De ce este Robu impotent in fata tramvaielor electorale ale lui Ciuhandu

Cu puţin timp în urmă, Consiliul Local Timişoara a dat undă verde primăriei să se împrumute cu 50 de milioane de euro în vederea achiziţionării unor tramvaie. Banii vor fi returnaţi în 25 de ani, deci pe la mandatele X, XI ale primarului Gheorghe Ciuhandu. Dacă lucrurile merg bine – şi de ce nu ar merge? – în campania electorală de anul viitor, Ciuhandu le va arăta timişorenilor primul tramvai nou. Aşa cum, exact înainte de alegerile locale din 2008, au fost inaugurate, de vreo trei ori, o dată chiar cu concerte, troleibuzele aduse din Cehia. Câte tramvaie o să fie cumpărate cu 50 de milioane de euro nici că mai contează. Oricum, e clar că vor fi mult mai scumpe decât oriunde altundeva. Aşa cum au fost mai scumpe şi autobuzele, şi troleibuzele, şi altele. Asta fiindcă românii, iar timişorenii nu fac excepţie, nu au încă mentalitate de contribuabil şi se bucură dacă se mai face câte ceva. Exemplu clasic: într-un oraş dintr-o ţară normală în care s-ar fi dat bani publici pentru o echipa de fotbal, iar aceasta ar fi retrogradat pentru nereguli fiscale, contribuabilii ar fi făcut un scandal monstru, care fi mers poate până la greva fiscală. Nu contează la ce preţ, bine că se face ceva, că altfel se fură, sună însă resemnarea românilor.

Dar discuţia e alta, nu numărul de tramvaie care vor fi luate cu 50 de milioane de euro. Pot fi două, pot fi trei. Demersul executivului primăriei nu a primitr o reacţie puternică în consiliul local, în afara uneia extrem de palide din partea liberalilor. Care însă nu au votat împotrivă, ci s-au abţinut. În încercarea sa de-a ajunge primar al Timişoarei, Nicolae Robu are mâinile legate, cel puţin în privinţa unui aspect: situaţia de la RATT. Iar mai extins, vizavi de toate regiile şi societăţile municipalităţii. În urmă cu vreo doi ani, liberalii au făcut un lucru care nu s-a mai făcut niciodată nici la RATT, nici la vreo altă regie sau societate ale consiliului local. Respectiv, au politizat făţiş regia, prin înfiinţarea unui post de director adjunct, special pentru liberalul Ionuţ Nasleu, un ţuţăr personal al lui Robu. Şi asta într-o perioadă când mii de familii stăteau cu sabia lui Damocles deasupra capului, regia urmând să disponibilizeze 600 de angajaţi.

Deci, tocmai ei, liberalii, cu afaceri private, cu meserii liberale, au dat cep unei practici fără precedent: numirea unor politruci la conducerea regiilor. Evident, având mai multă experienţă, Ciuhandu i-a lăsat pe Robu şi pe liberali să-şi rupă gâtul cu acest demers. Iar o prostie ţi se întoarce, la un moment dat, înzecit în cap. Aşa cum i se întoarce acum lui Robu, care nu mai poate specula situaţia deloc fericită nici de la RATT, nici din alte regii. Nici nu mai discutăm despre „specialistul în tramvaie” pentru care Robu şi-a „buşit” spaţiul de manevră în privinţa regiilor. Fost ofiţer SRI, Nasleu a fost timp de vreun deceniu lider pe la PRM. Iar când ai purtat timp de zece ani mesajul lui Vadim Tudor, numai liberal nu poţi să fii. Nu mai contează nici câte voturi poate câştiga Robu, mai exact câte pierde de la liberalii autentici, de fiecare dată când se afişează public cu Nasleu. Fiindcă, poate o fi bun Nasleu ca organizator, aşa cum se spune, dar ,ca proaspăt lider de imagine al PNL şi al lui Robu, nu poate decât să-ţi gonească potenţialii votanţi. Iar cea mai mare problemă este că nici acum nu-şi dă demisia din funcţia de la RATT…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Goia a spus: (august 16th, 2011 at 11:55 )

Nasleu e cel mai competent turnator din istoria RATT. Asa ca taceti dracului din gura!

nasleu a spus: (august 16th, 2011 at 12:27 )

dar de ce-s tramvaiele electorale tot nu am aflat!

didier rosu a spus: (august 16th, 2011 at 13:43 )

Si daca se inchide sectia Turnatorie, ce se intampla cu Nasleu?

Anonim a spus: (august 16th, 2011 at 15:23 )

Ca sa nu mai vorbim de afacerile pe care Nasleu le face cu alti liberali, in speta Pascuta, alt politruc, tot de pe la PRM venit. In Piata Marasti, in locul dispecerului RATT, s-a facut spatiu comercial, iar de acest privilegiu s-a bucuat tocmai Pascuta. Evident, Nasleu a organizat totul fara licitatie.

dj ion a spus: (august 16th, 2011 at 16:07 )

Alea nu sunt afaceri, sunt gainarii. Si cate gainarii nu mai face Ionutz asta!?

libertinul a spus: (august 16th, 2011 at 17:41 )

Ha-ha-ha! Nasleu liberal, ce gluma buna. A intrat in partid cu Ciuca si alti priteni manelisto-interlopi? Sau numai el. Cat de bou poate fi Robu asta!

prim a spus: (august 16th, 2011 at 19:23 )

…eiii…iata cum neaplicarea punctuilui 8 al PProclamatiei din martie „90 ne ajunge din urma. De ar fi singurul…dar Mall-ul de cine este condus ?

CIUCA a spus: (august 16th, 2011 at 19:42 )

ma LIBERTINU daca esi prost stai acasa. eu nu sant in nici un partid nu imi plac manelele si nici interlop nu sant doar imi place sa ma bat ai vrea sa simti pe pielea ta? cum definesti tu cuvantul interlop? va bagati in seama c-a chilotii in cur. prezintate cine esti si poate bem o cafea sa imi traduci cuvantul interlop. si politica nu ma intereseaza sa sti asta pt tine sa poti dormii linistit ca vad ca nu ai somn din cauza lui nasu meu.

Ditu a spus: (august 16th, 2011 at 21:39 )

Stiti vorba, si-a facut-o cu mana lui?
I se potriveste perfect lui Robu si o merita din plin in schimb Primaria Tm nici pe departe! si o demonstreaza inainte de a candida. Bine nici Ciuhandu nu e o mandrie si tot noi, oamenii de rand si orasul sufera pt ,,mintile luminate” care aspira la mult dar pute incompetenta in ei

plopeanu a spus: (august 17th, 2011 at 01:05 )

Bravo Ino, in sfarsit ti-a venit mintea la cap (sau ai primit o fisa, vorba lui Basescu)! Doar tu erai de-al nostru frate nu pnl-ist de-al increzutului de Robu cum pareai de ceva vreme. Robu trebuie desfiintat din fasa sa nu cumva sa castige Primaria. Huo Robu!

romulus a spus: (august 17th, 2011 at 10:00 )

Ce o tot dati cu Robu?N-a fost si nu v-a fi niciodata un candidat serios.Ino,ii faci reclama degeaba.Folosind des nume gen Robu Nasleu Pascuta il ajuti,in mod flagrant,pe amaratul de Ciuhandu.Astaia trebuie lasati sa doarma si opriti din ciordeli.Timisoara are nevoie de un primar cu „cojones”.Apare el asa ca terminati cu pomelnicul retardatilor.

tresor a spus: (august 17th, 2011 at 10:08 )

ca sa fii credibil, trebuie si sacrificii de genul asta. un atac la robu, printre 10 impotriva lui ciuhi si orzel dau bine la unii fraieri :)))))))))))))

Marian a spus: (august 17th, 2011 at 21:33 )

Robu nu e politician! Cum vrea sa fie primar daca, ca senator nu a facut nimic pt un colegiu dapai pt tot orasul, crede ca e in stare?

Almajeanul a spus: (august 18th, 2011 at 02:33 )

Nu puteti pune in balanta faptul ca senatorul robu ,atentie cu votul intregului consiliul local,ce a votat acel post,practic Ciuhandu l-a girat pe Nasleu in aceeasi masura!!!!!!!!!!!!!Atentie oare de ce a facut acest lucru?Pana una alta,eu stiu ca sunt mari probleme la Heavean cat si alte stranduri inchiriate pe 2 lei la oficial,stiu ca Timisoara este cel mai poluat oras,stiu ca Timisoara nu va avea centura sud nici in 2015,are putine blocuri anvelopate termic,a dat bani la Poli aiurea,nu are stadion nou,nu are parc al copiilor de 10 ani,nu are groapa de gunoi de 10 ani,orase precum Aradul,Oradea,poate si Cluj,Sibiu,Brasov sunt mult inainte Timisoarei,investitorii ocolesc Timisoara,avem hidosenia din centru,avem un buget de 200 de mil euro pe an,ce este semidevalizat de firme gen:Drufec,Deraton,cei cu buzile,anumiti arhitecti,anumite firme ce subcontracteaza de la Telpark,Ratt,ayuatim,Colterm si in general toate regiile primariei!!!!!!!!!!! Ce altceva mai avem?Cele mai putine fonduri europene atrase,credite luate complet aiurea,cinematografe ce au fost in patrimoniul primariei si au zacut acolo fara a se investi vreun leu,acum sunt luate inapoi………….. Ce stiu de domnul rector?ca a ctitorit si renovat caminele,baza 2,biblioteca,baza 1 refacuta,gazon nou stadioane de fotbal la baze 2, o sala polivalenta mai mare decat olimpia in constructie,proiecte de zeci de milioane de euro atrase,printre care unul pe energii regenerabile………………… Sa le punem in balanta? Sau sa scoatem ochii si sa aratam spinii din colesa? Articolul arata impartialitata autorului,si a gresi este omeneste,dar 15 ani de greseli se cheama :”Perseverare diabolicum est” Inca odata spatii ale primariei inchiriate pe 2lei discretionar,firme clientelare,birocratie,relatie proasta cu Bucurestiul,credite antamante aiurea ,ocoliti de catre marii investtori in afara de cel care ne ofera miros de cauciuc…… si lista poate continua

boieru a spus: (august 18th, 2011 at 08:16 )

sfantul robu si dracii din jurul lui. bai almajene, tu spui ceva interesant, dar o dai in extreme. lasa-ne si cu robu asta. ai uitat sa spui de odrasle. cu ce se ocupa si cum de au ajuns unde au ajuns? ca asa a vrut tata? in plus, toate realizarile lui robu daca sunt luate la puricat ar iesi la iveala multe lucruri necurate. bazinul functioneaza pe baza de clientela pnl, baza 1 si baza 2… nu inteleg ce e cu ele si care e scopul lor… ce ai spus cu administratia ciuhandu e adevarat, nu te contrazic, doar ca ai exagerat, dar nu foarte mult.

Polistul a spus: (august 18th, 2011 at 09:45 )

Indiscutabil, in calitate de recxtor, Robu s-a dovedit a fi un bun mangaer. E greu de spus ce ar face pentru oras, dar pentru Poltehinica a facut. Iar la bazin au acces toate cadrele de la Poli si toti studentii. Fiind al Politehnicii e normal sa nu fie deschis pentru toata lumea.

roibu a spus: (august 18th, 2011 at 10:07 )

Mai @Polistul, de ce nu zici si de contractele dubioase de inchiriere semnate de Robu? Park Place, cantinele studentesti, etc. …

dino a spus: (august 18th, 2011 at 13:55 )

almajene, esti chiar infect! robu a pus ultimatum in alianta pt angajare alui nasleu. asta e culmea culmilor sa ii reprosezi lui ciuhandu amgajarea aluia! robu e departe de a fi un sfant, dimpotriva. un actor, vopsit!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Top