Radu Birlica, marketing inexistent si scandal pe bani puţini adusi la Poli Timisoara

Poli Timişoara suferă cumplit când vine vorba despre marketing şi promovarea echipei. Dacă oâpână în vara acestui an clubul nu a excelat deloc la aceste capitole, de câteva luni se evidenţiază prin scandaluri cu iz dâmboviţean, acţiunile de marketing fiind mult prea diluate pentru a însemna ceva. Personajul care târăşte clubul timişorean în tot felul de scandaluri care nu au nicio legătură cu promovarea echipei sau cu marketingul poartă numele Radu Birlică, managerul de marketing al celor de la Poli.

radu birlica
Radu Birlică nu este angajat al clubului timişorean, ci colaborator, dar asta nu-l împiedică să provoace scandaluri mediatice prin declaraţii oficiale. Din arsenalul bucureşteanului nu lipseşte nici şantajul. La începutul acestei luni, Birlică ameninţa în presa de scandal că va întrerupe colaborarea cu Poli Timişoara din motive puerile, vizată fiind conducerea clubului, cu Liviu Anton în frunte. Şantajul a fost dublat şi de minciună. Colaboratorul lui Poli a lăsat de înţeles că Poli va primi din partea lanţului de hipermarketuri în jur de 100.000 de euro, după ce va semna luna aceasta contractul care va fi scadent la finalul sezonului. În realitate, spun surse din cadrul clubului, Poli va primi până la finalul sezonului sub 50 de mii de euro, sumă din care clubul va primi diverse produse şi bani. Din totalul de 50.000 de euro Birlică va primi, conform înţelegerii, 20%,  adică 10.000 de euro. Asta în condiţiile în care lanţul de supermarketuri nu a venit la Timişoara prin Birlică! Situaţia este aceiaşi şi în privinţa unei firme producătoare de vinuri din România. Contractul este în valoare de 40.000 de euro, dar din această sumă se scad 10.000 de euro pentru care Poli primeşte vin. Din cei 40.000 de euro se scad în total 18.000 de euro, alţi 8.000 de euro însemnând comisionul lui Birlică.

De parcă neîmplinirile conducerii clubului timişorean nu ar fi fost destule, din această vară au apărut noi şicane care poartă amprenta lui Radu Birlică. În doar câteva luni, Birlică a reuşit să intre în conflict cu cei mai mulţi dintre angajaţii clubului, dar în special cu conducerea. De la replici acide s-a ajuns chiar la ameninţări la adresa unor angajaţi şi oficiali polişti ale celui care ar trebui să aibă grija marketingului în club, nu să se comporte de parcă ar fi stăpân. Mai mult, de când colaborarea cu Birlică, Poli a şi pierdut câţiva sponsori mai vechi, între aceştia şi o firmă cunoscută de calculatoare din Timişoara.

Radu Birlică spune că este mare specialist în marketing. Dacă e aşa, ne întrebăm cum de nu a performat în acest domeniu la Dinamo Bucureşti, Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti sau Ceahlăul Piatra Neamţ. Concordia Chiajna este singurul club în care a activat o perioadă mai îndelungată. Numele acestuia este legat ombilical de o firmă de băuturi spirtoase care şi-a făcut reclamă mincionoasă pe spatele celor mai multe echipe pe la care a activat şi Radu Birlică. Când vorbim despre marketing la Poli, totul se rezumă la Radu Birlică, personaj care se promovează pe unde apucă, dar în detrimentul clubului pentru care ar trebui să presteze.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

marius a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 14:20 )

ei, dar până a nu veni acest Birlică a fost marketing la această echipă, bre, Cosmine! Cam câţi bani au adus predesorii „bucureşteanului” în visteria lui ACS?! aşa de curiozitate… Hai că deja se vede de la o poştă că articolul are tentă… Faceţi-l mare pe Stanciu, el este cel mai tare şi cel mai priceput!

polistu violet a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 14:56 )

Are dreptate Marius, sunteti niste nesimtiti care loviti intr-un om care a facut ceva pana acum in club, cine stie ce interese aveti si voi!

RYF a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 17:03 )

E un articol comandat de catre conducatorii lui Poli Radu Birlic e singurul care aduce bani in club dar omu vrea comision pt ca nu e platit de club cu nici un ban vrea comision din ce aduce si Poli nu vrea sa ii dea banii. Oameni buni daca omu aduce 100000 de ce sa nu ili rasplatiti !?sunteti penibili in frunte cu ziaristii care pt un ciolan scrieti un articol comandat de Stanciu

dan popescu a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 17:21 )

Acest Radu Birlica, de care vorbiti este singurul care a facut ceva care se vede la Poli! Domnule jurnalist cred ca a-ti uitat sa va verificati sursele! Este evident cine este sursa dumneavoastra! A trebuit sa vina acest domn de la Bucuresti sa va demonstreze ce inseamna marketing si Unii tot nu inteleg sau se fac ca nu inteleg pt ca le deranjeaza „afacerile” create in jurul clubului! Toti partenerii adusi de acest domn sunt din afara Timisoarei , iar unii astepata sa intre bani adusi de dl Birlica si banii publici pt a-i cheltui! Daca nu era acest domn sa va aduca sponsori s-ar fi desfintat echipa! Adevarul este ca e frustrant pt unii! Ha ha ha

Musetel a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 17:54 )

E bine sefu?

Elena a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 18:37 )

N-a fost in stare sa aducă 1 leu nimeni din acest club pana nu a venit Birlica. Problema lor este de ce a adus sau cât a adus in loc sa fie bucuroși ca nu se duce clubul la sapa de lemn! Oamenilor deschide-ți ochii! Știe cineva ce înseamnă sa aduci un leu sponsorizare in situația economică in care este Romania in 2015 ? Felicitări lui Birlica, ca a reușit sa facă ceva ce se vede! Eu as tine toată viața in firma un om ca acesta! De fapt acest articol comandat pornește de la frustrarea lui Stanciu!

Carmen Filip a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 19:21 )

Doamneeeee ce articol de mizerie! Leșin de ras…… Cred ca nu le-a ajuns conducerii si altora de prin club baxurile de vin si de aceea latră , doar ca nu pot sa muste pentru ca mint cu nerușinare ! Ăștia nu stiu ce sa mai inventeze, ca sa devieze de la furturile din club!

Sori a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 19:42 )

Va spun eu lucruri importante de verificat dragilor: Cum este posibil ca președintele Liviu Anton, sa aprobe „distracția ” domnului Stanciu la Bucuresti, si aici ma refer la faptul ca , clubul deși este intr-o situație financiară nasoala ii plătește deplasările /biletele de avion acestui domn, care nu merge in interesul clubului, ci merge sa-si onoreze contractul pe care il are cu DIGI SPORT , de a participa la emisiunile lor pentru care este plătit de DIGI! Adică clubul nu are bani sa-si plătească jucătorii si angajații, dar pentru unii , cum ar fi aștept domn se găsesc bani de a-i plăti ceva ce nu intra in atribuțiile funcției pe care o are. Cum va explicați dumneavoastra , ca domnul președinte a adus in cadrul clubului un manager care a falimentat FC VASLUI, ASA TÂRGU MUREȘ , a stat 2 luni la clubul DINAMO BUCURESTI?, unde președintele Anghelache a spus in cartea dansului ca acest domn manager si este vorba de domnul Stanciu este CEL mai SLAB manager pe care L-a văzut in toată cariera lui!?

INO a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 20:33 )

BEY!CE BANY VREȚI BĂNĂȚENI DE KKT!NU VEDEȚI CĂ MITICI DE BUCALE VĂ CONDUC!NICI MĂCAR BANI DE HÎRTIE IGIENICĂ NU MERITAȚI SĂ VĂ ȘTERGEȚI LA CUR CU DEGETUL! HEMOROIZY DE KKT ECHIPĂ DE TREI LULELE!ROBU -FLOCEA -STANCIU!ATUNCI CÎND VEȚI JUCA FOTBAL ÎN SPIRITUL MEU SĂ AVEȚI PARTE DE BANI PÎNĂ ATUNCI NOTHING @ ALL! MuMY!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

@carmen filip a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 21:21 )

Vrei ceva dezvaluiri despre Musat senior cum se matolea pe la Nora din banii clubului? Sau vrei dezvaluiri despre blsturile aceluiasi personaj? Cel mai fain e ca angajatii de la ACS Recas incep sa dea din casa unii despre altii.

marius a spus: (noiembrie 27th, 2015 at 11:09 )

sunt oarecum bucuros că textul meu a stârnit interes şi că sunt destui oameni cu capul pe umeri care gândesc cu sinceritate vizavi de bazaconiile ce se petrec la respectivul club care-şi desfăşoară activitatea din bani publici…Cât despre articolul cu pricina, cred că se încadrează în tipul mizeriilor comandate de cei care diriguiesc, gen Stanciu!

Vikk a spus: (noiembrie 27th, 2015 at 12:39 )

Se vede de la 1000 km ca este un articol comandat .
Voi tot cu omul care își face treaba vreți sa il denigrați.
Rușine , bravo Birlica , ai făcut ceva ce astia nu o sa faca niciodată .
De ce nu are cineva curaj din Timisoara sa vina s sa spun ca aduce sponsori .
Hahahaha Stanciule nu mai ai mult la clubul nostru, sa vedem cine te mai ia vreodată pe tine manager.,s asa au stat prea mult si ne mint continuu.

Hamza a spus: (noiembrie 27th, 2015 at 18:15 )

Ce articol mincinos .
Si daca aducea asta un euro si tot era bine , dar ei vor sa fure singuri.
Lăsați omul in pace , a făcut ceva pt club , Stanciu perversul si mincinosul.
Stanciu comanda articole pt oameni care nu fac ce vrea el , adică sa accepte sa fure el

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top