Sistemul de management al traficului, care scoate peri albi deopotrivă șoferilor și pietonilor din Timișoara, a devenit arma politică numărul 1 a adversarilor primarului Nicolae Robu. Ce uită însă social-democrații este că, în septembrie 2012, au votat fără probleme controversatul proiect. Cu o singură excepție, ei au fost de acord cu „pădurea” de semafoare.
Din noiembrie, la Timișoara ar trebui să intre în funcțiune sistemul de management al traficului, iar semafoarele care au împânzit orașul ar urma să fie sincronizate și să asigure mult-visata undă verde. Până atunci însă, șoferii se declară speriați de perspectiva de a avea traversa orașul cu semafoare care îi „pândesc” la tot pasul. Acestei spaime i se adaugă și șantierele din oraș, care duc la restricții de trafic. Primarul Nicolae Robu spune că sistemul va fi calibrat abia de la 1 noiembrie și că lucrurile vor merge funcționa foarte bine. Până atunci, liberalul este atacat și ironizat de adversarii politici de la PSD. „Am înțeles că este un sistem inteligent, care se adaptează (…) Aștept să se adapteze inteligența sistemului la traficul din Timișoara, dar aș vrea să precizez un lucru. Dincolo de glumă, i-aș ruga pe cei din Comisia de Circulație să se uite la inteligență și s-o adapteze mai rapid”, declara, acum câteva săptămâni, președintele CJ, Sorin Grindeanu. Mai recent, consilierul local Alfred Simonis a cerut ca semafoarele să rămână pe galben intermitent, iar sistemul să fie testat abia peste un an, doi sau trei, când sunt finalizate lucrările. Acesta sugera chiar că semafoarele ar putea fi vândute la fier vechi.
În urmă cu patru ani însă, lucrurile nu erau atât de… contondente. În ședinta de consiliu local, aleșii au votat „proiectul «Trafic management şi supraveghere video”, în valoare totală de 43.762.356,75 lei (TVA inclusă), în vederea accesării fondurilor nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1. – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1.- Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere”. Actul normativ a trecut cu 22 de voturi „pentru” și o abținere. În septembrie 2012, USL funcționa ca unsă și la Timișoara, astfel că social-democrații au votat cot la cot cu liberalii pentru… pădurea de semafoare! Singurul care s-a abținut a fost Radu Țoancă (PSD). Nu au votat Bogdan Herzog (UPT), Radu Dimeca (USL), Constantin Ștefan Sandu (PDL) și Maria Sărăcan (PDL). Președintele de ședință a fost Sorin Grindeanu (PSD), la vremea respectivă viceprimar al Timișoarei.
Comentarii prin facebook