Un bucătar bănăţean s-a supus, în acest sfârşit de săptămână, unui adevărat tur de forţă. Vrea să prepare, în 24 de ore, 5.000 de găluşte cu prune. Încercarea se petrece în aer liber, în Parcul Rozelor.
Uica Mihai, cunoscut prin prezenţele dese la emisiunile televiziunii publice, s-a apucat, sâmbătă la prânz, în Parcul Rozelor, să facă găluşte cu prune. Are la dispoziţie fix 24 de ore, pentru a reuşi un record: 5.000 de bucăţi. Desert tradiţional în Banat, gomboţii se prepară după o reţetă simplă: cartofi, făină, griş, zahăr şi, evident prune. Uica Mihai şi-a pregătit, de această dată, cantităţil impresionante: 200 de kilograme de cartofi, 100 kg de faina, 40 kg de gris, 40 kg de zahăr, 180 kg de prune, 250 gr de scorţişoară şi 24 de litri de ulei. Bucătarul recunoaşte că pentru acest record a adaptat reţeta cunoscută din familie, din copilărie. “Reţeta o ştiu de mic, de la bunica. E tradiţională”, spune uica Mihai. Are dexteritate, astfel că face peste 200 de găluşte pe oră. Timişorenii sunt aşteptaţi, până duminică seară, în Parcul Rozelor, la a doua ediţie a competiţiei gastronomice Cupa Banatului. Tot duminică va avea loc o prezentare interzisă pofticioşilor: pe podium vor defila în rochii de… ciocolată.
Comentarii prin facebook