Vremea bună i-a scos din case pe gurmanzii din Buziaș și nu numai. Câteva sute de oameni au așteptat, duminică dimineață, în zona cazinoului, să fie gata cantitățile industriale de papricaș pregătite de 21 de maeștri bucătari.
A patra ediție a Festivalului Papricașului și Vinului a adus, în Buziaș, specialiști din toate colțurile țării. Nu mai puțin de 21 de bucătari, fiecare cu rețeta lui de papricaș, au încins cazanele și s-au apucat de gătit.
Timp de aproape două ceasuri, carnea și mirodeniile au fiert la foc mocnit. Când vine vorba de rețete, maeștri bucătari păstrează cu sfințenie lista secretă de ingrediente. Poți doar să ghicești ce fierbe în cazanele din care mirosul de mâncare s-a împrăștiat cu repeziciune în toată zona.
Oamenii nu s-au lăsat prea mult așteptați. Pentru că și vremea a ținut cu ei, primii pofticioșii și-au făcut apariția chiar pe când bucătarii abia aprindeau focurile. Puțin după ora 12, papricașul a fost terminat. Pe cât de greu s-a preparat, pe atât de repede a început să dispară din ceaune.
„Nu e de mirare. La ce arome sunt în aer, lumea se înghesuie să cumpere și să guste”, spun organizatorii. O porție generoasă de papricaș a costat între 10 și 15 lei, iar oamenii au cumpărat pe rupte. Unii au gustat două sau chiar trei feluri. Părerea e unanimă: mâncarea e bună de să te lingi pe degete, iar câștigătorul va fi greu de ales.
Festivalul Papricașului și Vinului, organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu primăria, se va încheia duminică seara, la ora 19, în ritmuri populare, susținute de formații renumite din zonă.
Comentarii prin facebook