Sorin Dragoi, noul presedinte al lui Poli: Situația e critica, dar nu imposibil de rezolvat

Primarul Nicolae Robu a făcut, zilele trecute, o mutare oarecum surprinzătoare la clubul Poli Timișoara, numindu-l în funcția de președinte pe city-managerul Sorin Drăgoi în locul lui Ioan Miculaș. Drăgoi a fost învestit oficial luni dimineață. El recunoaște că situația de la club este mult mai dificilă decât credea. Totuși, Drăgoi spune că ar fi unele soluții pentru readucerea clubului pe linia de plutire, chiar și în condițiile în care potențialul investitor Viorel Tudose nu mai vine la Poli.

Nicolae Robu, Sorin Dragoi city manager Primaria Timisoara 13

Ați fost instalat oficial? Sunteți președinte și în acte?
Da, dimineață a fost și ședință AGA și apoi ședință de consiliu și sunt oficial președinte.

Care e situația clubului la prima vedere?
Sincer? Catastrofală. Știam că e o nebunie aici, dar nu chiar în acest hal. Pornim cu acea penalizare mare, datoriile sunt mai mari decât știam, avem multe urgențe la plată, conturile blocate. E o situație disperată. De exemplu, am cerut să mi se dea primele urgențe la plată. Au venit cu 10 urgențe. Am cerut atunci urgența urgențelor, ca să spun așa, și să ieșim cumva.

Bun, și ce faceți acum în primele zile? Care sunt primii pași?
De exemplu, miercuri mă urc în avion și plec la București la Ligă. Vreau să le solicit un avans din banii pentru drepturile de televiziune, pentru a plăti salariile restante, ca să nu fim din nou depunctați.

E o soluție de moment. În continuare? Clubul are buget zero. Pardon, minus 1,7 milioane de euro, ultima cifră mediatizată a datoriilor.
Da, așa este. Eu încerc să fac aici managementul unui ONG, fiindcă asta suntem. În primul rând, este un aparat extrem de stufos, multă lume trebuie să plece acasă. Sunt condiții dificile, trebuie făcute unele sacrificii.

Trebuie totuși o infuzie de capital. De unde? Așteptați un verdict favorabil în justiție pentru deblocarea finanțării de la consiliul local?
Și acum putem lua bani de la consiliul local, prin Legea 350. Acești bani pot fi folosiți însă numai pentru deplasări și alte cheltuieli, nu și pentru salarizare. Trebuie însă să avem certificat fiscal zero.

Ideea este că nu-l aveți. Cum îl faceți zero?
Așa este, dar dacă primim bani de la Ligă în avans și mai vin unele sponsorizări, reușim să stingem datoriile. În acel moment, cu banii de pe televiziune și sponsorizări, plătim salariile, iar cu banii de la Primărie, celelalte cheltuieli. Va fi un buget mic, dar care să ne ajute să rezistăm.

Vorbeați de diponibilizări. La ce nivel și câți oameni o să fie dați afară?
Pentru asta, lăsați-mi două-trei zile și mai discutăm. Trebuie să-mi fac o idee mai exactă aspura lucrurilor. Vă spun sincer, pe măsură ce trec zilele și orele, luminița de la capătul tunelului parcă e mai îndepărtată. Dar nu dezarmez, o să-i dau bătaie.

De Viorel Tudose ce se mai aude?
Marți dimineață mă întâlnesc cu el. Trebuie să avem un răspuns clar, n-o mai putem lungi multă vreme. Oricare ar fi acel răspuns, trebuie dat cât mai repede. Trebuie să știm ce facem în continuare. Repet, situația e critică, dar nu imposibil de rezolvat.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

suporter a spus: (august 1st, 2016 at 21:15 )

faceți curățenie începând cu cei din conducere că sânt prea mulți și sânt și antrenorii care antrenează fără licența de cei țineți angajați faceți odată curățenie la club nu mai puneți oameni pe pile

Bibicu a spus: (august 1st, 2016 at 22:04 )

Sa inteleg ca daca vine Tudose domn presedinte nu va mai fi domn presedinte? In traducere libera NU se vrea venirea nici unui privat in club!

++ a spus: (august 1st, 2016 at 23:13 )

va trebui sa se descurce fara Tudose, care e un palavragiu in cautare de publicitate (gratuita). pozitiv cind il aud asa pe Dragoi, spune lucrurilor pe nume si e important sa se ajunga la un modus vivendi in care se poata plati salarii si planui pentru viitor. sansele sint insa mici si lotul foarte subtire in comparatie cu chiajna si chiar voluntari, doua sate-orase miticesti cu o populatie de 14 si 42 de mii de locuitori, cam ca Jimbolia si Lugoj.
e nevoie de mai mult decit 1-2 titulari si de unde sa iei 2 atacanti care marca cu banii asta? greu spre foarte greu, dar asta e, mergem inainte.

INO a spus: (august 1st, 2016 at 23:38 )

NOW!CHIAR DACĂ VINE TUDOSE SORIN RĂMÂNE VICEPREȘEDINTE LA CLUB ȘI MÂNA DREAPTĂ A PMT IAR DACĂ TOTUȘI VINE TUDOSE SĂ INVESTEASCĂ ȘI TOȚI BĂNĂȚENI ÎL VOR RESPECTA ȘI IUBI DACĂ FACE DIN POLI TIMIȘOARA UN BRAND NAȚIONAL ȘI INTERNAȚIONAL ÎN FOTBALUL CARE CONTEAZĂ!SUCCES TUTUROR ÎN ACEST SENS!VĂ IUBESC BĂNĂȚENII MEI!HAI PA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

poc a spus: (august 1st, 2016 at 23:47 )

cu banii de la liga si cu banii pe care i-ar aduce investitorul care ar fi dupa cum zice el 3,5-4,0 mil. de € ar zburda in Liga 1 si nu in Liga 2. cred ca fixul de a vrea sa se joace in Liga 2 e fals, nu cred in cooperarea asta, pute de la distanta. trebuie mers pe surse proprii si recunoscut ca in curind nu se va gasi un investitor de genul care preia o echipa ca o afacere. ma intreb cum sa-si acopere o echipa cheltuielile cind unul ca Hagi se chinuie de 5 ani si nu a reusit si el are un nume in fotbal, ceea ce e un mare avantaj. singurul care isi acopera cheltuielile e becali si asta doar datorita numelui steaua, sigur nu datorita sarmului personal.

Rumburak a spus: (august 2nd, 2016 at 00:58 )

in renasterea banateana de astazi era anuntata licitatia pentru vinzarea palmaresului echipei poli. deci aceasta echipa finantantata pina acum cu milioane de euro din bani publici nu are absolut nicio legatura cu poli timisoara pe care o stim noi. de ce ar cumpara cineva aceasta echipa? nu este mai ieftin sa cumpere palmaresul pe citeva mii de euro si sa aduca alt fulgerul bragadirul la timisoara?

SANKY a spus: (august 13th, 2016 at 23:09 )

Sa vedem ce minuni poate face masonul Dragoi pentru ACS Poli. Din presa: „Anterior funcţiei de city-manager, Drăgoi a fost vameş (motivarea lui era că îl cunoştee bine pe Dinu Vamă), apoi om de afaceri care şi-a închis, în pierdere, două firme de imobiliare şi a tras pe dreapta şi un cazino. Omul a avut şi reuşite. A devenit mason, sfătuitor personal al primarului Robu, iar pensiunea sa, din Timişoara, a fost rezervă de cazare în timpul vizitelor fostului preşedinte Traian Băsescu.”

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să impresioneze, în timp ce Politehnica a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon. În C7, Ghiroda a obţinut o victorie preţioasă la Filiaşi, 3-1, care o ţine pe prima poziţie. Razvan Trandu, Dragoş Coroiu şi Ion Vasluian au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto
Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent în localitatea Tapia. Acesta fusese închis circulației în toamna anului trecut, ceea ce a însemnat probleme mari pentru locuitorii din zonă, care nu au mai avut pe unde traversa acel canal. La finalul lunii noiembrie, Consiliul Județean Timiș anunța închiderea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia
Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și porțiunea care traversează Timișoara, sunt demarate, deocamdată pe un singur lot dintre cele patru, Lugoj – Timișoara Est. Pentru alte două loturi, inclusiv cel timișorean, au fost emise autorizațiile de construire. Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara
Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor Pavel şi Luchian Savu, acestora fiindu-le interzise candidaturile. Ei vor fi înlocuiţi chiar de… fiii lor, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Şi la Recaş şi la Şandra, sunt candidaţi comuni PSD-PNL. Modelul Piedone de-a lăsa primăria moştenire prinde prozeliţi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor
Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară prin abandonul adversarului Darleys Perez, sâmbătă seara, în Gala Biea Fighting Championship 4. Prima rundă a fost echilibrată, apoi a doua dominată de român, iar columbianul s-a retras după două runde, acuzând o accidentare la braţ. Aşadar, KO tehnic şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara
Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Top