Stirile din ziua: 24 septembrie 2013

„Ripi”, ce calificare! / FOTO

„Ripi”, ce calificare! / FOTO

Ripensia Timișoara a reușit supriza 16-imilor Cupei României, lăsând în urmă o prim-divizionară. Pe „Dan Păltinișanu”, roș-galbenii s-au calificat în optimile competiției, după ce au trecut spectaculos, cu 2-1, de Universitatea Cluj.

curtea de conturi

Robu a injumatatit suma propusa pentru ACS Poli

RCM Timișoara este singura echipă căreia nu i s-au tăiat la jumătate sumele propuse inițial ca alocare suplimentară din bugetul local. ACS Poli se va mulțumi doar cu 500.000 de lei, la fel ca și BC Timișoara. Reducerea sumei a fost propusă de primarul Nicolae Robu, consilierii prezenți votând în unanimitate sumele.

Herzog si Boncea au votat pentru PSD in urma unui „gentlemen’s agreement”

Consilierii locali PNŢCD Flavius Boncea şi Bogdan Herzog au votat, marţi după-amiază, în plenul CLT, pentru cumpărarea de către PSD a unui sediu în Timişoara la o sumă modică. Explicaţia este una de solidaritate politică, legată de o aşa-zisă lege nescrisă între partidele din Timiş.

Sectia ATI cumpara medicamente de 250.000 de euro

Secţiile de terapie intensivă au primit primii bani de la Ministerul Sănătății prin Programul Naţional de Finanţare Suplimentară. La Timişoara, de la începutul acestei luni, pacienţii internaţi la ATI la Spitalul Județean nu au mai fost nevoiţi să achite din buzunarul propriu medicamentele şi materialele necesare pe perioada spitalizării.

șoferi

Robu vrea referendum pentru transport in comun gratis

Primăria Timişoara va acoperi din propriile conturi și subvenţia de 50% acordată până acum studenţilor pentru transportul în comun și plătită de universități. De anul viitor, primarul Nicolae Robu vrea ca timișorenii să circule total gratuit și urmează să inițieze un referendum pe această temă. Costurile nu sunt estimate încă.

Afacerile imobiliare bulgaresti ale Primariei Timisoara

Vânzarea către PSD cu 100.000 de euro a unei clădiri dintr-o zonă centrală, în care s-a investit mai bine de o jumătate de milion de euro, este doar ultima dintr-un șir de tranzacții imobiliare făcute de către Primăria Timișoara. Tranzacții păguboase care, de fiecare dată, au adus câte o mare gaură la bugetul local. Mai exact, s-a cumpărat scump și s-a vândut ieftin.

Colegiul Tehnic si Artele raman pe loc o vreme

Colegiul Tehnic de Vest și Liceul de Arte Plastice rămân pe loc pentru o vreme. Cel puțin până când va fi reabilitată clădirea de pe strada Pop de Băsești, unde va fi mutată o parte din activitatea colegiului. Acum nu se știe nici când va fi terminată lucrarea și nici cât va costa în total.

Adrian Cocoana a fost eliberat pentru buna purtare

A omorât un om după ce s-a urcat cu mașina pe trotuar, a fugit la locul accidentului, dar s-a purtat exemplar după gratii, așa că ar putea fi ieși mai repede din penitenciar. Adrian Cocoană ar putea fi eliberat condiționat după ce magistrații au decis să accepte întreruperea pedepsei. UPDATE: Cocoană a ieșit, marți după-amiază, din penitenciar.

La PSD Timis, mosu’ a venit cu trei luni mai devreme

Când am auzit că PSD va da aproape 100.000 de euro pe sediul de pe Splaiul Titulescu nr. 26 am zis că nu aud bine. Cum să dea socialiștii o grămadă de bani la stat, când se știe, PSD și alte partide la fel de rapace, sunt obișnuite doar să ia de la stat, nu să dea? Oricât de straniu ar suna, mă așteptam ca PSD să plătească o sumă modică pentru ditamai clădirea de pe malul Begeiului. Dacă vreți, ca la câini.

Nu v-ati sterilizat cainele, sunteti bun de plata! Incep verificarile

Consilierii Direcţiei de Mediu din PMT și polițiștii locali încep, de marți, să-i verifice pe deţinătorii de câini din Timișoara. Prima zonă în care se va desfășura acțiunea este cartierul Freidorf. Cei care nu și-au sterilizat câini vor fi amendați cu până la 250 de euro. Primarul Nicolae Robu spune că sterilizarea este singura metodă pentru a evita eutanasierea în masă.

Scandalul de la Colegiul Tehnic, din nou in sedinta CL

În ședința extraordinară a CL Timișoara se va discuta, marți după-amiază, un proiect care prevede mutarea Liceului de Arte în aceeași clădire cu Colegiul Tehnic de Vest. Varianta ar împăca oarecum cele două tabere, dar apare o altă problemă: cea a împărțirii spațiilor.

La Colterm, situatia e grava, dar angajarile „pe pile” sunt OK

„Raportul Colterm” întocmit de echipa de control trimisă de Primăria Timişoara, va fi prezentat, marți, în ședința extraordinară a CL. Controlul a fost declanşat după ce la regia de termoficare au fost semnalizate mai multe nereguli. Asta, în condițiile în care prețul gigacaloriei este unul dintre cele mai mari din țară și nu se întrevede prea curând o reducere.

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Liviu Rebreanu (p), Eugeniu de Savoya nr. 13, SP Orezărie, Ferma Institut Agronomic, orele 9 – 18; Dumbrăvița (str. P. Șandor, Kos Karoly, N.Bălcescu, M. Eminescu), Recaș (p), Săcălaz (p), Șuștra, Petrovaselo, Bichigi (p), orele 9 – 18; Criciova (p), Chevereș (tabăra școlară,

Top