Gurmanzii au avut parte de un festival exact pe gustul lor. Cea de-a treia ediție a Festivalului Papricașului și Vinului, de la Buziaș, a adus în orășelul timișean o mulțime de lume. Cei mai buni bucătari au fost niște arădeni, care au plecat acasă cu marele premiu.
Aerul rece de toamnă s-a umplut, în parcul din Buziaș, de miresme amețitoare, de carne și legume, condimentate din plin cu foi de dafin și cimbru. Sute de bănăţeni au vizitat parcul din Buziaş, pentru a mânca papricaş preparat de specialiști într-ale gătitului. Concursul propriu-zis a avut loc duminică, pentru marele premiu întrecându-se mai mulți producători. Juriul a avut de ales între deliciosul papricaș “fabricat” în 19 cazane, câte două din Serbia și Ungaria, iar restul din Timiș și Arad. Marele premiu a ajuns la bucătarii de la SC Caia Univers din Arad, locul al doilea a ajuns la SC Eutibelis, din Timiș, iar medalia de bronz a plecat la Zrenjanin, în Serbia. Întreaga cantitate de papricaș a fost cumpărată, cât ai clipi, de pofticioși, la prețul de 10 lei porția.
Premiul special al inimii a revenit celui cunoscut sub numele de Uica Mihai. Acesta a pregătit un delicios papricaș cu varză, pentru care a folosit 150 kg de carne de porc, 50 kg de ceapă, 20 kg de morcov, 50 kg de ardei kapia, 50 kg de roşii şi 150 kg de varză albă. La final a pus vin alb, sec, de Recaș, pentru gust. Au rezultat 1.500 de porții, împărțite cu generozitate pofticioșilor. Distracția a fost asigurată de ansamblurile folclorice Banatul, Ghiocelul, Bănăţeana și Bocşana.
Organizatorul festivalului a fost, și în acest an, Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş. Sâmbătă, cineva a încercat să pună bețe în roate acestei acțiuni, care promovează turismul în zonă. Primarul PSD Viorel Alger Ilaș a decis desființarea tuturor toaletelor ecologice din zona parcului, pe motiv că ar fi expirat contractual firmei care le administra. Interesant că edilul șef și-a dat seama de asta exact în perioada desfășurării unui eveniment atât de așteptat.
Comentarii prin facebook