Stirile din ziua: 4 septembrie 2013

Desenatorii de ziduri ar putea fi trimisi la munca in folosul comunitatii

Desenatorii de ziduri ar putea fi trimisi la munca in folosul comunitatii

Cei care „pictează” fațadele clădirilor din Timișoara ar putea fi obligați să presteze muncă în folosul comunității. Aceasta este propunerea consilierului local PNȚCD Adrian Orza, care nu crede că amendarea proprietarilor imobilelor este o soluție.

Colegiul „CD Loga” cade peste elevi si profesori, desi sunt bani pentru reabilitare

Cei peste 1.000 de copii care învață la Colegiul Național „CD Loga” vor merge la școală într-o unitate de învățământ fără acreditare sanitară. Clădirea liceului este în stare avansată de degradare și sunt mari probleme cu acoperișul. Bani pentru reabilitare ar fi, dar licitația pentru lucrare nici măcar n-a avut loc.

Ala sigur nu e om care n-a cinat c-un rrom

Ca să nu pară un fel de Mussolini al politicii timișene, viceprimarul Timișoarei Traian Stoia a ținut să precizeze cu limbă de moarte că el nu are nimic cu țiganii, ba chiar l-a și primit în casă când era mic pe celebrul Cârpaci. Dar să vedeți de unde i-a venit moșului să zică treaba asta. Ca reprezentant al executivului Primăriei Timișoara, „vicele” pesedist a inițiat niște verificări pe la casele țiganilor înstăriți, pe problema disciplinei în construcții.

„Ingerii Galbeni”, sub protectia politistilor de la Sectia 3?

În urmă cu trei zile, o tânără a fost sechestrată în mașină, în parcarea magazinului Profi, din Calea Șagului, de așa-numiții îngeri galbeni. Nu este pentru prima dată și, din păcate, așa cum se mișcă lucrurile, nici ultima dată, când acești „îngeri” sechestrează oameni sau mașini în respectivul loc. De altfel, de numele acestei firme de remorcări și tractări auto se leagă o lungă listă de scandaluri.

„Doctorul” Tabrizi vrea interventie americana in Siria, pe Zaher nu-l intereseaza

Omul de afaceri sirian Ahmad Jabri Tabrizi, supranumit „Doctorul”, îşi doreşte cât mai curând invadarea propriei ţări de către SUA şi statele aliate. În contrast, un conațional al său, stabilit tot la Timișoara, susține că habar n-are ce se întâmplă în țara sa natală. Congresul SUA urmează să decidă, în perioada următoare, dacă e de acord sau nu cu declanșarea unui atac armat asupra țării conduse de Bashar Al-Assad.

Scoala incepe in cateva zile, Robu se apuca acum de mutat Colegiul Tehnic

Marea mutare a două licee din Timișoara nici măcar n-a început, cu o săptămână și jumătate înainte de reluarea cursurilor. Primarul Nicolae Robu, revenit cu forțe proaspete din concediu, susține că, de miercuri, lucrurile vor intra în normal. Între timp, municipalitatea se va judeca cu profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest.

Robu vrea experti independenti care sa elucideze problema Rosign

Primarul Nicolae Robu va cere unor experți independenți să analizeze un raport al Curții de Conturi legat de contractul cu Rosign. Conform acestuia, municipalitatea a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de asocierea cu firma de semnalizări rutiere, însă Robu nu crede că datele sunt corecte. Rosign are monopol pe semafoarele și indicatoarele rutiere din Timișoara pentru încă un an și ceva.

Dragoi, dupa modelul Basescu: „deBanat e aici?”

Celebra frază a preşedintelui Traian Băsescu de după referendumul din 2012, „Antena 3 e aici?”, a fost adaptată de city-managerul Timişoarei, Sorin Drăgoi. Fostul vameş a dat declaraţii chiar înainte de plenul consiliului local şi a încercat să lămurească toate detaliile legate de activitatea sa. La sfârşit, a avut şi el o întrebare.

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Rudolf Walter (p), orele 9 – 15; Bărăteaz, Băile Călacea, Remetea Mare (p), Lugoj (str. T. Vuia, Heuffel, Bartok, Petculescu, Maniu, I. D. Suciu, Brocea, Bolintineanu, Blaga, Dobrin, Fagilor, Salcâmului), orele 9 – 15; Giarmata (p), orele 9 – 17; Nerău (p), orele

Top