Stirile din ziua: 3 septembrie 2013

Nu sunt destui politisti care sa prinda grafferii, primaria amendeaza proprietarii de case

Nu sunt destui politisti care sa prinda grafferii, primaria amendeaza proprietarii de case

Pe casa dumneavoastră apare un grafitti și nu-l curățați? O să vă sancționeze Poliţia Locală, iar amenzile pot ajunge chiar și la 1.500 de lei. Primarul Nicolae Robu știe că măsura va isca nemulțumiri, dar e convins că doar așa poate păstra o imagine curată a Timișoarei. Asta, pentru că niciodată nu vor fi destui polițiști care să vegheze la respectarea legii.

Zona Cetate nu va fi reabilitata prea curand, contestatiile blocheaza tot

Timișoara riscă să rămână fără o parte din cei 70 de milioane de lei, bani pentru reabilitarea centrului istoric. Licitația pentru desemnarea executantului a fost contestată de trei ori, astfel că lucrarea e departe de a începe. Deși pe Facebook vorbește de profunde implicații politice în acest război, în viața reală, primarul Nicolae Robu spune că politicul n-are nicio legătură.

Pensionara Speranta Catana, numita director la „Ion Vidu”

Ieșită la pensie de doi ani, fosta directoare a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” revine pe funcție. Aberația este posibilă din cauza nenumăratelor modificări la Legea educației, dar și datorită largului sprijin al Inspectoratului Școlar Timiș. Cornel Petroman anunțase schimbări de directori în mai multe școli din județ, criteriile de înlocuire fiind legate de… performanță.

Vin amenzile pentru timisorenii care nu si-au sterilizat cainii

Din octombrie, timișorenii care nu-și sterilizează câinii vor fi amendați. Până atunci, primarul Nicolae Robu susține că peste jumătate din maidanezii din oraş au fost sterilizaţi deja. Liberalul nu poate spune însă un număr de animale, concluzia lui bazându-se strict pe numărul de crotalii pe care le-a văzut în plimbările sale prin oraș.

Cel mai talentat campion crescut de Poli va juca pentru UTA

Nu mai este o noutate felul în care Poli a pierdut şi încă mai pierde cei mai talentaţi juniori din Banat. În aceeaşi situaţie este şi Gelu Velici, atacantul care anul trecut a dat Timişoara pe Piatra Neamţ, pentru a juca la Ceahlăul, în primul eşalon. Acum, după ce a adunat aproape 20 de jocuri în Liga I şi a înscris de patru ori, fotbalistul crescut de Poli este foarte aproape să îmbrace tricoul eternei rivale UTA Arad.

Reabilitarea malurilor Begai incepe in aceasta toamna

Care este legătura între înlocuirea treptelor Catedralei Mitropolitane și reabilitarea malurilor Begăi? Ambele lucrări sunt executate de o firmă din Arad, care pare să fi prins cheag la Timișoara. Malurile Begăi vor fi reparate în următoarele 23 de luni, iar primăria vrea să cumpere și vaporetto.

Robu, despre Sorin Dragoi: „Primeste de la primar orice sarcina”

Primarul Nicolae Robu a elucidat oarecum misterul legat de atribuțiunile city-managerului Sorin Drăgoi. Acesta trebuie să facă exact ce-i spune șeful lui, dar, până acum, nu există vreo dovadă concretă a activității lui Drăgoi. Fostul vameș nu a fost văzut niciodată pe teren.

Incepe procesul celui care s-a suit cu masina pe trotuar si si-a abandonat victima

Tânărul care s-a suit cu mașina pe trotuar la Lugoj și a rănit grav o femeie are marți primul termen la Judecătoria Lugoj. Avocații victimei cer o pedeapsă cu închisoarea de șapte ani. În procesul civil, ei vor solicita, de asemenea, plata unor despăgubiri record, care ajung la un milion de euro.

Fara apa rece

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări pentru remedierea unei avarii de pe reţea, va întrerupe, marți, între orele 9 și 12, furnizarea apei reci hidrofor la CT „Diana”. Vor fi afectaţi consumatorii care domiciliază pe str. FC Ripensia nr. 4-6-8-10 şi Eroilor nr. 22.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, marți, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc doar în județ, astfel: Pișchia (p), Chevereș-Pădure (tabăra școlară, cabana silvică), orele 9 – 17; Moșnița Nouă (p), orele 9 – 15; Ivanda (SC Agrototh SRL), orele 8 – 15; Teremia Mare (p), orele 10 – 14.

Top