Stirile din ziua: 25 septembrie 2013

Ben-Oni Ardelean vrea scaunul de primar al lui Nicolae Robu

De fiecare dată când se apropie un nou termen în procesul pe care primarul Nicolae Robu îl are cu Agenția Națională de Integritate (ANI), în sediile de partid din Timișoara izbucnește o adevărată efervescență. O decizie a instanței este așteptată pentru marți, 1 octombrie.

Help25, o campanie care salveaza vieti, are nevoie de noi

În secolul XXI, cancerul de sân nu e o boală care ucide. Este însă un adevăr de care prea puține românce sunt conștiente în acest moment. O campanie ambițioasă, care va începe peste câteva zile, vrea să schimbe percepția femeilor asupra acestei maladii și să le ajute să iasă învingătoare. Help25 pleacă la drum fix la 1 octombrie și se va încheia peste 25 de luni.

Fost director RATT: „Ideea gratuitatii la transportul in comun este iluzorie!”

Fostul director al RATT, actual vicepreşedinte la Mişcarea Populară Timiş, Eugen Stănescu, demontează ideea avansată de primarul Nicolae Robu, de a acorda gratuitate generală la transportul în comun. Stănescu susţine că, dacă va fi luată această decizie, automat, muncipalitatea este obligată să mărească taxele şi impozitele.

Pampu: Colterm e datoare vanduta din cauza neincasarii subventiilor la caldura

În plin scandal legat de datoriile imense pe care le-a acumulat față de furnizori, Colterm anunță că e pregătită pentru furnizarea căldurii în regim normal, pe timp de iarnă. Șeful societății explică și cum de s-a ajuns la sumele uriașe care trebuie plătite: de vină este neîncasarea la timp a subvențiilor la căldura.

Forţa Civica ii face blatisti politici pe consilierii care au votat pentru vanzarea sediului PSD

Forţa Civică Timiş e revoltată faţă de votul din şedinţa de marţi a Consiliului Local Timişoara. 17 din cei 18 consilieri locali timişoreni au au fost pentru vânzarea la un preţ derizoriu a unui imobil către organizaţia PSD Timiş. Tranzacția nu s-a finalizat din cauza unui vot al unui reprezentant al PP-DD.

Liga I – Marius Avram, in numele (si hainele) tatalui!

Dinamo – Petrolul 1-1. După etapa asta, a opta, îmi pun tot mai insistent întrebarea „Ce mai cauți tălică în arbitraj, domnule Avram?“. E vorba, bineînțeles, despre Avram-fiul. Există, după cum probabil bine știți, și Avram-tatăl, fost arbitru (se putea?) și el, fost șef al fluierașilor din România, acuzat și închis în urma scandalului „mită pentru arbitri“.

Robu nu poate estima daca PSD da pretul corect pentru noul sediu

Proiectul de hotărâre prin care PSD Timiş va putea cumpăra clădirea de pe splaiul Vladimirescu va fi repus la vot cu proxima ocazie. Primarul Nicolae Robu spune că prețul de aproximativ 100.000 de euro pentru 1.360 de metri pătrați a fost stabilit în urma unei evaluări și respinge suma avansată drept investiții de către ADP.

colterm

Colterm are datorii uriase, timisorenii scapa la mustata de cresterea pretului la caldura

Colterm a acumulat datorii fabuloase: aproape 130 de milioane de lei, din care 28 de milioane doar către furnizorul de gaz. Asta, deși, în toamna anului trecut, guvernul a alocat câteva zeci de milioane pentru acoperirea „găurilor” de la societatea de termoficare. Deși a promis reducerea prețului la gigacalorie, primarul Nicolae Robu spune că o majorare de tarif ar fi fost o soluție pentru achitarea datoriilor!

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Corbului (p), Romulus (p), Odobescu (p), orele 9 – 17; Dumbrăvița (str. N. Bălcescu, Gh. Doja, T. Vladimirescu, P. Șandor, Kos Karoly, Ferma 10), orele 9 – 17; Jimbolia (p), Sânnicolau Mare (SC Drumuri Naționale), Șanovița, Topolovățul Mic, Topolovățul Mare, Șuștra, Cralovăț, Lucareț,

Top