Mișto opoziție avem în Timișoara! Ar fi chiar sublimă, dacă n-ar lipsi cu desăvârșire. Poate să facă Guvernul Ponta ce vrea mușchii lui, că nu va avea nicio reacție de la PNL Timiș. Pot parlamentarii PSD să dea o lege privind acordarea de pensii speciale doar pentru membrii social-democrați, că tot nu i-ar scoate din adormire pe liderii PNL. Eventual s-ar înscrie la PSD, ca să prindă o pensie mai bună. Așa cum n-au scos o vorbuliță nici când onor aleșii partidelor din arcul guvernamental și-au votat pensii speciale, într-un total dispreț față de întreaga țară. Unde ați văzut o golănie mai mare, un conflict de interese mai puternic, o șpagă legiferată, ca niște indivizi să-și voteze majorarea propriilor venituri? L-ați auzit pe co-președintele PNL Timiș, Nicole Robu, vociferând? L-ați auzit pe celălalt co-președinte, Dan Popa, protestând? Nici vorbă. Dar nici măcar cei din eșalonul II, din droaia de vicepreședinți și frecători de mentă din filială n-au scos o vorbă. Cum nimeni n-a crâcnit nici când aceeași aleși ai PSD au vrut să dea atacul final la legile Justiției.
În privința lui Robu am înțeles de pe Facebook. După ce s-a finalizat Pasajul Michelangelo, acum „se ocupă de sufletul său”. Bașca jubilează faptul că melodia sa „Ca marea” are 10.600 de vizualizări pe YouTube. Așa că n-are timp de fleacuri. Dar nici Dan Popa n-are cinci minute să facă și el nițică opoziție? Se pare că nu. Poate nu vrea să-l supere pe partenerul său de afaceri de la UNPR, Ion Răducanu, care asigură stabilitatea în numele interesului național. DeBanat a făcut un mic sondaj printre politicienii din Timiș, imediat după începerea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta. Întrebarea era simplă: „Ar trebui să demisioneze Ponta?”. Reiau halucinantul răspuns al lui Dan Popa: „Mi se par lucruri foarte rapid spuse și nefondate. Simplul fapt că e pus sub urmărire pentru mine este complicat”.
Așadar, în perioada în care toți liberalii, dar și o bună parte a societății civile cereau demisia lui Ponta, lui Popa lucrurile i se păreau „complicate”. Păi cu o asemenea opoziție, PSD Timiș ar putea s-o ducă din chef în chef. Nu sunt adeptul înjurăturilor ca la ușa cortului, al acuzelor făcute în fiecare zi. Dar, așa, măcar de formă, chiar nu poți măcar să te prefaci că ești în opoziție? Altădată, dacă nu ieșeau liderii, măcar se scria câte un comunicat de presă la evenimente care solicitau reacții. Nimic! Ai putea spune că singura opoziție la nivel local la PSD este… PSD. Dacă…
Dacă nu ar exista în ultima perioadă vocea tot mai puternică a rectorului UVT, Marilen Pirtea. După ce și-a „descoperit” prin vreun sertar uitat carnetul de PDL-ist (transformat acum într-unul PNL), Pirtea a devenit una dintre cele mai puternice voci ale Opoziției. E drept, același Pirtea, anul trecut, era pe punctul de-a candida pentru PSD la alegerile parțiale de pe Colegiul III. Ce s-o fi întâmplat în relația acestuia cu PSD e mai greu de spus, dar e clar că rectorul UVT este una dintre cele mai puternice voci civice/politice ale Timișoarei. Încă de la propunerea ca dezbaterea finală dinaintea turului II de scrutin între Klaus Iohannis și Victor Ponta să aibă loc la UVT. Lucru care i-a inflamat atunci la maxim pe PSD-iști. Ultima reacție a lui Pirtea vizavi de pensiile speciale votate de parlamentari depășește însă chiar și cele mai virulente atacuri la adresa nesimțirii celor din arcul guvernamental. „Vă place să vă numiți aleșii neamului, dar ați cam uitat de neam!”, a spus printre altele Pirtea. Ce poate fi mai concis și corect spus despre golănia din parlament?
Comentarii prin facebook