Spitalul Judetean, verificat de CJAS

Inspectorii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș au stat pe capul medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență timp de zece zile și au verificat actele referitoare la luna august din anii 2008, 2009 și 2010.

Ca la orice control, s-au găsit și nereguli: la unele secţii, medicii nu au completat foile de observaţie cu toate datele prevăzute în formular, inspectorii nu au regăsit recomandarea medicală a asiguraţilor pentru servicii de înaltă performanţă (fişa de solicitare CT), iar în unele foi de observație nu erau trecute rezultatele unor examene solicitate altor specialităţi medicale. Au existat situaţii în care medicaţia prescrisă nu era în concordanţă cu cea de pe condica de medicamente şi nu s-a specificat dacă medicamentele au altă provenienţă decât farmacia spitalului. În plus, spitalul nu a întocmit evidenţe şi nu a raportat lunar investigaţiile paraclinice pentru bolnavii internaţi, efectuate în alte unităţi spitaliceşti sau ambulatorii de specialitate. Nu a fost raportat lunar nici numărul cazurilor prezentate la structurile în UPU, cu evidenţierea cazurilor internate.
„Echipa de control a CJAS a dispus reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunilor august 2009 şi august 2010, adică aproximativ 100.000 lei, restituirea sumelor decontate de CJAS pentru pacienţii cu accidente şi de la care au fost recuperaţi banii în anii 2008, 2009, 2010, precum şi respectarea de către structura UPU a prevederilor convenţiei privind concediile medicale”, a precizat Mariana Mocioalcă, purtător de cuvânt la CJAS Timiș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro. Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zona Dacia va fi în curând noul paradis investiţional-administrativ al Timişoarei. După ce a curăţat zona de sud a oraşului de tot ce era garaje, primarul Nicolae Robu anunţă mutarea atenţiei asupra noului cartier al oraşului: parcare supraetajată, locuri de joacă şi parc renovate, Cinema Dacia reabilitat.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu promite investiţii spectaculoase în zona Dacia: parcare supraetajată, parc şi cinema reabilitat, club pentru pensionari
Luni, 18 noiembrie, la ora 18.30, la Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest Timișoara va avea loc proiecția filmului regizat de Toma Enache, “Între Chin și Amin”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa regizorul Toma Enache, scriitorul Marcel Tolcea și lect. univ. dr. Emanuel Copilaș-Ciocianu - cadru didactic la Departamentul de Științe Politice al UVT. Intrarea la eveniment este liberă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiecţie şi dezbatere “Între chin şi amin” la Universitatea de Vest
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com