Joi, 15 decembrie, se lansează la Timişoara „Bucataria Hoinară”, cel mai nou album de fotografie al lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19,00 la Bierhaus.
“Bucătăria Hoinară” este un album de fotografie şi de gusturi. Deşi îşi spune “bucătărie”, nu conţine reţete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea şi aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria şi gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya şi creveţii jumbo cu Mocăniţa. După cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în România poate să devină o adevarată expediţie în jurul (bucătăriilor) lumii. Cititorii vor fi ispitiţi cu o colecţie de “popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare – unele dintre ele puţin cunoscute. Se găteşte în gospodării ţărăneşti şi şoproane părăsite, pe malul Dunării, în văile Banatului, pe plaja de la Portiţa sau în mlaştina Letea. Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă – gătitul. Gusturile se combină exuberant, după inspiraţia invitaţilor-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se găteşte în spiritul locului, majoritatea reţetelor sunt suprapuneri cosmopolite – gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele “locale” şi cu povestea oamenilor pe care “bucătarii hoinari” îi întâlnesc.
Comentarii prin facebook