A murit Poli, traiasca Politehnica!

Oare de câte ori a murit Poli în istoria de peste 90 de ani? De multe ori. Doar în istoria recentă am asistat la vreo trei, dacă nu chiar mai multe. Și nu vorbesc în accepțiunea juridică și nici în cea biologică. A murit și atât. A murit înainte să o preia Claudio Zambon. A mai omorât-o italianul o dată. Apoi Marian Iancu a ridicat-o de două ori vicecampioană, ca să aibă de unde să se prăbușească. Cu bune intenții, primarul Robu a încercat în 2012 o nouă resuscitare, numai că a mers pe o cale diferită cu cea a fanilor, iar din acel moment ceasul a ticăit. În ambele tabere s-a așteptat să moară cealaltă „Poli”. Fotbalul timișorean a ajuns o junglă măcinată de canibalism. Ieri-astăzi s-au închis jocurile în fotbalul timișorean. Mai întâi, ASU Politehnica, echipa universității tehnice și a fanilor, a promovat matematic din C în B. Ieri, ACS a încheiat socotelile cu prima ligă, ajungând tot în B, după înfrangerea de pe teren propriu cu FC Botoșani. A mai murit o Poli. Unii ar spune că asta n-a fost niciodată Poli. Alții au văzut pe Poli pe „Dan Păltinișanu” și se așteaptă ca zilele să aducă Politehnica pe același stadion.

Tot timpul am spus că Poli e acea echipă care va juca pe „Dan Păltinișanu” și am considerat că orgoliul și ambiția tifosilor sunt frumoase, dar nu foarte necesare în fotbalul ăsta fără de virtuți în care trăim. Multe s-au petrecut lăsând răni între cele două tabere. Banii municipalității s-au dus spre ACS, apoi a intervenit scandalul cu Curtea de Conturi și blocajul finanțării echipei de primă ligă. Dincolo n-au fost bani, dar ASU Politehnica a avut de departe un management mai eficient, a fost o echipă cu mult mai multă viață, motiv pentru care liderii care s-au implicat merită felicitări. Deși avem un final de film, cu învingători și învinși, să nu ducem, totuși, discursul spre o vorbă goală. ACS a pierdut lupta nu cu ASU, ci cu prima ligă, cu managementul politic (cum altfel?) defectuos, dar nu vom ști ce-ar fi fost dacă milioanele de la consiliul local ar fi ajuns la echipă. Cum, probabil, nu știm nici dacă ASU va mai impresiona fără finanțare municipală într-o competiție grea, cum este liga secundă, însă aceste îndoieli nu-și mai au rostul acum.

Timișoara are două echipe cu același nume în Divizia B, iar asta este o mare porcărie. Suntem în situația țigăniei de la Craiova, iar acest lucru nu trebuie lăsat să se petreacă, măcar prin intervenția decidenților politici. Misiunea viitorului primar, una dintre ele, este ca fotbalul timișorean să caute promovarea cu o echipă, nu să se autodistrugă cu amândouă, într-o rivalitate absurdă care să disipeze resursele în două proiecte perdante. Nu știu cum se va face, dar trebuie să se facă! Cu negocieri și printr-un dialog dus dincolo de „ba pe-a mă-tii!”. Poate păstrând componenta privată și cu suport financiar punctual și bine controlat din partea municipalității. Păstrând în competiție ambele echipe n-am face decât să îndepărtăm pe unii poliști de o Poli, iar pe alții, de cealaltă, cum s-a întâmplat până acum. Publicul timișorean se poate regăsi pe stadion și cu miile fanilor ASU, și cu miile „sămânțarilor” ACS, iar grosul care habar n-are cine este de vină că s-a ajuns aici, publicul „în adormire”, va reveni cu siguranță atunci când la Poli vor apărea și rezultatele. Nici n-ar mai conta pentru iubitorul de fotbal din Timișoara că ediția viitoare unii trebuiau să joace în dungi verticale, iar ceilalalți, în orizontale. Să se joace în coțche, dar să se joace fără ură.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (mai 22nd, 2016 at 23:39 )

NOW! TIMIȘOARA NU VA AVEA ECHIPĂ DACĂ NU AU UN INVESTITOR! RESTUL SUNT DOAR VORBE FĂRĂ REZULTATE!!GOOD BYE!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

antirob a spus: (mai 23rd, 2016 at 01:59 )

„Tot timpul am spus că Poli e acea echipă care va juca pe „Dan Păltinișanu” și am considerat că orgoliul și ambiția tifosilor sunt frumoase…”
Serios??? Cand ai considerat „frumoase” orgoliul si ambitia fanilor? Cumva cand eram in liga a 5-a si tu analizai semantic benerele Drojdierilor? Cand iti imaginai cum vine seicu’ de la City peste zece ani si ne vede jucand derby-uri prin liga a 4-a? Cand dadeai dume de cacao cu „cutia-milei” (chapeau, maestre, licenta poetica , nu alta.In schimb cand dom’ primar a apelat la donatii din partea fanilor n-ati prea sarit in schema, nu-i asa?)
Cumva cand jucam in liga a 4-a si ai trecut la chestii mai grele gen „manipulati politic” sau „hertzogheria” sau „peluza putin” ? Cand scriai despre cum va fi „taiata pisica” in cazul Politehnicii, motiv pt care nu vom mai avea drept de promovare in liga a 3-a, asa ca ar fi mai bine sa lasam locul Ripensiei? Cand ai mintit, sub pseudonim, ca n-avem certificat de identitate sportiva?
Editorialul tau despre promovarea noastra in liga a 3-a cred ca au fost cele mai sincere randuri pe care le-ai scris vreodata despre Poli. Cum „care editorial”? 🙂
Cand jucam deja in liga a 3-a si ne spuneai ca n-avem nicio sansa impotriva unor echipe sustinute de primarii ca Deva, Ineu, Cugir – deci ca urmare ne vom intoarce in liga a 4-a unde ne este locul ?

banateanu a spus: (mai 23rd, 2016 at 08:24 )

cei cu interese politice infiltrati in galeria suporterilor nu vor fi accepta in nici-un fel sprijin si nici un fel de dialog cu autoritatile alese democratic, daca alegerile nu le vor castiga cine ‘trebuie’ , chiar cu pretul a inca 3..5 ani fara ca echipa sa ajunga in prima liga! veti vedea!
Acum se va vedea cine are interese politice!

Tare a spus: (mai 23rd, 2016 at 10:31 )

Da s-a lămurit situația celor doua echipe.Felicitari celor de la ASU pt promovare.Despre Acs după meciul de ieri penibilitate maxima:Elek înjura spectatorii,declarați dupa meci a altor jucatori care descriau ce se întâmpla la echipa,demisie prin facebook. Sincer nu ai ce sa iei bun nimica de la Acs,le recomand celor de la ASU sa stea departe de ei sunt ca un virus cu care dacă intri in contact de îmbolnăvești si mori.

ochiuldinumbra a spus: (mai 23rd, 2016 at 10:53 )

sigur ca-i o intamplare faptul ca in acea seara (inainte de fumigene) s-au intalnit la baut, la unul din barurile lui herzog, sigur ca ‘spectacolul’ nu are tenta politica si nu e nici o aluzie la fantana pe care vroia cineva sa o construiasca pe bega, mi se pare normal ca de abia in 2016, unii dintre ei sa descopere ca se fura in tramvaie!
oare acolo la ei la intalniri, cand se iau astfel de decizii, chiar niciunul din ei nu ridica vocea sa spuna: „hai sa nu ne bagam in rahaturi politice ca o sa ne compromitem!”

drucker a spus: (mai 23rd, 2016 at 11:12 )

Performanta ASU e de necontestat si merita felicitata .
Din pacate atitudinea celor de acolo le-a adus si le va aduce deservicii in continoare .In cei 4 ani trecuti de la decizia de a incuraja acea echipa de amatori a Institutului Politehnic , nu au reusit sa atraga si alti suporteri alaturi de echipa .
Numarul celor care vin la meciurile ASU este invariabil acelasi dupa 4 ani , ca la inceputuri .
In concluzie ,atitudinea agresiva si “politica pumnului in gura ” celor care au o opinie diferita fata de ei , atitudinea de clan , casta sau secta a dus spre o auto izolare , intr-un oras cu potentiel urias dpdv al sustinerii sportive .
Chiar statutul DRUCKERIA vorbeste de sustinerea intregului sport timisorean , ca e el rugby , baschet sau handbal .
Drumul va fi in continoare foarte greu , e nevoie de o finantare adevarata doar pt ramanerea in liga secunda .Primaria nu poate finanta nici aceasta echipa este foarte clar .
E foarte interesant ce se va intampla in continuare cu fotbalul timisorean , intr-o liga secunda in care vor activa 2 Poli Timisoara (ASU si ACS ) , din acelasi oras , cu aceleasi culori , cu acelasi Institut Politehnic in actul constitutiv .
E de asemenea interesant pe cine vor sustine miile de suporteri polisti , intr-un eventual derby (daca acesta va avea loc ) ,tinand cont de faptul ca nici una dintre cele doua echipe nu reuseste sa atraga meci de meci mai mult de cateva sute de suporteri .

@mandarina stricata a spus: (mai 23rd, 2016 at 11:41 )

Maine vei avea ocazia sa vezi cati spectatori vor fi pe Paltinisanu. Partea cu doua Poli se rezolva de la sine, Recasul va fi desfiintat sau, in cel mai fericit caz, se vor putea intoarce acasa pentru a sarbatori anul viitor 100 de ani de la infiintare. Iar tu si ceilalti 10 robi ai robului care stati acum cu lama pe vena veti urmari pe debanat ce a mai facut Poli.

chibitul violet a spus: (mai 23rd, 2016 at 11:59 )

Intre Unversitatea Politehnica (ACS) si Fundatia Politehnica (ASU) nu prea exista nici o legatura..

@mandarina stricata a spus: (mai 23rd, 2016 at 13:32 )

Atitudinea ta agresiva intareste ce am spus mai sus .
Am inceput postarea prin a felicita ASU pt performanta obtinuta , dar ura pe care o imprastii in jurul tau te-a orbit .

Ca vechi polist NU recunosc ca fiind Poli nici una din cele doua echipe si ca mine sunt majoritatea polistilor care nu vin sa incurajeze nici una din cele doua asazise Poli .

Sant convins ca in urma cu ceva ani desi Poli din liga 5-a exista, tu nu stiai asta si probabil ca te bucurai de eliminarea Saktarului sau de victoriile impotriva Stelei , CFRului etc .

Probabil ca la meciul de maine vor fi mai multi spectatori , dar doar din curiozitate ,ca de altfel si la meciurile ACSului cu Steaua, Dinamo sau Astra .Dar astea sunt exceptii care intaresc regula.
Am vazut cati spectatori au fost la derby-ul cu Ighiu , acelasi nucleu de 5-6 sute de suporteri .

Ca un sfat , incearca sa respecti si parerile celor din jur , pt ca altfel risti sa traiesti intr-o realitate virtuala din care nu vei iesi prea curand .

sam a spus: (mai 23rd, 2016 at 18:17 )

ce echipa si ce public avea timisoara inainte de intrarea pe scena a druckeriei…..ve-ti vedea ce vor lasa in urma acesti indivizi

sorin a spus: (mai 24th, 2016 at 20:07 )

iar mananci rahat eugen? penibil!!! vezi ce scrie antirob si mai analizeaza….chiar esti penibil…n ai demnitate sa sustii ceea ce cu manuta ta ai scris???

poli21 a spus: (iunie 1st, 2016 at 21:30 )

Chiar daca mizgalelile unora nu au miros pe site, mirosul pestilential de mandarina stricata se simte , iar cei ca el continua sa polueze viata fotbalistica din Timisoara.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Top