Ce se intampla cu Poli? Intre desfiintare si Europa League

Dacă nu se primește un răspuns favorabil de la Curtea de Conturi în trei săptămâni, Poli nu mai rezistă. Aceasta a fost concluzia șefului CJ Timiș, Titu Bojin, la finele unei întâlniri care a avut loc zilele trecute la Palatul Administrativ. Întâlnire la care au fost invitați mai mulți oameni de fotbal, dar și din media, legați de fenomenul fotbalului timișorean și terminată așa cum a început, adică fără nicio concluzie. Ba a fost una, să se mai constituie încă o comisie de nouă oameni care să facă nu știu ce. Oricât de lăudabilă ar fi această inițiativă, situația, cel puțin de moment, a lui Poli nu se poate rezolva prin mese rotunde care aduc cu discuții sterile despre sexul îngerilor.

Și asta atâta timp cât problema stringentă a lui Poli sunt banii, nu strategiile de transferuri, mobila din vestiare sau apa caldă de la dușuri. Când vor exista bani se poate discuta și despre aceste aspecte. Dar la finele săptămânii viitoare începe sezonul, iar lucrurile sunt grave. Nu mai e timp de bătut apa în piuă. Se știe, Primăria și Consiliul Județean n-au mai dat un ban la echipă de prin luna mai a anului trecut, după ce un control al Camerei de Conturi Timiș și-a dat cu părerea că finanțarea ar fi ilegală. Cu toate că decizia nu era executorie, celor din primărie și CJT le-a tremurat chiloții pe ei și n-au mai dat un ban, încălcând astfel hotărâri ale CLT și CJT. În schimb, s-a făcut o contestație la Curtea de Conturi București. Iar de atunci se așteaptă, se așteaptă și iar se așteaptă cu mâinile în sân. Abia marți, primarul Nicolae Robu a catadicsit să trimită un memoriu Curții de Conturi prin care solicită un răspuns privind vechea sesizare. Titu Bojin a anunțat că va face același lucru, mergând personal la București. Or, aceste demersuri puteau făcute de mult timp, inclusiv prin interpelări parlamentare, Curtea de Conturi fiind în subordinea Parlamentului. S-a ajuns acum cu cuțitul la os, fiind periclitată chiar licențierea clubului pentru sezonul următor.

În acest moment, „patronii” lui Poli de la Primărie și CJT ar trebui să aibă cel puțin două strategii, dacă vor ceva de la această echipă. Una ar fi pe termen scurt privind salvarea de la retrogradare. Și aici ar fi două variante, în funcție de răspunsul de la Curtea de Conturi. Evident, în cazul unui răspuns pozitiv dat într-un termen rezonabil, cred că problema salvării va fi rezolvată. Chiar dacă nu va fi ușor, în condițiile în care una dintre contrandidate, Voluntariul (echipa finanțată exclusiv din bugetul local) s-a întărit acum cu… Mitică Dragomir și Bela Kassai. Să nu ne mirăm că multe meciuri ale acestei echipe vor fi blocate de acum înainte de la casele de pariuri, iar prietenii știu de ce! Primarul Robu spune că exstă un plan B în cazul unui răspuns negativ de la instituția păstorită de Nicolae Văcăroiu și, mai nou, de marele bănățean Ilie Sârbu. Ar cam trebui să se gândească serios la acest plan. Odată Poli retrogradată pentru a doua oară consecutiv, nu știu dacă va mai exista forța de orice natură pentru a încerca a treia promovare.

Dacă scăpăm de retrogradare, trebuie aplicată și o strategie pe termen lung. Iar aici, cu riscul de-a fi foarte înjurat, cred că trebuie renunțat la jumătățile de măsură. În primul rând trebuie văzută problema legislației. Există acum o lege care permite finanțarea echipelor sportive de la bugetele locale, dar am înțeles că e interpretabilă. Astfel în orașele păstorite de primari PSD se poate pune în practică, iar în rest nu. Ca să nu mai existe interpretări, poate ar trebui făcută o inițiativă legislativă extrem de clară în acest sens. Primarul Robu e și om politic, e vicepreședinte la nivel național de partid puternic. Poate iniția, prin aleșii de Timiș și nu numai, o astfel de lege care să nu mai permită interpretări din partea unor conțopiști de la Curtea de Conturi. Să rămână la latitudinea aleșilor locali să decidă dacă vor să dea bani pentru sport și câți. Dacă populația nu vrea așa ceva, îi va sancționa la alegeri. Fiind în campanie electorală și cum mulți primari, indiferent de culoare politică, își doresc o astfel de lege, nu cred că ar fi o problemă. Dar dacă stai cu mâinile în sân așteptând să-ți cadă o pleașcă din cer, nimic nu se rezolvă de la sine.

Având apoi o astfel de legislație, va veni rândul primarului Nicolae Robu (foarte probabil va fi tot el și după alegeri) să-și impună voința politică. Fiindcă va fi nevoie de curaj, determinare și voință, pentru a nu te lăsa influența de criticile populiste. Ce înseamnă asta? O bugetare puternică a clubului în primul an. Cel puțin șapte milioane de euro, fiindcă nu mai merge cu țârâita. (Sunt destule surse de unde se pot lua: asistați sociali, panseluțe etc.) Investești mult, câștigi mult. Cu un astfel de buget, faci din Poli o echipă de primele maxim patru locuri. Ce înseamnă asta? Bani mai mulți de la televiziuni, spectatori mai mulți și, implicit, sponsori. Dacă vine și o calficare în grupele Europa League, unde deja se plătește bine, mai intră în cont zece milioane de euro. Deja sunt bani, iar în anii următori contribuția primăriei poate fi redusă gradual. În cinci-șase ani, cu aceiași bani pe care-i dai cu țârâita anual pentru locurile 8-12, faci o echipă de top, Repet, trebuie să ai curaj și să nu te împiedici în alde Carmen Obîrșanu. Și, evident, la conducerea clubului să pui oameni competenți, să se termine odată cu diletantismul care, trebuie să recunoaștem, colcăie în club. Dacă vrei o echipă competitivă, e singura cale. Și, repet, în timp, la fel de costisitoare sau chiar mai puțin decât pentru o echipă de locurile 9-10. Dacă vreți, asta ar fi diferența dintre „Cea mai Poli dintre toate Poli” (CMPDTP) – vorba lui Robu – și „AC Recaș nu e Poli” – vorba contestatarilor proiectului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (februarie 4th, 2016 at 15:17 )

NOW!POVEȘTI!AVEȚI GRIJĂ CĂ ĂȘTIA DE LA CURTEA DE CONTURI NUS ÎNTREGI LA MINCE ȘI VOR ȘI EI SĂ SE DAU MARI!!CĂUTAȚI UN INVESTITOR ȘI VĂ PUTEȚI PI Ș A PE EI GUNOAIE DE OAMENII PUȘI SĂ FACĂ RĂU DACĂ POT!!UN INVESTITOR SERIOS ASTA ESTE SALVAREA PERFECTĂ!ȘTIU NU ESTE UȘOR!DAR NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL!YESSSSSSSS!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

soryn a spus: (februarie 4th, 2016 at 15:20 )

desfiintarea … doar la un pas distanta; restul sint doar vise de suporter (si ale mele) dar care nu se vor realiza niciodata ….. in rest robu – cojones – NICIODATA! daca ar fi avut asa ceva ar fi facut pina acum macar pentru iubirea lui … poli, dar … VISE …

WPH a spus: (februarie 4th, 2016 at 20:40 )

No way … facem o emulatie si salvam POLI – at any cost DE vreti sa mai inseaman ceva in RO … ! Asa se procedeaza worldwide nu tre sa scoatem noi cartofii …:)

anteconbega a spus: (februarie 5th, 2016 at 07:41 )

AC RECAS nu e Poli! Altceva?

birlic a spus: (februarie 5th, 2016 at 11:23 )

Inca o dovada ca nui nici-o diferenta intre Curtea de conturi si sefii lor Parlamentul institutie recunoscuta pt. bravurile ei pt. bunul mers al Romaniei prin minciuna si capatuiala . Cum e posibil ca o Institutie a statului sa nu tina cont de lege ,adica sa raspunda in termenul legal ori carui petitionar cu atat mai mult unor reprezentanti de drept ai Banatului . Halal Institutii de asta ne merge noua asa de bine ca astia ne conduc.

Mihalcea E. a spus: (februarie 5th, 2016 at 14:52 )

povesti de adormit copiii! iată că s-a ajuns de un de s-a plecat..În aproape patru ani de zile s-a aruncat cu banii pe fereastră, din pricina unui management prost și a atâtor incompetenți care s-au pripășit pe la cârma acestui club: Rosenblum, Staicu, timofte, Anton și în cele din urmă marele salvatore de la patria, Stanciu! Toți o apă și-un pământ, evident, în frunte cu Lae Robu – habarnistul număru 1. s-au făcut experiențe, s-a promovat fără nici o noimă, nu s-a investit pe termen lung, a funcționat în permanență mercenariatul cu jucători expirați și nu s-a încercat o construcție din temelii cu baze serioase și numai după aceea să se încerce promovarea, fără ca anul următor să-ți tremure curul că ajungi de unde ai plecat. Însă, fiecare, ca și sistemul actual din cadrul clubului, a gândit la fel punând mai presus interesele personale…Cum este posibil să dai afară jucătorii cu contracte și numai după aceea să cauți (!) alții!!! Pentru asta, cred că Stanciu ar trebui să-și ia tălpășița cât mai repede, iar cei care răspund de acest proiect ( scăldat într-o totală lipsă de perspectivă!) să-și bage adânc mințile în cap întrucât cetățenii acestor locuri cu siguranță nu vor mai fi de acord să dea liber la cheltuirea banilor aiurea, după mofturile și ideile lui Flocea sau ale lui Stanciu.

CCpl a spus: (februarie 6th, 2016 at 07:42 )

Poli este deja oricum o umbra a ceea ce a fost asa ca case closed … de acum nimic nu se poate schimba asta e !

Uhrin a spus: (februarie 6th, 2016 at 07:54 )

Si va trai vesnic in sufletele noastre sa ne alimenteze sperantele fiindca NU avem voie sa uitam ce s-a intimplat altfel istoria se razbuna … ! Nor ignore – simply to costly for a poor bc Christ 🙂

DOel a spus: (februarie 6th, 2016 at 07:59 )

Du-te iobule la proctolog 🙂 Hai ca poti !

widoqq a spus: (februarie 6th, 2016 at 09:08 )

Timofte asta a fost atat de prost ca l au luat Boavista conducatorul lor.

KA a spus: (februarie 6th, 2016 at 09:35 )

Etapa dreacului … ! decat atit 🙂

yxsman a spus: (februarie 10th, 2016 at 10:38 )

Este AC Recas noua Poli? Macar viticultorii aia si-au atins putirita…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

05.03.2021_Comunicat_de_Presa_CL19_001

Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș

05.03.2021   Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș   În data de 4 martie, Aquatim a semnat cel de-al șaselea contract de lucrări din cele treizeci care fac obiectul amplului „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

05.03.2021   Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș   În data de 4 martie, Aquatim a semnat cel de-al șaselea contract de lucrări din cele treizeci care fac obiectul amplului „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș
O fetiţă în vârstă de 13 ani a reclamat la Direcţia Copilului faptul că a fost abuzată sexual de ambii părinţi. Direcţia a sesizat poliţia, iar cei doi aşa-zişi părinţi, în vârste de 43, respectiv 37 de ani, au fost reţinuţi. Calvarul fetei a început în urmă cu şase ani, când a fost violată pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Caz şocant în Timişoara. Fetiţă abuzată sexual de ambii părinţi. Cei doi monştri au fost reţinuţi de poliţie
În ciuda problemelor cauzate de coronavirus, Aeroportul Internațional Timișoara pregătește pentru anul 2021 numeroase zboruri charter spre destinații cu plaje însorite de la malul mării. Primul zbor charter de vacanță, din acest an, cu plecare din Timișoara, va fi operat mâine, 6 martie 2021, spre destinația Hurghada, Egipt. Miercuri, 3 martie, conducerea Aeroportului Timișoara a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din martie se reiau zborurile charter turistice de la Timișoara. Vom merge cu avionul în concediu în Egip, Tunisia, Grecia sau Turcia
Primăria Timișoara a anunțat că a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea cinematografului Dacia. De obiectiv se va ocupa aceeași firmă care realizează reparațiile pentru fațada clădirii municipalității, dar și la celebra cameră 30 din sediul de pe bulevardul CD Loga nr. 1. Lucrările efectuate vor costa 12,38 de milioane de lei, inclusiv TV, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate începe reabilitarea cinematografului Dacia din Timișoara. Suma alocată, 12 milioane de lei
În data de 4 martie, Aquatim a semnat cel de-al șaselea contract de lucrări din cele treizeci care fac obiectul amplului „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Contractul „Execuție reţele de apă și canalizare Sânmihaiu German, Giulvăz,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aquatim investește bani europeni în opt localități din Timiș. Valoarea noului contract este de aproape 24 de milioane de lei fără TVA
În judeţul Timiş există la ora actuală 17 focare active de coronavirus, la fel ca în ziua precedentă. Acestea se află în supraveghere epidemiologică, transimite DSP Timiş. Focarele active sunt: CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ VARIAȘ – 38 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere FIRMA PRIVATĂ TIMIȘOARA – 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sunt 17 focare active de Covid-19 în Timiş, la fel ca în ziua precedentă
Un autoturism luat foc în timpul mersului, pe Autostrada A1, în apropierea nodului spre Autostrada A6. La fața locului s-a deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și 10 pompieri. Autoturismul a ars în proporție de aproximativ 70%. Din fericire, cele trei persoane care se aflau în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O maşină a luat foc pe autostradă, aproape de Lugoj. Cei trei pasageri s-au salvat/FOTO
Unul dintre primele proiecte anulate de primarul Dominic Fritz de la venirea sa pe scaunul de primar a fost cel pentru amenajarea unei galerii de artă în spațiul pe care municipalitatea îl deține în bucata din vechiul Bastion al Timișoarei, din Piața Mărăști. La începutul lui februarie, proiectul ”reșapat” și având corectate deficiențele celui publicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bastionul din Piața Mărăști va fi reabilitat și transformat în galerie de artă cu bani de la Institutul Patrimoniului Național
Top