Stirile din ziua: 28 decembrie 2016

„Leii din Banat”, cu Rambo in frunte, au cucerit Bania

„Leii din Banat”, cu Rambo in frunte, au cucerit Bania

Succes extrem de important pentru BC SCM Timişoara, în Polivalenta din Craiova. Când orgoliile au fost lăsate la o parte, iar antrenorul a decis că este momentul să joace (şi) cu un american în primii cinci, lucrurile au fost perfecte pentru echipa violetă.

Grindeanu nu pleaca ministru, ci… prim-ministru!

Sorin Grindeanu are 43 de ani și a absolvit Informatica la Universitatea de Vest Timișoara. A fost viceprimar, deputat, ministru, președinte de consiliu județean și, acum, este nominalizarea PSD pentru funcția de premier. În iulie, declara, pentru deBanat.ro, că vrea să fie președinte al CJ timp de patru ani. În urmă cu mai puțin de o săptămână, Grindeanu spunea, din nou, că nu vrea să plece ministru!

stpt

Sorin Grindeanu, propus prim-ministru!

Sorin Grindeanu este propunerea PSD pentru funcția de premier! Deși numele președintelui CJ Timiș a fost vehiculat încă de săptămâna trecută pentru această nominalizare, anunțul oficial a fost făcut miercuri seară de președintele PSD, Liviu Dragnea. Acesta a mai spus că Sorin Grindeanu merge la Palatul Victoria pentru un mandat de patru ani.

Peste 20.000 de oameni au fost angajati, in ultimul an, in Timis

Una dintre cele mai de succes iniţiative puse în practică pe piaţa muncii, Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, a dus la angajarea a 20.086 de persoane în Timiş. Realizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, programul a dus, de la începutul anului şi până la 30 noiembrie 2016, la încadrarea în muncă la nivel naţional a 272.000 de persoane.

Apa de la robinet nu se scumpeste in 2017! Timisorenii platesc printre cele mai mici tarife din tara

Cu banii pe care i-ați da pe o țigară, la Timișoara puteți cumpăra 200 de litri de apă din rețeaua orașului. Asta susține directorul Aquatim, conform căruia compania nu intenționează să crească, anul viitor, prețul metrului cub de apă, oricum unul dintre cele mai scăzute din România.

Cu 100 euro / ora va puteti tine conferintele in Sala Multifunctionala a CJ Timis

Aveți nevoie de o sală de conferințe, simpozioane sau concerte? Puteți apela la CJ Timiș, care închiriază Sala Multifuncțională și, în plus, vă lasă să vindeți și bilete pentru evenimentul pe care îl organizați. Poate fi închiriată, de asemenea, și Sala de Consiliu, la jumătate de preț.

Nu mai exista nicio certitudine pentru Muzeul Revolutiei

Garnizoana din Piața Libertății s-a întors, de două săptămâni, la Ministerul Apărării, care n-a transmis-o Ministerului Culturii, pentru realizarea unui muzeu al Revolutiei la Timișoara. CJ Timiș a anunțat deja că ar putea-o cere înapoi, iar primarul Nicolae Robu admite acum că totul a rămas în aer.

Mortalitatea infantilă din Timis ramane la un nivel ridicat

Timişul are o rată a mortalităţii infantile de 7,5 la mie, sub nivelul înregistrat la nivel naţional, de 9 la mie, dar şi acest nivel ar putea fi redus prin intermediul unor investiţii realizate în dotarea maternităţilor. „Salvați Copiii”, care a donat echipamente de peste 300.000 de euro în vestul României, așteaptă o mai mare implicare a firmelor.

autostrada1

Muzeul in aer liber de pe A1: 15 km de autostrada, inchisi din cauza unor baliverne

E aproape cert: România va încheia anul 2016 cu zero kilometri noi de autostradă inaugurați. Sunt gata cei 15 km din autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, dar compania de drumuri invocă motive de natură juridică pentru o recepție parțială. Deputatul de Timiș Cătălin Drulă susține însă că sunt doar baliverne, pentru că lege există.

Pregatiri de viscol in Timis: peste 100 de pompieri sunt gata sa intervina

Estul județului Timiș este, până joi dimineață, sub avertizare de cod galben de ninsori viscolite. Pentru a încerca să prevină, pe cât posibil, situațiile extreme, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” a dispus asigurarea rezervei de personal şi activarea, la nevoie, a grupei operative.

Top