Stirile din ziua: 13 septembrie 2017

A inceput super-concursul de echitatie de la Herneacova. Sunt in joc premii de aproape 240.000 de euro / FOTO

A inceput super-concursul de echitatie de la Herneacova. Sunt in joc premii de aproape 240.000 de euro / FOTO

Herneacova este, în aceste zile, punctul fierbinte al pasionaților de călărie. A început cel mai mare concurs internațional de sărituri peste obstacole organizat vreodată în România, cu premii de aproape un sfert de milion de euro. Nu mai puțin de 74 concurenți s-au întrecut în prima zi.

La Cluj se poate. Cand vom avea si la Timisoara buget participativ?

Administrația locală din Timișoara nu știe problemele orașului și, deci, nu le poate rezolva eficient. Este concluzia unui studiu sociologic pe baza căruia filiala locală a USR invită primăria să ia exemplul Clujului și să pună în aplicare conceptul de buget participativ. Cetățenii ar putea propune proiecte care să fie finanțate și puse în practică.

Piete SA, amendata laolalta cu precupetii, pentru mizeria din Mehala

Bananele și portocalele nu sunt produse „made in Romania”. A aflat asta un comerciant din Buzău, care vindea fructe din import în Piața Mehala, deși deținea certificat de producător local. Omul a fost amendat cu 7.500 de lei! A fost sancționată și SC Piețe SA, care a fost avertizat că… n-a cosit ambrozia.

Hai la Olimpiada, program de excelenta pentru cei mai buni elevi

Unul dintre cele mai de succes programe destinate susţinerii elevilor performanţi continuă şi în acest an. În perioada viitoare, vor avea loc testările pentru intrarea la pregătire. Până în 24 septembrie, elevii timișoreni care vor să se pregătească la Matematică, Fizică sau Informatică se pot înscrie online la selecția pentru testări.

Instalart sau cand arta isi face loc in strada. Cu nori, cranii si copaci-tornada

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000 iese, în sfârșit, din atelierul-curte. După multe zile de muncă, instalațiile și sculpturile de mari dimensiuni își caută locul în arhitectura urbană, pe Pacha și la Casa Artelor. Haideți să vedeți, joi seară, cum încearcă arta să-și facă loc în stradă.

Daca nu-si poate hrani propria „capra”, Robu vrea sa moara toate „caprele” vecinilor. Inclusiv a lui Falca

Victoria din „Groapă” împotriva lui Dinamo confirmă un lucru pe care mulți oameni din fotbal l-au spus în ultimul timp: Poli este adevărata revelație a campionatului. Și nu doar a actualului campionat, aș putea adăuga, ci și a celui precedent.

E oficial! Amenzile pentru vitezomani si teribilisti vin in plic acasa! / LISTA CAMERELOR VIDEO SI RADARELOR

În sfârșit, la 10 luni de când au fost pornite, camerele video, radarele și sistemele de detecție a trecerii pe roșu vor duce și la amendarea șoferilor teribiliști. A fost semnat, în sfârșit, protocolul între Primăria Timișoara și Poliția Română.

Wipro se extinde la Timisoara

Indienii de la Wipro vor să-şi extindă activitatea în Timişoara odată cu deschiderea unui centru de inginerie în domeniul automotive. Compania şi-a majorat spaţiile de tip office deţinute în oraşul de pe Bega cu 3.000 de metri pătraţi.

Lectura pe motociclete, sevalete, urale si confetti. Incepe LitVest 2017/ PROGRAM

Citim de pe motociclete. Citim de pe terenurile de sport. Citim oriunde. Citim. Este mesajul pe care îl transmite, în acest septembrie, Biblioteca Județeană „Sorin Titel”, care pune la cale o nouă ediție a LitVest 2017. LiTerrarium transformă Timișoara în capitala internațională a lecturilor publice.

robu pe santier

Vreti sa stiti cand e gata asfaltarea la voi pe strada? Aproape imposibil: in Timisoara, reparatiile nu au termen!

Timișorenii ar trebui să priceapă o dată pentru totdeauna: lucrările de reparații nu au termen de finalizare! Conform primarului Nicolae Robu, totul este orientativ, și asta dintr-o mulțime de motive. Altfel spus, dacă, într-o zi, vă treziți că vă este spartă strada, nu vă poate spune nimeni cât va dura deranjul!

13 cu ghinion pentru vitezomani? Primaria Timisoara anunta ca semneaza protocolul cu Politia

Șoferii vitezomani sau teribiliști și-ar putea găsi în sfârșit nașul. Primarul Nicolae Robu susține că miercuri, 13 septembrie, va fi semnat cu Inspectoratul Județean de Poliție protocolul pentru sistemul de management al traficului. De acum ar putea fi, în sfârșit, liber la amenzi.

Top