Stirile din ziua: 22 septembrie 2017

A explodat dosarul Tel Drum. După Sevil Shhaideh, este vizata si Rovana Plumb

A explodat dosarul Tel Drum. După Sevil Shhaideh, este vizata si Rovana Plumb

DNA a început urmărirea penală pe numele vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu într-un dosar privinnd trecerea lacului Belina la Tel Drum. Un alt nume important în dosar este cel al ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Primaria vinde la licitatie lemnul din copacii doborati de furtuna. O mica parte ajunge la cei saraci

Lemnul rezultat după tăierea celor 3.500 de arbori prăbușiți de furtună la Timișoara va fi folosit în două scopuri. O mică parte va asigura căldura de la iarnă pentru cei care primesc ajutoare sociale, iar restul va fi scos la licitație.

Cei afectati de furtuna pot depune cereri de despagubire la Primaria Timisoara. Guvernul va lua insa decizia finala

Timișorenii ale căror imobile au fost grav avariate de furtuna de duminica trecută ar putea primi, cel puțin teoretic, bani de la guvern. Primul pas ar fi să depună la primărie cereri de despăgubire. În cazul mașinilor, singura soluție este instanța.

Robu explica de ce a cerut doar 2,2 milioane de lei de la guvern: Ne-am conformat solicitarii lui Tudose

Primarul Nicolae Robu a explicat, vineri, de ce a cerut, până la urmă, de la guvern doar 2,2 milioane de lei pentru reparațiile de la școlile afectate de furtună. Practic, sunt singurii bani care ajung, cel puțin pentru moment, în Timiș. Alte județe au primit sume considerabil mai mari: Maramureșul, 9,4 milioane, iar Bihorul, 8,7 milioane.

Putem sta linistiti, sarbii se ocupa de raurile comune de la granita cu Romania

Specialiştii din domeniul apelor din zona Banatului şi au verificat, în zona de graniţă, instalaţiile hidrotehnice din Serbia. Având în vedere că numeroase ape au cursul de curgere pe teritoriul ambelor ţări, nefuncţionarea acestor instalaţii poate afecta atât teritoriul României, cât şi cel al Serbiei.

stpt

La Timisoara e inca bezna pe strazi. Robu a trimis Enel solicitare de urgenta

Sunt cinci zile de la furtuna care a măturat orașul și bezna încă e la ea acasă în Timișoara. Primarul Nicolae Robu a publicat o listă cu străzi pe care nu funcționează iluminatul stradal, dar de pe ea lipsesc artere importante, precum Calea Aradului, Calea Lipovei sau Calea Șagului. PMT a plătit, în ultimii ani, milioane de euro către Enel pentru un serviciu care are o mulțime de hibe.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat vineri, 22 septembrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Fibiș (p), Utvin (p), orele 9 – 17; înlocuiri contoare Smart Meter – Fârdea (p), Barna (p), Botinești (p), Hăuzești (p), Surducu (p), Drăgșinești (p), Juresti (p), Sarazani (p), Botești (p), Drinova (p), Mâtnicu Mic (p), orele

Top