Poliția de Frontieră Timiș anunță că a suplimentat, din nou, numărul angajaților, pentru a se evita, pe cât posibil, cozile. Înainte de Crăciun, la frontiera cu Ungaria s-a stat și ore în șir, pentru a se intra în țară. Acum există și o aplicație on-line care vă spune pe unde puteți ieși mai repede.
În perioada următoare, cetăţenii români stabiliţi în străinătate şi cetăţenii străini aflaţi în vizită în România se întorc în ţările de reşedinţă, astfel că în punctele de trecere, în special la frontiera de vest, sunt așteptate creşteri pe sensul de ieşire din ţară. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a decis suplimentarea personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. „În această perioadă, Poliţia de Frontieră Română a intensificat controalele asupra cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în scopul prevenirii trecerii frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”, transmit reprezentanții PF.
Dacă plecați la drum, puteți accesa o aplicaţie on-line prin care puteți vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpi de aşteptare, în culori diferite. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, astfel că puteți reconfigura traseul către un punct de frontieră cu valori de trafic scăzute. De asemenea, puteți suna la numărul de telefon 021-9590, pentru a semnala lucrurile care v-au nemulțumit. În decembrie 2015, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.,1 milioane de persoane, în creștere cu 37% față de perioada similară a anului precedent. Prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în ultima lună a anului trecut, peste 1,8 milioane de persoane.
Comentarii prin facebook