De ce a pierdut Robu alegerile in Timis si Timisoara

Alegerile de duminică au consemnat un eveniment istoric pentru Timişoara: PSD a câştigat scrutinul la nivelul municipiului în faţa unui primar, totodată lider judeţean PNL, încremenit în proiect. Eşecul PNL la nivelul Timişului şi Timişoarei are şi o importantă componentă naţională, liberalii având o campanie catastrofală la nivel central. Şi totuşi, au existat trei judeţe în Ardeal unde liberalii au obţinut victoria, dar și multe altele în care ecartul dintre PSD şi PNL e mult mai mic decât cel de zece procente consemnat în Timiş. Primar al Timişoarei şi şef al PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat printr-un comunicat de presă că „explicaţiile pentru ele (rezultate – n.n.) sunt multiple şi complexe, şi se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism”. Până va face Robu această „analiză serioasă” prezentăm câteva explicaţii ale eşecului, şi care ţin exclusiv de primar. Explicaţii, care vor fi în mod cert „uitate” în analiza sa.

În primul rând, Nicolae Robu şi PNL Timiş n-au luat în serios avertismentul de la alegerile locale, când liberalii au pierdut la votul politic pe judeţ. În loc să admită acest lucru, Robu şi compania de sunet s-au străduit să producă tot felul de calcule prin care încercau să demonstreze că negrul este alb. Or, în momentul în care nu-ţi admiţi greşelile n-o să ajungi să le remediezi.

Acelaşi lider de organizaţie nu înţelege nici acum ce înseamnă lucrul în echipă şi asta e meteahnă veche. Robu a jucat din nou singur într-o piesă pe care şi-a scris-o tot el. Da, există filme şi piese de teatru în care eroul principal dă culoare acţiunii, iese în evidenţă. Şi totuşi, fără cei care să-i dea replica, acel erou nu există. Robu e însă adeptul monologului. De aici, marea inabilitate de-a ajunge la un punct comun cu primarii din judeţ. Fiindcă PNL Timiş a pierdut mult prin neimplicarea edililor. Un adevărat lider de echipă ştie să conlucrare cu cei din jur. Aceeaşi inabilitate a condus la scandalurile interminabile legate de listele cu candidaţi, îndepărtând o altă bună parte din filială.

Totuşi, în loc de echipă, Robu a avut un fel de gardă pretoriană, făcută pe criterii „meritocratice”. Numai că Robu confundă meritocraţia cu pupincurismul. Ca atare, cei din jurul său au ştiut să hrănească ego-ul incomensurabil al primarului. Astfel, un fost PRM-ist, întâmplător fin al Olguţei Vasilescu, i-a servit sondaje de opinie, în care PNL zburda în Timişoara, iar Robu se bucura de simpatia a 80% dintre timişoreni. Unde au fost aceştia duminică? Un alt fost PRM-ist, care înainte de-a ajunge la PNL, a fost refuzat de PDL şi PSD, a ajuns mâna dreaptă şi omul de încredere al lui Robu. Spre marea consternare a vechilor liberali, individul în cauză cu apucături de bădăran a ajuns să facă tot felul de jocuri periculoase în filială. Secretar general şi şef de campanie a ajuns Alin Popoviciu, după ce acesta pierduse categoric alegerile la judeţ. Nu mai spun că a luat de bun pe unul care în PDL era considerat un fel de bufon, care mai descreţea frunţile stăpânilor. E drept, un bufon care a reuşit să facă mulţi bani şi pentru el, şi pentru stăpâni. Adjunct al lui Popoviciu, culmea meritocraţiei, l-a pus pe tânărul şi neexperimentatul Robert Kristof, căruia i-a dat şi poziţia de city-manager. Şi apropo de echipă, candidaţii PNL Timiş au avut fiecare propria campanie şi propriul staff de campanie. Ceea ce e o curată nebunie! Spre deosebire, la PSD Timiş, toţi candidaţii au lucrat ca o echipă, cu excepţia lui Matei Suciu, care a avut o campanie alternativă.
Apoi a existat o inabilitate de comunicare împletită cu aroganţa. Chiar şi lucrurile bine făcute la primărie au fost prezentate în maniera în care „stăpânul” le face favoruri supuşilor.
Nu în ultimul rând, Robu şi ai lui s-au remarcat prin neseriozitate, ca să nu spun frivolitate. Sfătuit de nu ştiu cine, în plină campanie, Robu s-a apucat să colinde cluburile de fiţe, angrenând-o şi pe Alina Gorghiu, cea care a înmormântat PNL-ul la nivel naţional. De altfel, o poză a şefei PNL dintr-un club timişorean a făcut înconjurul ţării, cu efecte catastrofale pentru aceasta. Spre deosebire de Robu, de exemplu, un fost stâlp al cluburilor de noapte precum PSD-istul Freddy Simonis s-a abţinut în această campanie să calce printr-un astfel de stabiliment. Şi ar fi multe alte explicaţii pentru acest ruşinos eşec, dar ne-ar trebui mult mai mult spaţiu pentru a le trece în revistă. De remarcat însă că, după ce a zăpăcit filiala PNL Timiş, Robu şi-a arătat diponibilitatea de-a fi în conducerea centrală a partidului. Un alt semnal că nu înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul său.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

daniel a spus: (decembrie 13th, 2016 at 18:13 )

Stiti de ce a pierdut Robu si PNL alegerile in Timisoara?Pt. ca lumea a stat prea mult la semafoare !

Emil a spus: (decembrie 13th, 2016 at 18:16 )

Robu chiar că nu pricepe nimic din jurul lui pentru că omul este complet rupt de realitate. El se are nu ai pe sine, iar oglinjoara vrăjită care-i arată cât de frumos și tânăr se face pe zi ce trece, îi șoptește duios, zilnic: „Tu ești cel mai bun dintre toți, cel mai deștept și plin de calități.” Iar Robu chiar crede lucrurile astea. În Primărie s-a încjonurat numai de aplaudaci și pupincuriști, n-are cum să afle adevărul de la ei. Robu reprezintă imaginea trecutului de acum 26 de ani, când țara era condusă de un Dibaci Cârmaci. Așa se crede și el. Este irecuperabil și ar fi bine să demisioneze din toate funcțiile în partidul nenorocit de el și de Gorghiu & Comp. Până nu este prea târziu și PNL-ul ajunge laolaltă cu PNȚ-CD-ul.

Psichoanalistu a spus: (decembrie 13th, 2016 at 19:21 )

Cei care lustruiesc intaiele buci ale orasului sunt la fel de lache ca Lae, chiar daca au luat bani pe anuslingus. Si voi ati contribuit la raul facut de debil, fituica asta electronica gadiland cele mai fese dintre fese chiar si atunci cand nebunul comitea gafe dupa gafe.

haos a spus: (decembrie 13th, 2016 at 20:57 )

Robu=Haos, si in partid si in Timișoara

anteconbega a spus: (decembrie 16th, 2016 at 06:22 )

Drept în faţă cu privirea, în stânga lui Robu Nimicitorul de PNL, e o doamnă cu guşiţă care seamănă teribil cu doamna care a trecut pe la PSD, apoi pe la UNPR, pentru ca să plonjeze penibil în bazinul electoral liberal golit de conţinut. O fraieră?

adevarul a spus: (decembrie 17th, 2016 at 09:13 )

Adevărul adevărat este ca…fosta nomenclatura roșie, bolșevică=rrobu NU pricepe ca ESTE EXPIRATA! Daca se mai asociază și cu verdele violent neo-legionaro-fascist=mcv cap de lemn este DEZASTRU! VAI sa arboram steagul cu secera și ciocanul în berna la sediul pnl (pdl)??

STOIAN MIRCEA a spus: (decembrie 17th, 2016 at 16:03 )

Nu ROBU a pierdut alegerile,ci iresponsabili si idiotii de tineri care nu au mers la vot.Fi macar o data sincer.

anteconbega a spus: (decembrie 19th, 2016 at 06:55 )

Dle Stoian, asta se numeşte selecţie naturală. Iar românii sunt experţi în autodistrugere naţională de perspectivă. Dacă nu e BMV, nimic nu e. Dar şi părinţii îi ţin pe prostovani pe lângă gospodărie ca să taie frunză la câini, în loc să-i trimită la muncă.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top