Stirile din ziua: 21 septembrie 2017

Noul mecanism de plata a TVA, in dezbatere la Camera de Comert

Noul mecanism de plata a TVA, in dezbatere la Camera de Comert

Legislaţia în domeniul aplicării taxei pe valoarea adăugată în noua variantă, defalcată, a fost subiectul celui mai nou seminar organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Şefii Finanţelor timişorene au venit să discute cu contribuabilii pe tema noului mod de aplicare a TVA, de la 1 ianuarie 2018.

calea lugojului

Timisul devastat de furtuna primeste de la guvern de 4 ori mai putini bani decat Maramuresul. Inca se calculeaza pagubele

Guvernul a alocat, în ședința de joi, bani pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni. Timișul, județul cel mai afectat de vijelia din 17 septembrie, primește doar 2,2 milioane de lei, pentru lucrări extrem de urgente. Evaluarea pagubelor în tot județul va fi finalizată în această săptămână.

Inca o incercare pe strada Quinet, cu 136.000 de euro

Strada Edgar Quinet ar putea arăta, în sfârșit, ca în secolul XXI. După eșecul cu o firmă a lui Georgică Cornu, Primăria Timișoara a finalizat, în sfârșit, o nouă licitație. Contractul a fost câștigat de RSG, care are la dispoziție trei luni pentru a finaliza lucrarea. Nu se știe încă când va începe șantierul.

Dorel Cojan

Interimate doar sase luni. USR vrea sa schimbe legea care ii permite lui Dorel Cojan sa stea de trei ani fara concurs

Cam cât poți să fii interimar pe o funcție de conducere în România? Cât vrea cel care te numește. La Timișoara, Poliția Locală este condusă cu numire directă de trei ani și jumătate, dar acest lucru s-ar putea schimba. Senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi va propune ca, prin lege, interimatele să fie limitate la șase luni, cu o singură posibilitate de prelungire de trei luni.

Cand gura bate dosul; studiu de caz, Alfred Simonis

Furtuna violentă de duminică nu putea să-i lase indiferenți pe parlamentarii de Timiș. Dacă unul ca Pavel Popescu (PNL) și-a cumpărat din banii săi o drujbă și s-a pus pe treabă, pentru a îndepărta crengile și alte resturi lăsate de vijelie, alții s-au apucat să comenteze pe Facebook. Printre ei, și deputatul PSD Alfred Simonis. Care, încercând să lovească în primarul Nicolae Robu, a dat un frumos autogol.

Aeroportul Timisoara vrea mai multi pasageri si lanseaza o versiune in limba sarba a paginii de web

Posibilii pasageri ai curselor aeriene care pleacă sau sosesc pe Aeroportul Internaţional Timişoara au acum la dispoziţie şi o versiune în limba sârbă a site-ului AIT. Pasagerii sârbi au acum posibilitatea de a accesa informaţiile utile şi în limba lor maternă.

La Timisoara nu vom avea buget participativ. Robu: Nu mi se pare o idee buna, avem foarte multe lucruri de facut

La Cluj se poate, la Timișoara nu. Primăria Cluj alocă, din 2018, în jur de două milioane de euro pentru proiecte propuse de societatea civilă, punând în practică așa-numitul buget participativ. Primăria Timișoara nu este însă adepta unei astfel de abordări, pentru că „democrația se manifestă indirect”.

Sindicatele din Timis strang semnaturi online, pentru ca nu vor ca doar salariatii sa achite contributiile sociale

Sindicaliştii din Timiş adună semnături împotriva măsurii prin care guvernul vrea să treacă integral plata contribuţiilor sociale aferente salariilor în sarcina angajaţilor. Blocul Naţional Sindical a lansat o petiţie online prin care doreşte să adune aceste semnături.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat joi, 21 septembrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, după cum urmează: Fibiș (p), Utvin (p), orele 9 – 17; înlocuiri contoare Smart Meter: Fârdea (p) Barna (p), Botinești (p), Hăuzești (p), Surducu (p), Drăgșinești (p), Jurești (p), Sărăzani (p), Botești (p), Drinova (p), Mâtnicu Mic (p),

Top