Cu bani de la Udrea, Clujul ne umileste la noi acasa!

De necrezut. Clujul îşi face reclamă tocmai la Timişoara pentru a fi desemnat capitală europeană în 2020. Culmea, pentru acelaşi titlu candidează şi capitala Banatului. Un panou publicitar garantat de Guvernul României, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Primăria Cluj a fost montat la începutul săptămânii, la intrare în parcarea de la Modex.

Sub sloganul „La pas prin oraşul Comoară – Cluj Napoca – inima Transilvaniei”, Clujul este promovat la Timişoara pentru a deveni capitală culturală în 2020. Panoul aparţine fimei bucureştene Euromedia. Nimeni din Primăria Timişoara nu a ştiut ce reclamă va apărea pe acel panou. Mai multe personalităţi din Timişoara care susţin ideea ca oraşul de pe Bega să devină capitală culturală europeană în 2020 sunt consternate de situaţie. „Nu pot să cred aşa ceva. Sunt stupefiat, nu declar nimic, îi felicit pe clujeni şi le promitem că le vom răspunde pe măsură”, ne-a declarat Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii din Timişoara. Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza susţine că clujenii au apelat la un tertip împrumutat de pe malul Dâmboviţei. Nu le va fi însă de niciun folos. „Nu văd cu ce-i ajută acel panou publicitar. Nu înţeleg de ce are sigla Giuvernului, este vorba până la urmă de o competiţie internă. Panoul nu este ilegal, sunt însă bani aruncaţi pe geam de cei de la Cluj. Am discutat pesonal cu preşedinta comisiei de cultură din Parlamentul European, promovarea publicitară contează mai puţin, importante sunt acţiunile legate direct de cultură. E o concurenă iluzorie, e o copilărie adolescentină  ce se întâmplă la Modex. Este doar o chestie românească împrumutată de pe malurile Dâmboviţei”, ne-a spus Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei. Un alt mare susţinător al proiectului Timişoara – capitală europeană în 2020 este uluit de ce le-a trecut prin cap celor de la Cluj. Susţinuţi din spate de Guvernul României şi Ministerul Turismului a lui Nuţi Udrea. „Extraordinar. Mi se pare că este o dovadă de nesimţire, de neînţelegere a modului în care cineva trebuie să-şi promoveze un interes. Admit dreptul Clujului de a-şi face promovare, dar mi se pare că în niciun caz nu se face dovadă de eleganţă, recurgând la astfel de mijloace tocmai în oraşul concurent”, spune senatorul Nicolae Robu, unul dintre susţinătorii înfocaţi ai proiectului „Timişoara – capitală europeană în 2020”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

timisorean a spus: (octombrie 5th, 2011 at 01:28 )

Fratilor, Udrea a dat bani si pt Timisoara, problema sta la administratie!!! Noi il avem primar pe vesnicu, metamorfozatu Ciuhandu care se lamenteaza vesnic dar la taiat de fundite e primu!

grigore trif a spus: (octombrie 5th, 2011 at 09:32 )

Orza a discutat PERSONAL!! cu presedinta comisiei de cultura….Cine dracu il crede.El nu e in stare sa deschida gura in fata lui Iancu of Giulesti.Robu e ambiguu ca de obicei.De fapt,aici e problema,oamenii care ar trebui sa reprezinte orasul.Interesati doar de proriile persoane,crezandu-se mult peste oamenii de rand,au pierdut orice contact cu realitatea.Dar cu adevarat piede TIMISOARA,nu avem economie,viata culturala,nici macar sport.Invariabil de vina sant miticii iar acum miticii+clujenii.Daca si noi ne luam dupaei,Timisoara va deveni tot mai mica.Vom plage toti in barba.E timpul sa le sunam desteptarea,dar mai ales MARSUL PLECARII.

Almajeanul a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:02 )

Nu cred ca este normal,nu cred ca este respectat dreptul la egalitate drept constitutional,daca un guvern pdlist,se implica atat de activ intr-o competitie interna…… Nu le-a ajuns ca au dat bani sa faca stadion nou,si atatea si atatea,Ce va urma o dispozitie prin care sa se relocheze toate firmele din tara in jurul Clujului? Sa compenseze plecarea Nokia? Actualul guvern nu a invat ca oamenii nu pot fi prostiti asa usor,si geaba pompeaza mult intr-un oras ,doua,ca restul tarii nu va merge cu ei…. Eu daca as fi Clujean nu as vota cu PDL…..Ca timisorean si almajean nu pot decat sa consider aceasta sfidare demna pe undeva la figurat poate de trafic de influenta……………………..Noroc ca autoritatile din Europa si comisia care va decide in final nu sunt precum pdlistii de dambovita……………Pacat ca actualul guvern decide sa sfideze orasul de unde a pornit scanteia ce a dus la liberata,orasul martir Timisoara,orasul florilor,orasul nostru drag!!!!!!!!! Ei bine pdistiilor,urmasi demni ai fsnului si pcrului,tot de la Timisoara va porni o revolutie pasnica ce va reusi sa ne dezrobeasca din cvasidictatura si falimentul in care ne bagati!!!!!!!
Rusine rusine rusine PDL……….
Rusine PDL Timis ca se complace in asa ceva……………….
Stati drepti si nu cracniti in front,fiti umili pana la Dumnezeu…(Oricum sunteti)
Nicolae Steinhardt cand a fost anchetat nu si-a tradat prietenii :”Între 1948 şi 1959 suferă o nouă perioadă de privaţiuni alături de pleiada intelectualităţii româneşti interbelice şi este în cele din urmă anchetat în procesul intentat lui Constantin Noica pentru că nu a depus mărturie împotriva acestuia. Este condamnat la 13 ani de muncă silnică sub acuzaţia de “crimă de uneltire contra ordinii sociale”. La 15 martie 1960 este botezat în închisoarea de la Jilava de ieromonahul Mina Dobzeu. Este supus rigorilor detenţiei din închisorilor comuniste de la Jilava, Gherla, Aiud etc. până în august 1964 când este eliberat. După 1964 începe o intensă activitate de traducător şi odată cu volumul “Între viaţă şi cărţi” publicat în 1976, şi volumul “Incertitudini literare” (1980) începe “deceniul operelor de autor”.” Dar el a fost un martir ce a murit demn,ce a scris in puscarie Jurnalul Fericirii,si voi numai oameni de stat nu va puteti numi…………….Eventual de stat drepti…………si cu capul plecat……….. Pisica v-a fost aratata odata……….asa ca nu a cracni nimeni………….

@ grigore trif a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:28 )

citeste si tu presa, poate o sa aflii ca orza nu a mintit!

@ grigore trif a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:32 )

w w w.ziarultimisoara.com/the-news/1788-proiectul-timioara–capital-cultural-european-promovat-la-bruxelles-de-viceprimarul-orza-i-o-delegaie-format-din-personaliti-locale.html

@ grigore trif a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:33 )

ziarultimisoara.com/the-news/1788-proiectul-timioara–capital-cultural-european-promovat-la-bruxelles-de-viceprimarul-orza-i-o-delegaie-format-din-personaliti-locale.html

@ grigore trif a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:33 )

-proiectul-timioara–capital-cultural-european-promovat-la-bruxelles-de-viceprimarul-orza-i-o-delegaie-format-din-personaliti-locale.html

@ grigore trif a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:34 )

-proiectul-timioara–capital-cultural-european-promovat-la-bruxelles-de-viceprimarul-orza-i-o-delegaie-format-din-personaliti-locale

trif gogu a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:37 )

Proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană promovat la Bruxelles de viceprimarul Orza şi o delegaţie formată din personalităţi locale
Miercuri, 22 Iunie 2011 17:02 administrator

Desteapta-te Banatene!!!!!!!!!!! a spus: (octombrie 5th, 2011 at 11:41 )

Cei din Primarie sa nu ia nici ei atitudine,poate mai primesc niste firimituri de la guvern,si mai pot face pe langa un parc si o stradutza ce se spala singura,si niste alei,poate un scuar,eventual o fantana arteziana,evident dupa acest lucru trebuie numaidecat inmanate tuturor membrilor guvernului diplome de cetateni de onoare ai orasului nostru….

jenant! a spus: (octombrie 5th, 2011 at 12:29 )

E umilire la noi acasa, mai ales ca lupa Banat Ardeal se da de secole! Bravo Ciuhandu, ai reusit sa obtii cea mai rusinoasa infrangere pe teren propriu si ai facut de ras un oras intreg! Huoooo!

Ardeleanul frate cu Banateanul! a spus: (octombrie 5th, 2011 at 13:44 )

 Amandoua orasele sunt reprezentative pentru cultura Transilvaneana.Timisoara are ceva mai aparte,un farmec propiu din pacate civilizatia olteana si-a pus amprenta asupra dezvoltarii orasului.
Nu trebuie sa existe ura intre cele 2 orase ci doar competitie.
Clujul are un anumit avantaj,o autostrada terminata,stadion european,curatenie,sustinerea lui Boc,cele mai bune spitale din tara,scoli poate mai serioase.
As alege mai mult Clujul pentru oamenii deschisi si primitori de acolo.In Timisoara cu tot respectul cuvenit exista o rautate „sudista” foarte greu de suportat.

Liberte a spus: (octombrie 5th, 2011 at 13:59 )

Nu mai fiti asa de rautaciosi banatenilor ati ajuns o combinatie intre mitici si olteni.Clujul munceste si se dezvolta fara sa se laude ca este FRUNTEA.
In plus oamenii aia respecta traditia si limba ardeleana pe cand banateanul mandru vorbeste exact ca un mitic.
Reflectati!

nume a spus: (octombrie 5th, 2011 at 14:41 )

nu am inteles totusi ce legatura are Udrea cu chestia asta.banii au venit de la ministeru ei si au fost folositi cum s-a considerat de cuvinta pt promovarea candidaturii clujului.ati inceput si voi de la debanat sa fiti in cautare de titluri senzationale?luati drept model OTV-ul?

Mircea a spus: (octombrie 5th, 2011 at 14:55 )

intr-o competitie onesta,nu ar trebui sa ne intereseze ce face celalalt ci sa ne vedem noi de treaba noastra si sa castigam pe merit competitia…s-a vazut,bani a primit si timisoara de la doamna ministru,ce s-a facut cu ei in acest sens,e alta problema,pt asta ar trebui sa raspunda autoritatile locale

Adi a spus: (octombrie 5th, 2011 at 15:07 )

eu sunt de parere ca Udrea a dat pana la urma banii cui merita mai mult,nu a fost niciun blat.In Timisoara evenimentele culturale sunt din ce in ce mai rare,ca sa nu mai vorbim de investitii,in infrastructura,in restaurari si multe altele.Degeaba ne batem cu pumnu in piept,ca am ramas cu mult in urma Clujului,iar pentru asta stim prea bine cine e de vina

anonim a spus: (octombrie 5th, 2011 at 15:11 )

Un articol cu un titlu tendentios,nimic mai mult.In loc sa ne vedem de ale noastre si sa ne uitam ce s-a realizat in acest oras in ultimii 20 de ani,noi aruncam pisica ba la Cluj,ba la mitici,dar in curtea noastra nu ne uitam.Acest comportament cu aruncarea responsabilitatii la altcineva s-a lua de la vajnicul nostru Ciuhandu,care ar trebui sa dea explicatii serioase in legatura cu realizarile culturale ale orasului,dar mai comod e sa dam vina pe altii,nu?

panou a spus: (octombrie 5th, 2011 at 17:15 )

Eu nu vad nicio problema aici cu reclama. Sint curios insa daca acele panouri au autorizatie sau iarasi Orza se face ca nu vede ca i-au crescut panouri pe patrimoniul ce-l pastoreste?

regat a spus: (octombrie 5th, 2011 at 18:35 )

Nu va mai luptati voi cu Bucale?Care-i cel mai tare oras.Acum schelalaiti,ca va da ”piticul porno ardelean”multa,multa mwiee.Tocmai voua,”fracele banatan”.Dar nu va luati de boc,bagati-o mai bine pe udrea la inaintare ca doar e din plescoi.Dar poate or gandii si miticii.Ce draqu sa facem noi cu timisCIOARA”un satuc prafuit”plin de frustrati si tigani,cand clujul e ditamai capitala ardeleana. Hai nu mai plangeti.Mai bine separati-va si bagati si niste pasapoarte…asa cu viza banateana

timisoreanu a spus: (octombrie 5th, 2011 at 18:48 )

@regat
in mare ai dreptate, trebuie sa recunosc. doar tonul tau este cam rautacios, dar in rest, excluzand fazele cu timicioara etc, ai dreptate. degeaba ne bate noi cu caramizile in piept, ca ne fuge pamantul de sub picioare. in fine….

DanT a spus: (octombrie 6th, 2011 at 13:06 )

Hai sa analizam problema mai atent. Clujul a accesat fonduri europene pentru promovare, iar promovarea se face in toata tara si peste hotare. Ca sa-si afiseze reclama in Timisoara au platit bani primariei Timisoara ca oricine altcineva care afiseaza o reclama. Daca primaria Timisoara da bani primariei Cluj, isi poate pune si ea reclame in Cluj. Chiar nu cred ca e cazul sa va ambalati de la atata lucru.

E greu de zis care oras merita mai mult sa fie capitala culturala, sa nu uitam ca in cursa sunt intrate si Iasi sau Alba-Iulia. Personal cred ca exista ceva avantaje pentru Cluj, are o infrastructura culturala mai buna acum (multe sali de cinema si spectacole renovate in ultimul an, un nou centru cultural asteapta sa inceapa lucrarile, TIFF-ul e un festival deja renumit, Toamna Muzicala Clujeana la fel, are doua opere de stat, doua teatre de stat, filarmonica, patru hoteluri de cinci stele, aeroport nou care va avea o pista noua in 6 luni, vin anual concerte mari gen Scorpions, Iron Maiden, Beyonce, Smokie, etc)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt

Administrația județeană oferă aproape 800.000 de lei pentru cumpărarea unei ambulanțe speciale destinate transportului de persoane înalt contagioase. Finanțarea se face cu bani europeni nerambursabili, iar acum este în curs de derulare licitația pentru cumpărarea autospecialei. Consiliul Județean va dota ISU Timiș cu prima autospecială de transport persoane înalt contagioase. Autospeciala va fi achiziționată cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt
Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75

SCM Poli Timişoara dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa Poli. Echipe din trei țări participă la competiţie, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League. R.K....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

combină frigorifică Beko

Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Necesitatea de a cumpăra unei combine frigorifice apare rareori, deoarece un astfel de echipament este achiziționat în așteptarea unei funcționări pe termen lung. De aceea, ar trebui să abordezi cu atenție alegerea unității – trebuie să acorzi atenție dimensiunii, capacității și capabilității produsului, să compari prețul cu bugetul alocat pentru achiziție. Un bun raport calitate-preț...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Lupta la vârful primăriei timișorene pare să se adâncească, acum viceprimarii orașului au ajuns să se certe pe tema cimitirelor. După o ploaie de acuzații de incompetență lansate de Ruben Lațcău (USR), Cosmin Tabără (PNL) îi răspunde și îl acuză pe colegul său că se distra în concediu când el lucra. Ca o coincidență sau...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta viceprimarilor din Timișoara, miza pe cimitire. Lațcău și Tabără se împung pe tema locurilor de veci ale orașului
O parte dintre elevii timișoreni vor avea parte și în acest an de ore de curs făcute după-amiază, pentru că actualele spații de învățământ nu oferă locuri pentru ca toți să învețe dimineața. Printre cele mai afectate școli sunt câteva cu nume grele din oraș. Unii dintre elevi sunt fericiți doar pentru că vor avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul an școlar aduce ore de după-amiază pentru unii elevi din Timișoara. Vor fi probleme mari și cu creșele și grădinițele
Administrația județeană oferă aproape 800.000 de lei pentru cumpărarea unei ambulanțe speciale destinate transportului de persoane înalt contagioase. Finanțarea se face cu bani europeni nerambursabili, iar acum este în curs de derulare licitația pentru cumpărarea autospecialei. Consiliul Județean va dota ISU Timiș cu prima autospecială de transport persoane înalt contagioase. Autospeciala va fi achiziționată cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt
Timișoara are două proiecte importante, pe fonduri europene, destinate unităților din domeniul sănătății. Ambele erau/sunt în pericol de a fi ratate, din cauza accesului pe șantier. Dacă la Clinica Balneo situația e mult mai clară, la Clinica ORL, unde primăria se ”luptă” cu clanurile țigănești, situația e ceva mai încurcată, spune Cosmin Tabără, viceprimarul care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Timișoarei comentează lupta lui Lațcău cu clanurile țigănești: Nu e o luptă, e o chestiune de bun simț
SCM Poli Timişoara dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa Poli. Echipe din trei țări participă la competiţie, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League. R.K....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75
Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, consideră că e prematur să se discute despre eventuale candidaturi din PNL pentru a obține… candidatura pentru postul de primar. El spune că în partid nu s-a discutat despre așa ceva, nu a fost lansată nominal nicio candidatură ”pe persoană fizică”, dar prin ceea ce a declarat a și exclus deja...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără, deocamdată nu vrea candidatură pentru postul de primar: E prematur  să facem acum o luptă internă în partid
În perioada 16-30 septembrie, la Dumbrăvița va avea loc a doua ediție a Simpozionului de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022 , eveniment organizat de către Filiala din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Dumbrăvița, la care vor participa sculptorii Darius Hulea, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu. După succesul de anul trecut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment deosebit de artă vizuală: simpozion de scupltură sudată la Dumbrăviţa
Aproape 5.500 de noi cazuri COVID și 24 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.485 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.015 mai puține față de ziua anterioară....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ COVID. 18 august. Scădere importantă a numărului de noi cazuri, însă în Timiş sunt cinci focare
Top