Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Train Vuia” și-a deschis oficial porțile joi. Bijuterii printate la imprimantă 3D, măști magnetice, scutere care intuiesc mișcările celui care se deplasează cu ele sunt numai câteva dintre cele peste 150 de produse inovatoare au fost expuse aici.
Timișorenii vor putea să descopere, până sâmbătă, câteva dintre cele mai spectaculoase invenții realizate în ultimii ani. Concret, este vorba despre 152 de exponate realizate de inventatorii din șase țări, respectiv România, Turcia, Serbia, Ungaria, Belarus și Republica Moldova. „Avem la această ora 152 de invenții, din șase țări. Mă bucur că am reușit să aducem, la Timișoara inventatorii și cercetătorii din țară și din străinătate. Obiectivul nostru, al Societății Inventatorilor din Banat care este și organizator, este tocmai de a crea legături internaționale între cercetători și oameni de afaceri. Sperăm că vor veni cât mai mulți antreprenori să vadă ce înseamnă o invenție. De asemenea, ne dorim să vină aici câți mai mulți elevi și studenți și am avut parte de foarte mulți vizitatori până la această oră. Sunt bucuros că au venit mulți tineri”, a declarat Remi Rădulescu, organizatorul evenimentului.
Vizitatorii au putut să descopere în cadrul Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” lucruri dintre cele mai interesante. Spre exemplu, a fost prezentat un scuter electric, care memorează gesturile celui care îl manevrează. Astfel, în funcție de cum se mișcă șoferul, scuterul va ști singur dacă trebuie să încetinească sau să accelereze. Vehiculul poate meargă cu maximum 25 de km la oră, având 35 de kg. Invenții nu înseamnă doar produse parcă desprinse din filme ci și… mâncare. Astfel, Bee Power s-a prezentat la eveniment cu o gamă de produse din miere. Există o gamă terapeutică, dar și una gourmet, din care nu lipsesc ciocolata din miere, goji cu miere, miere cu nuci sau crema de nuca de cocos cu miere. „Avem de exemplu și sucuri de miere și cătină, sau de coacăze și merișoare, fiecare având beneficii diferite. Gama gourmet este de departe preferata copiilor. Gama de infuzii este și ea mult așteptată și va apărea săptămâna viitoare. Există o mare diversitate și acolo, infuzii de mentă, portocală, mușețel și multe alte”, a declarat reprezentantul Bee Power, Lorena Pârvu.
Tot la târg au fost prezentate și o gamă interesantă de măști magnetice energizante. Este vorba despre produse de înfrumusețare, care stimulează diferite puncte de pe față. Inventatorul susține că totul funcționează ca o ședință de acupunctură și că rezultatele se pot vedea foarte rapid. La eveniment s-au prezentat și mai mulți tineri din cadrul Facultății de Arte și Design a UVT. Unul dintre ei, Daniel Ignat, se află în spatele unei colecții de ținute cu leduri care se aprind când detectează sunete puternice. „Ce am realizat eu aici este o lucrare experimentală, un proiect complex unde am îmbinat ingineria cu designul de produse și designul vestimentar. Este o lucrare cu 12 piese, iar cu ceea ce am venit nou este sistemul în care vestimentația ia contact cu mediul înconjurător. Există aceste leduri care reacționează la mediul înconjurător, adică au senzori de sunet și reacționează la sunete precum, voce umană, aplauze, muzică, bas”, a declarat artistul. Sorina Răsteanu, tot studentă la Arte, a venit la salonul de invenții cu o colecție de bijuterii printate. Este vorba despre diferite accesorii din metal care sunt create cu ajutorul unei imprimate 3D. Astfel, după ce se face designul bijuteriei pe calculator, acesta este printat în aproximativ patru ore. De asemenea, pentru realizarea bijuteriilor este folosită o imprimantă din Olanda care poate să printeze direct metal. Sâmbătă, în cadrul evenimentului, se vor decerna și premiile pentru cele mai bune invenții.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook