Aquatim, operatorul regional de apă și canalizare din Timiș, se așteaptă la vizite record la stația de tratare a apei din Timișoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, celebrată la 22 martie.
Aproximativ 500 de preşcolari, elevi, studenţi şi profesori, de la 21 de instituţii de învăţământ din oraș și-au programat vizita. Oaspeți de seamă, aceștia vor afla care este drumul apei, de la captarea din Bega şi până la ieşirea din staţia de tratare, cu ajutorul Aqua-ghizilor, dar şi al panourilor explicative, de la fiecare etapă a procesului. Robinetul Robi şi Clara, picătura de apă, vor fi şi ei prezenţi la staţia de tratare şi-şi vor îndeplini misiunea de a face cunoscută povestea apei din Timişoara.
Societatea a făcut deja o tradiție din a deschide porțile la una din cele două staţii mari de tratare a apei ale și evenimentul adună în fiecare an sute de curioși. „Prin acţiunile organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, Aquatim doreşte să fie mai aproape de publicul său, să asigure transparenţa activităţilor sale şi să aducă în atenţia consumatorilor săi diversele probleme ale apei din lume. Aquatim consideră educaţia ecologică o prioritate pentru orice organizaţie care activează în domeniul mediului, dar şi o responsabilitate împărţită la nivel de comunitate. Credem că generaţia care vine trebuie şi poate să fie mai responsabilă şi de aceea ne-am implicat şi vom continua să ne implicăm, pe plan local în acţiuni educaţionale şi ecologice”, a spus Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim.
Celebrarea Zilei Mondiale a Apei a început în 1993. De atunci, în fiecare an, Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte o temă a apei, în jurul căreia să se desfăşoare acţiunile programate. De-a lungul timpului, temele au fost legate de impactul pe care îl are apa asupra oamenilor, asupra vieţii. Perioada 2005-2015 a fost numită decada de acţiune “Apă pentru Viaţă”, iar tema pentr acest an este „Apă pentru oraşe – răspunsuri la provocările urbane”.
Comentarii prin facebook