Igrasie si rugina in cantinele unor scoli din Timis, descoperite de inspectorii DSV

Dacă Direcţia de Sănătate Publică a lăsat mai multe şcoli fără autorizaţie sanitară, inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa alimentelor au închis, la rândul lor, cantinele din mai multe unităţi de învăţământ.

Problemele au fost, în multe cazuri, grave: frigidere ruginite, lipsa plaselor pentru insecte, zugrăveală căzută, igrasie. În total au fost verificate 22 de asemenea cantine. Singura veste bună e că la unele se lucrează pentru a fi pregătite la debutul noului an şcolar. Asemenea lucrări de igienizare şi modernizare se efectuau în şase unităţi, alte şapte cantine corespundeau cerinţelor în domeniu, două unităţi şi-au încetat definitiv activitatea, iar trei au suspendată activitatea temporar. O unitate nu a putut fi verificată. La Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, controlul efectuat a arătat că la corpurile de iluminat nu există protecție, nu s-a făcut igienizarea spațiului, iar frigiderele sunt ruginite în partea de jos. Problemele trebuie remediate până pe 8 septembrie. În cantina de la Liceul Pedagogic, pereții aveau zone de infilitrații și zugrăveală deteriorată, lipsind sitele de protecție împotriva insectelor, termenul de remediere fiind 11 septembrie. Bine au ieşit la inspecţie cantinele de la Colegiul Național Bănățean, Colegiul Tehnic Electrotimiș și Colegiul Tehnic „Henri Coandă”. La Liceul Catolic Gerhardium, Liceul Teoretic „Bela Bartok” și Grupul Școlar Transporturi Auto sunt contracte cu firme de catering, iar vechile bucătării nu mai sunt folosite.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

sala polivalenta

Optimism într-o nebuloasă. Fără date concrete, Nicolae Robu e sigur că lucrările la “polivalentă” vor demara la anul

Cu toate că nu ştie absolut nicio dată concretă despre sumele care vor fi alocate pentru proiect sau data de demarare a unei eventuale licitaţii, primarul Nicolae Robu e absolut sigur că lucrările la viitoarea sală polivalentă a oraşului vor începe încă în 2020.. Tot la capitolul optimism, edilul-şef trece finalizarea sălii polivalente, construită de Universitatea Politehnica Timişoara, împreună cu municipalitatea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Optimism într-o nebuloasă. Fără date concrete, Nicolae Robu e sigur că lucrările la “polivalentă” vor demara la anul
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Liberalii sunt pregatiti de noi alegeri

PNL Timiş vrea majoritatea în Consiliul Judeţean şi postul de primar în Lugoj

Odată numit cabinetul Orban, în PNL Timiş e armonie şi o atmosferă foarte bună. Preşedintele organizaţiei, Nicolae Robu, spune că planurile de viitor sunt mari, iar imediat după sărbători, filiala se apucă de campania electorală pentru locale. În forurile de conducere ale PNL Timiş atmosfera de bunăvoinţă şi înţelegere e prezentă permanent. Cel puţin asta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiş vrea majoritatea în Consiliul Judeţean şi postul de primar în Lugoj
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social