Uica Mihai spune că rețeta de găigană e un secret de familie. A învățat s-o prepare de la străbunicul său. Simpaticul bucătar a vrut să împartă „minunea” micului dejun tradițional bănățean, așa că la Gastrofest a provocat audiența cu cea mai mare găigană din lume.
„Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului, e mâncarea pe care o ştie”, spunea Uica Mihai despre preparatul tradiţional.
Fix 1.000 de ouă au fost sparte într-o tingire uriașă. Lor li s-au adăugat restul ingredientelor: 50 de kilograme de costiţă, câte zece kilograme de ceapă, ardei și roşii, plus mirodenii alese. Vizitatorii târgului au gustat din bunătatea culinară și au declarant al unison că a ieșit una neîntrecută.
O înregistrare cu fiecare etapă din prepararea găiganei a fost trimisă oficialilor Cărții Recordurilor, spre analiză și omologare. Gastrofest a durat trei zile și a adunat la CRAFT o mulțime de timișoreni pofticioși, care au gustat din toate bunătățile.
Comentarii prin facebook