premieră pentru România, o trupă își va stabili viitorul turneu în funcție de dorințele fanilor, care trebuie doar să trimită e-mailuri pentru a-și manifesta preferințele. Vor fi zece orașe în care va putea fi ascultat acest supergrup.

Scandal in parcarea de la Profi: „Ingerii galbeni”, acuzati de sechestrare!

Firma de remorcări şi tractări auto „Îngerii galbeni” este acuzată oficial de sechestrare, după un incident ca în filmele cu clanuri mafiote. „Îngerii galbeni” au fost implicaţi în mai multe scandaluri, fie că şi-au făcut publicitate ilegală pe domeniul public, fie că au acţionat la limita legii pentru câteva sute de lei. Ultimul dintre ele a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în Calea Șagului.

Judecatorul sindic nu e obligat sa solicite opinia unui alt practician in insolventa cu privire la planul de reorganizare aprobat de creditori

Prin Decizia Civilă nr. 405/06.03.2013, Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în condițiile în care un plan de reorganizare al unei societăți a fost aprobat de toate categoriile de creditori, potrivit legii, iar planul cuprinde toate mențiunile obligatorii conform art. 95, lit. A-L si 101, alin. 1 din Legea nr. 85/2006, judecatorul sindic nu este obligat să solicite opinia suplimentară a unui alt practician în insolvență, prevederea legală fiind o opțiune, nu o obligație.

Strania disputa intre Victor Jekyll si Ponta Hyde

Mii sau poate chiar zeci de mii de români s-au adunat duminică seara în piețele mai multor orașe din țară pentru a protesta împotriva Proiectului Roșia Montană, dar și a exploatării gazelor de șist. A fost printre puținele dăți când românii nu au protestat pentru salarii sau împotriva vreunui personaj politic, ci au făcut-o pentru sănătatea copiilor lor. Alături de manifestanți, dacă nu fizic, măcar cu sufletul, s-a aflat și un tip mai înăltuț, cu ochelari, ceva mai rotunjor în ultima perioadă și care răspunde la numele de Victor Ponta.

„Orasul de aur”, in culorile toamnei / FOTO

Este de ajuns să ştii că este situat în Boemia centrală şi deja gândul la o localitate aflată într-o regiune cu un asemenea nume primeşte brusc un aer melancolic, pitoresc, blând. Aici se află una dintre cele mai cochete şi mai atractive capitale europene, un vechi oraş regal care atrage anual peste patru milioane de turişti, dar reuşeşte să-şi păstreze totuşi aerul de măreţie de demult, ce nu apune niciodată.

Intreruperi de curent

Enel a programat, luni, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ion Ionescu de la Brad, sc.A, și bl.94, sc.A, orele 9 – 17; Giarmata (p), orele 9 – 17; Lugoj (str. Făgetului, 13 Decembrie, Brândușelor, Privighetorii, Alecsandri, Agriculturii, Strugurilor), Chevereș-Pădure (tabăra școlară, cabana silvică), orele 9 – 15; Cralovăț, Lucareț, Teș, Brestovăț, Hodoș,

Top