Ne-am lăudat cu superbele covoare de lalele și narcise din Parcul Justiției, apoi… am uitat că există! După ce florile s-au uscat, parcelele au fost lăsate de izbeliște, fiind invadate acum de buruieni crescute într-o veselie. Se întâmplă chiar peste drum de primărie! UPDATE: Reprezentanții PMT spun că plivirea buruienilor va începe în scurt timp.
Parcul Justiției în noua sa formă a fost inaugurat oficial la finele lunii decembrie 2015, după aproximativ patru luni de muncă și costuri de 460.000 de euro. Proiectul de reabilitare a prins ultimul tren de finanțare pe fonduri europene, contractul fiind adjudecat de SC Lovrintim. S-au schimbat rețelele de utilități, s-a montat un sistem de irigare și au fost refăcute aleile. În plus, au fost montate rulouri de gazon, pe peluză fiind, în sfârșit, permisă șederea. „Se va putea sta pe iarbă, trebuie să ne scoatem din cap tot felul de restricții (…) De ce facem amenajări? Ca să ne simțim bine, deci trebuie să avem dreptul să călcăm pe iarbă, să ne culcăm pe iarbă, să stăm la soare”, spunea primarul Nicolae Robu, la deschiderea oficială a parcului care, în noua amenajare, nu mai are nici gard. În Parcul Justiției a fost prevăzută și „crearea unor insule multicolore de flori bulboase”, adică lalele, narcise și ghiocei, aproximativ 110.000 la număr.
Odată cu venirea primăverii, lalelele și narcisele din Parcul Justiției au înflorit și au devenit principala atracție a centrului orașului. Rețelele de socializare au fost invadate de sute și sute de fotografii care au surprins explozia de culori de peste drum de Primăria Timișoara, iar edilii n-au ratat ocazia de a se lăuda cu acest spațiu. Numai că, așa cum orice minune durează trei zile, și florile… trec, pentru că așa e legea firii. S-a întâmplat și în Parcul Justiției, unde, rând pe rând, narcisele și lalelele s-au stins, lăsând în urmă promisiunea unei noi „invazii” în primăvara viitoare. Ce a urmat se poate vedea cu ochiul liber la o simplă plimbare pe aleile frumos reabilitate. Locul florilor a fost luat de… buruieni zdravene, care cresc în voie. E foarte posibil ca aici să apară și celebra ambrozie, despre care unii alergici spun că și-a făcut deja loc… UPDATE: Reprezentanții PMT spun că lucrările nu s-au putut face din cauza vremii nefavorabile, dar promit că situația va fi remediată. „Pentru ca bulbii de lalele să se maturizeze este necesar ca planta să fie lăsată în teren. Din păcate, numărul mare de lucrări din această perioadă, precum și ploile dese și abundente nu au permis executarea lucrărilor de plivit a rabatelor cu bulboase. De îndată ce timpul va permite, aceste lucrări vor fi executate de urgență”, spun cei de la primărie.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook