Un fluviu de ipocrizie. Multi am fost, putini am ramas

Am încercat în urmă cu ceva vreme o brumă de solidaritate cu oficialii timișeni care astăzi sunt trași la răspundere pentru modul cum au finanțat un club de fotbal privat, Poli Timișoara a lui Marian Iancu. Spun „a lui Marian Iancu” pentru a o diferenția de ACS Poli sau ASU Poli, nu pentru că ar fi fost o afacere exclusiv privată. Până la urmă, acea Poli impură și deținută de un exponent al Giuleștiului bucureștean a fost ultima dintre Politehnici integral și plenar susținută de orașul Timișoara. Pentru acea Poli lumea s-a întins pe trecerea de pietoni de la Modern, sub bastoanele Jandarmeriei, atunci când sancțiunile FRF ni se păreau atât de nedrepte. Pentru acea Poli galeria făcea spectacol și năzbâtii la Tg. Jiu, în acea tristă finală de cupă cu CFR Cluj. Pentru acea Poli se cânta la Belgrad, Donețk, Bruxelles, Manchester sau Amsterdam, într-o unitate ce astăzi pare poveste. În fine, pentru acea Poli s-au făcut presiuni asupra politicului ca în ultimul ceas clubul să fie preluat de administrația locală de la Marian Iancu, să i se asigure pe mai departe un viitor în prima ligă și cupele europene.

Cine nu-și mai amintește, acea Poli pentru a cărui susținere ilegală astăzi leșinăm ipocrit și plini „indignare” a fost susținută cu circa șapte milioane de euro de Primăria Timișoara (dar și de CJT), pricină pentru care Curtea de Conturi a acuzat, iar Curtea de Apel Timișoara a concluzionat că lucrurile nu au fost în regulă. Poate că așa o fi fost, nu am cum să intru în detalii juridice, dar când toate erau bune, frumoase și susținute de publicul larg nici Curtea de Conturi, nici Prefectura Timiș nu au tras pe cineva de mânecă, atenționând decidenții că nu fac bine ce fac. Pentru cititorii noștri mai uituci, aș vrea să amintesc cât de indignată era galeria CVUCS când Primăria Timișoara întârzia plățile publice către club, existând temerea, amplificată de Marian Iancu, că din această cauză Poli nu va putea să ducă până la capăt lupta pentru titlu și alte performanțe propuse.

Hai să le spunem „ilegalități” acelor plăți făcute de Primăria Timișoara, conform deciziei Curții de Apel, dar să nu devenim mai catolici decât papa și să aruncăm cu pietre pentru o treabă care în Timiș a fost contestată pe față doar de Stelu Iordache (TV Europa Nova), de o avocată cu un marketing extrem de agresiv. E adevărat, mai cu surdină, pe lista contestatarilor se mai afla și un PSD invidios pe beneficiile electorale ale susținătorilor proiectului fotbalistic. Eheheeee, copiii moșului știu ce joc de glezne făcea PSD Timiș când sabota parteneriatul dintre primărie și Poli, ca nu cumva să-și pună-n cap tifoseria și iubitorul de Poli. Iar când viceprimarul Sorin Grindeanu (PSD) cerea prudență în finanțarea lui Poli a lui Marian Iancu, pe forumurile galeriei era tratat la fel de „spumos” cum ar fi fost tratat și Cornel Dinu în Potcoavă. Din colegialitate cu Stelu Iordache, nu reiau aici apelativele cu care fanii îl „onorau” pe directorul Europa Nova TV pentru că se scărpina în fund și-n nas (cu aceeași mână) pe subiectul Poli.

Or fi fost deconturile lui Iancu subiect de Curtea de Conturi. Nu era omul ușă de biserică. Dar măcar în Poli Timișoara s-au băgat bani și a ieșit performanță. Ca și-n mașina aia de bagi carne și ies cârnați. A fost unul dintre puținele domenii finanțate de municipalitatea timișoreană de pe urma căreia poți spune că s-a văzut unde s-a dus banul. Dacă de pe urma purcoiului de bani investit de primărie la Poli echipa termina pe locul 18, atunci te puteai indigna la gândul că cineva te fură. Dar Poli a ieșit de două ori vicecampioană și nu s-a făcut de râs nici în cupele europene. Habar n-am ce se întâmplă cu banii pentru dezinsecție și deratizare, pentru stârpirea ciorilor, dacă cineva consumă materie primă și manoperă conform banului plătit. Nu știu nici dacă întreținerea parcurilor este plătită la valoarea lucrărilor, dar la acea Poli pot spune că s-a văzut unde au mers banii. Am băgat bani, noi, timișorenii, și am scos performanță. Atâta cât s-a putut.

Acum PSD a prins subiectul electoral de picior și tare s-a învârtoșat. Să fim serioși, dacă în cabinetul nr. 1 stătea primarul lor, nici pesediștii n-aveau treabă cu finanțările ilegale. Ar fi fost culmea, le adoră. Dar în mod evident nu le pica bine ca adversarul politic să aibă cu ce se lăuda în campania electorală ce trebuia să le aducă, odată și-odată, potul politic cel mare în administrația timișoreană. Treabă pe care o face și-acum, numai că lucrurile stau cu totul altfel după ce obiectivele PSD se suprapun atât de bine peste cele ale unei bune părți ale contribuabilului cu steag, tobă, fular și fumigenă. Tonu’ la Horto Magiko, brigăzile, vă rog.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (aprilie 19th, 2015 at 12:05 )

Mai ţineţi minte harmasarul cela îmbrăcat în pânze alb-violet, călărit de un cavaler în armură violet-albă cu un suliţoi pictat alb-violet în mâna dreaptă, imagini adunate într-un clip de promovare al echipei Poli Timişoara (sau AEK şi ce a a mai urmat)? Dacă Poli AEK ar fi câştigat campionatul în anul 2004, atunci tânărul candidat PSD la Primăria Timişoara, ar fi tropăit triumfător pe gazonul unui stadion cu tribunele arhipline, ar fi galopat uşor pe pista de atletism, roată-rotocol, alături de alţi baroni locali sau de feciorii acestora, deţinători de armăsari de rasă puşi la păstrare la herghelia de la Izvin. Triumful fotbalistic local ar fi mobilizat alegătorii spectatori şi s-ar fi punctat binişor ca imagine înainte de alegerile municiale. A fost o strategie magistral gândită atunci, deplin machiavelică, şi de care şi viitorul preşedinte PSD Timiş (dacă domnii Tiuch şi Simonis nu vor ridica vocea cu onorabilitatea băştinaşului timişan), nu se poate să fi uitat complet. Eşecul fotbalilistic al Politehnicii AEK l-a adus însă candidat la Primărie pe bietul Horia Ciocârlie. Ce-a urmat, se ştie.
Asta-i tare: „Din colegialitate cu Stelu Iordache, nu reiau aici apelativele cu care fanii îl „onorau” pe directorul Europa Nova TV pentru că se scărpina în fund și-n nas (cu aceeași mână) pe subiectul Poli.” Aici trebuie să avem înţelegere maximă, comercială chiar: dacă Elefantul renunţa la un fildeş în favoarea stăpânului TEN, mai era el incriminat Iancudn Ferentari cu patos, patimă şi patriotism local? Poate că nu. Nţţţ! Sigur niet! Aşa s-a întâmplat şi în campania prezidenţială din toamna lui 2014. Liberalii loco nu au ieşit la interval cu publicitatea necesară, şi de aici mişculaţiile TV suburbane, chiar josnice,uneori, la adresa unor oameni de imagine ai PNL Timiş, că s-a ajuns până la a se turna chiseliţă în cizmuliţele din piele întoarsă ale unei domnişoarei cu pricina.

@Sasu a spus: (aprilie 19th, 2015 at 14:09 )

Lumea de la modern sau Tg Jiu sustine si acum unitar (sau in proportie de minim 99%) pe Poli, cei 10-20 care au considerat a fi sub demnitatea lor un meci cu Ghiroda, Boldur, sau Sag, preferand in loc marile derbyuri cu tarlungeni, maciuca sau pancota sunt pierderi colaterale, victime ale prostelilor inghitite de la intaiul nebun al orasului.

timisorean nu ipocrit a spus: (aprilie 19th, 2015 at 15:33 )

minim 99% dupa statisticile din vocea rusiei.

Laura Codruta K a spus: (aprilie 19th, 2015 at 16:19 )

Cam aceeasi bani a aruncat si Robu in echipa mutata de la Recas, astia ce performanta fac? Pana si aia maxim 100 de spectatori care au pierdut ieri vremea pe stadion cred ca sunt jenati de cum performeaza, pe milioane de euro din banii publici, echipa patronata de Lae of Bocsig, coleg de partid al lui Jiji of Pipera. Hei, hei, Denea!

peluza Putin a spus: (aprilie 20th, 2015 at 01:13 )

bai asta cu „@sasu”, bai ipocritule!
„Lumea de la modern sau Tg Jiu sustine si acum unitar (sau in proportie de minim 99%) pe Poli” care poli mah? ca echipa asta ASU la care te referi tu si infintata de „Lae of Bocsig” cum scrie alt ipocrit de pe aici, era infintata si pe vremea fostei Poli (cea desfintata ) si atunci nu mergeai la meciurilei ei ipocritule! la cate deplasari ai fost tu pe vremea aceea cu aceasta echipa, ASU infintata de „Lae of Bocsig”? ipocritule! ASU EXISTA SI ATUNCI IPOCRITULE! atunci daca iti spunea cineva ca nu ‘Poli lui Iancu’ este Poli si ca alta echipa, una de pe stiinta este poli, cum ai fi reactionat? va e greu sa recunoasteti ca ati fost directionati spre asu ca niste gaste!
Pai voi herzoghistii si la un articol despre ipocrizie raspundeti tot cu ipocrizie!

Sasule interviul cu serban cand? sa spuna sincer, deciziile legate de asu se iau la politehnica sau la bierhas?

ion a spus: (aprilie 20th, 2015 at 12:26 )

Alo, alo, Sasule! să cred că susții o performanță realizată din finanțări ilegale? Și ce dacă se știe unde s-au dus banii! De ce s-a finanțat la vremea respectivă ilegal? Ce dacă mulțimea se închina de furie pe la Modern împotriva FRF? Ce-i cu asta? Era o manipulare pusă la cale de mai marii orașului la care naivii au pus botul, iar în spate maherii și-au făcut mendrele… Tu susții aiureli și te comporți ca un naiv druker care mai bate câmpii prin Piața Operei și te faci că ești drept în a crede pe mai departe în investiții și injectarea cailor morți de pe Dan Păltinișanu, dar, culmea(!), din banii noștri! Ia mai privește prin alte zone și numără și tu câte echipe sunt în insolvență din pricina samsarilor și ipocriților…?! Dacă nu este o stare de legalitate în susținerea sportului, a fotbalului, atunci cred că este mult mai elegant să privim către cei din centrul orașului, care adună la stadionul din curtea Politehnicii mai mulți oameni decât pe oricare stadion din Divizia A! Cît despre ACS-ul lui Robu, adică moftul primarului care vede și aude doar într-o singură direcție, nu impresionează cu abolut nimic, atâta vreme cât acolo se papă banul public – legal – sub privirea celor 150 de spectatori, în marea lor majoritate, prieteni sau nemuri alte băietanilor pregătiți de Alexa.

@ion a spus: (aprilie 20th, 2015 at 16:28 )

despre asta e vorba! ” la vremea respectiva” nu era ilegal. a devenit ilegal peste 7 ani.

poli21 a spus: (aprilie 20th, 2015 at 20:26 )

Din momentul in care iancu nu a mai finantat asa numita galerie ( de fapt o adunatura de borfasi) a inceput un razboi impotriva acestuia. Cind primaria nu a mai dorit sa finanteze huliganii din peluza, acestia si-au indreptat toata minia proletara impotriva unei echipe care este actualmente ca si promovata in liga. Asteptam ca asu sa isi demonstreze valoarea si apoi putem sa discutam si acest subiect care pentru moment nu exista.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei

Un fotojurnalist care a lucrat în presa locală, Ilie Sîrbu, care s-a remarcat în ultimii ani pentru pozițiile sale publice din cadrul asociației pe care a fondat-o, Salvați Patrimoniul Timișoarei devine consilier personal al viceprimarului Timișoarei Cosmin Tabără. El se alătură fostului director de la Retim, Cătălin Olteanu, care fusese deja numit pe un post...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Cinci clasări fruntaşe pentru luptătorii de la CS Heracle

Cinci clasări între primii trei au bifat cei cinci luptători de la CS Heracle care au participat, de vineri până duminică, la turneul de calificare pentru Cupa României şi pentru finala Campionatului Naţional individual la categoria de vârstă sub 15 ani. Reprezentanţii clubului de lupte greco-romane care îşi desfăşoară activitatea la Ghiroda au dominat categoria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci clasări fruntaşe pentru luptătorii de la CS Heracle
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT

CCIA Timiș organizează o sesiune de informare privind legislația fiscală

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează în data de 25 martie 2021, cu începere de la ora 11, un seminar on-line de informare dedicat reglementărilor și modificărilor legislative din domeniul fiscal cu impact asupra activităţii agenţilor economici, Dezbaterea din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează o sesiune de informare privind legislația fiscală

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un fotojurnalist care a lucrat în presa locală, Ilie Sîrbu, care s-a remarcat în ultimii ani pentru pozițiile sale publice din cadrul asociației pe care a fondat-o, Salvați Patrimoniul Timișoarei devine consilier personal al viceprimarului Timișoarei Cosmin Tabără. El se alătură fostului director de la Retim, Cătălin Olteanu, care fusese deja numit pe un post...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 2.280 de persoane, fiind efectuate însă doar 7.207  de teste RT-PCR şi 3.233 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.098 de pacienţi. Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 2.280 de persoane confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Se aglomerează secţiile ATI
Rata de infectare în Timişoara este astăzi 7,30, în scădere faţă de ziua precedentă, când a fost 7,36. Pentru a treia zi la rând, rata scade în Timişoara, oraş care luni intra în carantină. La nivelul judeţului, rata este azi 5,37, în scădere sensibilă faţă de ziua precedentă, când a fost 5,60. Cea mai mare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru a treia zi la rând, rata de infectare în Timişoara a scăzut, ajungînd la 7,30. Scădere sensibilă şi la nivelul judeţului
Cinci clasări între primii trei au bifat cei cinci luptători de la CS Heracle care au participat, de vineri până duminică, la turneul de calificare pentru Cupa României şi pentru finala Campionatului Naţional individual la categoria de vârstă sub 15 ani. Reprezentanţii clubului de lupte greco-romane care îşi desfăşoară activitatea la Ghiroda au dominat categoria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci clasări fruntaşe pentru luptătorii de la CS Heracle
Un nou centru de vaccinare din judeţul Tmiş se va deschide la Buziaş. El a fost amenjat şi, cel mai probabil, primele vaccinări vor avea loc începând de săptămâna viitoare. Oraşul Buziaş intră pe harta localităţilor din Timiş unde se vor administra vaccinuri împotriva coronavirusului. Un centru în acest sens a fost amenjat deja la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide un centru de vaccinare şi la Buziaş. Cel mai probabil va intra în funcţiune pe 15 martie/FOTO
Premierul Florin Cîţu a afirmat că a cerut ca în zone carantinate, precum Timişoara, să fie permisă şi vaccinarea persoanele din etapa a treia. Despre cum s-a ajuns la carantinarea Timişoarei, Cîţu afirmă că cei care nu au respetat regulile nu au fost sancţionaţi. Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că le-a cerut colonelului Valeriu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Cîţu despre cum s-a ajuns la carantinarea Timişoarei: Cei care nu au respectat regulile nu au fost sancţionaţi/UPDATE. Fritz comentează afirmațiile primului ministru pe tema vaccinelor disponibile la Timișoara
O serie de postări și clipuri video, inclusiv cel în care era prezentată conferința de presă în care era anunțată carantinarea Timișoarei, au dispărut brusc de pe pagina de Facebook a primarului Dominic Fritz. ”Sufletele negre” încă nedescoperite au influențat și un live care avea loc duminică noaptea, la ora 22, acesta fiind întrerupt de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dispariții misterioase pe pagina oficială a primarului Timișoarei. O serie de postări și clipuri video au dispărut de pe Facebook
O nouă personalitate părăsește scena românească. Adi Bărar, a decedat în cursul dimineții de luni, el pierzând lupta cu coronavirus. Fondatorul formației Cargo, Adi Bărar, fusese confirmat cu Covid 19 la finalul lunii februarie și era internat la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara . În vârstă de 61 de ani, Bărar mai suferea și de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A murit Adi Bărar, liderul şi fondatorul trupei Cargo
Top