Pacienții de la Spitalul Județean vor primi mâncare de la o altă firmă. În următoarele șase luni, cateringul va fi asigurat de o societate care, conform datelor de pe Internet, și-ar avea sediul în Suceava.
Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au semnat, vineri, un nou contract cu o firmă care va furniza, în următoarele șase luni, mâncarea pentru pacienți și doctori. Societatea care a câștigat licitația organizată, în primăvară, de SCJUT are autorizația suspendată de către Direcția Sanitar-Veterinară, după ce a anunțat că vrea să se modernizeze și să-și extindă capacitatea de producție. Asta, după ce a constatat că nu putea asigura aproximativ 1.000 de porții de mâncare pe zi, ci numai în jur de 250. Activitatea societății este suspendată până în 15 septembrie, până la finalizarea lucrărilor de modernizare. În aceste condiții, contractul cu Spitalul Județean, care a intrat în vigoare de la 1 august, este suspendat. Pentru că pacienții și medicii nu puteau rămâne fără mâncare, s-a recurs la o procedură de negociere directă cu o altă societate. Contractul, care va fi valabil timp de șase luni, a fost semnat vineri, 12 august. „S-a semnat contractul cu firma Marcus SRL. Un meniu comun, care conține trei mese pe zi, costă 13 lei pe zi”, spune Marius Craina, directorul Județeanului. Dio Eden SRL, firma care are contractul suspendat, oferea un preț de 11 lei / meniu. La o simplă căutare pe Internet, oricine este interesat poate afla că SC Marcus SRL este înființată în anul 2000 și are ca obiect de activitate principal „activități de alimentație (catering) pentru evenimente, cod CAEN 5621”, dar și că își are sediul la Suceava.
Comentarii prin facebook