Comisia de Salubritate a USL

Surse îndoielnice din interiorul Uniunii Social Liberale au arătat recent că în interiorul puterii există o preocupare pentru eliminarea de pe lista de candidați a Uniunii a celor care nu corespund unui set de criterii de integritate. De punerea în aplicare a acestui set de valori se va ocupa o comisie de etică formată din reprezentanți ai PSD, PNL, UNPR, PC și colonelul Dogaru de la cadrele militare în rezervă cu pensii frumoase. Cunoscută ca și „Comisia lui Viorel Hrebenciuc”, acest for de etică al socialist-liberalilor veghează ca, la alegerile din 9 decembrie, candidaţii Uniunii să îndeplinească mai multe criterii de integritate.

„Comisia de etică Viorel Hrebenciuc”, formată din reprezentanţi ai PSD, PNL, UNPR, PC (plus colonelul Dogaru), a adoptat criteriile de integritate pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii USL la parlamentare. Aceştia trebuie să nu fi fost condamnaţi penal definitiv şi să nu fi fost arestaţi preventiv sau să nu fi fost trimişi în judecată pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie în România sau în orice altă ţara democratică, să nu existe asupra lor indicii temeinice privind comiterea unor fapte penale de corupţie, fraudă, crimă organizată sau alte fapte grave de natură penală, care prejudiciază grav credibilitatea candidatului şi a Uniunii privind fraudarea votului.

De asemenea, „Comisia de Etică Viorel Hrebenciuc” va veghea ca niciun candidat al USL la parlamentare să nu fi fost declarat incompatibil prin decizii definitive şi irevocabile ale instanţelor judecătoreşti pe baza sesizărilor ANI sau prin decizii ale ANI rămase definitive prin necontestare, să nu fi săvârşit în exercitarea funcţiei publice fapte contrare prevederilor legale privind conflictul de interese, să nu existe indicii temeinice privind încheierea ilegală, netransparentă sau preferenţială de contracte de afaceri cu instituţii publice, să nu existe împotriva sa o constatare a ANI transmisă instanţelor de judecată sau rămasă definitivă privind existenţa unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate.

Lăudabil este faptul că de regulile „Comisiei de Etică Viorel Hrebenciuc” nu vor scăpa nici candidaţii USL care au avut calitatea de lucrători, colaboratori sau asimilaţi colaboratori al Securităţii, constatată prin decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă. Potrivit criteriilor „Comisiei Hrebenciuc”, constatarea nedefinitivă a calităţii de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii de către CNSAS poate fi un criteriu de respingere a candidaturii, dacă încă din această etapă procedurală prejudiciază grav credibilitatea Uniunii. Candidaţii PSD, PNL, UNPR, PC (plus colonelul Dogaru) mai trebuie să nu fi ocupat funcţii politice de conducere retribuite în aparatul central sau local al PCR, să nu fi iniţiat sau participat la acţiuni cu caracter rasist, xenofob sau antisemit, să nu fi încălcat grav normele de morală publică în exercitarea unor funcţii în instituţiile publice, să nu fi dat dovadă de comportament public indecent și câte alte reglementări pentru igienizarea clasei politice românești.

Pentru ca în comisiile viitorului Legislativ să nu ajungă tot boul ori aleși care în mandatele trecute n-au avut o frumoasă și laborioasă activitate parlamentară, „Comisia de Etică Viorel Hrebenciuc” dorește ca fiecare formaţiune din USL să depună odată cu lista candidaţilor și o serie de documente, respectiv: declaraţia care să conţină informatii relevante pentru pregătirea şi competenţele profesionale, compatibile cu domeniile de activitate ale comisiilor parlamentare, iar parlamentarii care candidează pentru un nou mandat trebuie să ofere detalii relevante despre activitatea lor parlamentară, declaraţia de avere în formatul ANI, un CV detaliat, declarația pe propria răspundere că nu a ocupat funcţii politice de conducere în aparatul central sau local al PCR, declaraţia pe propria răspundere că nu a fost lucrător, colaborator sau asimilat colaboratorilor Securităţii.

În cazul în care se constată falsul în declaraţiile depuse la „Comisia de Etică Viorel Hrebenciuc”, acest fapt atrage după sine anularea candidaturii. Viorel Hrebenciuc a punctat că în ceea ce priveşte candidaturile la parlamentare, comisia care le va analiza va avea drept de veto, iar contestaţiile vor fi soluţionate tot de acest for şi nu de conducerea partidelor. „Prin tot acest procedeu, stabilirea acestor criterii de către formaţiunile din Uniune vrem să aducem în faţa românilor la toamnă candidaţi competenţi, care să ştie ce se votează în Parlament, care să lucreze pentru ei, integri, fără probleme penale, fără probleme de integritate de orice natură”, ar mai fi spus Hrebenciuc, într-o știre total falsă și de neimaginat în anul 2012 d.H..

Întrebarea care în mod decent s-ar pune este ce procent ar obține USL la alegeri, dacă o astfel de știre ar fi fost adevărată. Oare ar pierde alegerile?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

hahahaha a spus: (September 24th, 2012 at 10:31 )

copy-pastele e la mare cautare in usl se pare….noroc cu macovei…dar intrebarea cea mai mare e …daca aplica regulile de integritate…mai candideaza cineva de la usl??

 
VP a spus: (September 24th, 2012 at 10:33 )

pai in conditile astea cine mai candideaza de la usl?

 
cristian a spus: (September 24th, 2012 at 10:41 )

dogaru asta…ce face dogaru asta? ce cauta numele imbecilului pe aici? asta e ala care manifestari regizate? revolutii? vai de mama lor uselisti

 
unu mic a spus: (September 24th, 2012 at 10:44 )

astia de la usl mai candideaza??? ca toti is terminati din punct de vedere juridic!!

 
victoras-pictoras a spus: (September 24th, 2012 at 11:27 )

ar trebui sa se ineapa cu asa zisul premier nu?asa ar fi normal, nu?

 
... a spus: (September 24th, 2012 at 11:54 )

ce gluma buna!
vreau sa vad ca dispare voicu!
stiti cand o sa dispara voicu? cand or sa zboare porcul!!

 
Cetateanul derutat a spus: (September 24th, 2012 at 11:59 )

Tha – Daaaa!!!! cum ar zice nea’ Marin: Au fiarar-ai dracului, o copiara si pe asta! Pfuiiii!!!! Astia-s tari. Auzi ca se curata si ei acum, acum pentru parlamentare…ca la locale nici vb de asa ceva. Bai , astia statura 8 ani pe tusa si din spate venira altii mai destepti si facura ce facura si luara locul celor cu “cohones” , normal ca astia-s ca din puf ca nu au pupat nimic pana acum decat opozitie, dar lasa ca vb dupa 4 ani si ei. Si sper ca tot aici.

 
JANOS a spus: (September 24th, 2012 at 12:12 )

basarabia pamant unguresc….!!!!

 
miau a spus: (September 24th, 2012 at 12:36 )

si ce fac cu felix? asta e intrebarea!!!! ce fac cu felixxxx????fenechiu, dragnea, muresan…pfffff….ce fac cu astia toti?

 
gabi a spus: (September 24th, 2012 at 14:33 )

pai despre felix chiar antonescu a spus ca e bun si ca s-a schimbat omul. ce stim noi?

 
gogu a spus: (September 24th, 2012 at 16:14 )

din ce citesc aici dom’ sasu dumneata cam tii cu USL. le faci un fel de reclama mascata ca se vor face baieti buni de acum incolo numai sa ii votam noi ca noi credem in schimbare. da credem in schimbare dar aia in care noi ii tragem pe ei in tzeapa nu invers…..

 
Macovei a spus: (September 24th, 2012 at 20:56 )

S-au luat si astia dupa pedelei care o au pe Macovei, sa fim realisti ca daca s-ar respecta criteriile astea nu ar mai candida nimeni in Romania! USListilor din pacate sunteti tot timpul cu un pas inapoi, mai lasati minciunile astea ca n-ati avea nici un candidat eligibil!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com