Stirile din ziua: 11 martie 2013

Inca doua saptamani de inscrieri la StudentFest

Inca doua saptamani de inscrieri la StudentFest

StudentFest, cel mai mare festival de artă și cultură studențească din România, face, până în 24 martie, înscrieri. Workshop-urile din secțiunile Arhitectură, Arte plastice, Dans, Design vestimentar, Fotografie, Literatură, Publicitate, Street art și Teatru așteaptă doritori de afirmare. Tema din acest an este „Paradox”.

Incep lucrarile la traseul alternativ pentru soferi, urmeaza pasajul Michelangelo

Nicolae Robu a anunţat, luni, că în curând vor începe lucrările la subpasajul Michelangelo, un alt proiect al vechii administrații Ciuhandu. Timişorenii vor avea un traseu alternativ pe care vor circula în perioada în care se va lucra în zonă. Amenajarea acestuia va începe săptămâna viitoare.

Robu, enervat: „Nu stiu dinainte cat costa o lucrare”

Luminează monumente, planifică statui și pune flori în sensurile giratorii. Nicolae Robu a dat, luni dimineaţă, dispoziţie să se amenajeze alveolele din jurul copacilor din Piaţa Victoriei şi să se „posteze” jardiniere în sensul giratoriu de lângă Liceul MIU. Nu știe cât costă operațiunea, dar se enervează când e întrebat și spune că investiția e mică.

Proclamatia de la Timisoara, dupa 23 de ani: lustratia ramane tot un ideal

În urmă cu fix 23 de ani, de la balconul Operei, a fost lansată Proclamaţia de la Timişoara. Cu acest act, „Timişoara a pornit Revoluţia împotriva întregului regim comunist şi întregii sale nomenclaturi”, după cum se arată în Punctul 7 al Proclamației. Dacă măcar două din punctele manifestului ar fi fost adoptate, Punctul 8 şi Punctul 11, România ar fi arătat azi cu totul altfel.

Mega-proiect ANL, anuntat de Robu: 500 de apartamente si 100 de case!

Primarul Nicolae Robu are planuri mărețe legate de rezolvarea situației locative din Timișoara. El promite că, în următoarea perioadă, vor fi construite 500 de apartamente în blocuri de opt etaje, dar și între 80 și 100 case. Totul, prin programul ANL și prin credit ipotecar. UPDATE: Șeful ANL, George Marcu, a fost ridicat, luni, de Poliție, într-un caz de fraudă.

Dupa noua luni de functie la stat, Ionuț Nasleu si-a „tras” BMW

Performanțele manageriale ale unor lideri USL, chiar într-o perioadă de mare criză, sunt demne de remarcat. Să-l luăm ca exemplu pe Ionuț Nasleu, fost mare PRM-ist, azi liberal iscusit. În urmă cu vreo nouă luni, el a fost instalat vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Ce abilități profesionale l-au recomandat pentru această funcție e mai greu de spus.

Robu: Artistii nu au decenta, nu sprijinim „samsarii de arta”!

Iubim arta, dar nu-i prea iubim pe artiști – aceasta pare să fie direcția pe care a ales să meargă primarul Nicolae Robu. Liberalul îi acuză pe lipsă de decență pe membrii Uniunii Artiștilor Plastici și nu vrea să renunțe la chiriile pe care le percepe acestora. La Arad, municipalitatea a adoptat însă altă atitudine.

Viena, cateva informatii utile (I)

Viena este un oraș imens! Este, de departe, cel mai mare oraș din Austria, fiind astfel centrul administrativ, cultural, politic și economic al țării. Fiind de-a lungul secolelor sediul curții imperiale de Habsburg, și implicit capitala Imperiului Habsburgic sub diferitele sale forme, Viena mai păstrează încă urme foarte vizibile ale capitalei imperiale. Centrul istoric al orașului a fost introdus in patrimoniul UNESCO.

„Cadavre Exquis”, in era digitala, prin Red Bull Collective Art

Timișorenii sunt invitați să participe la cel mai mare proiect de artă colectivă. Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul „Cadavre Exquís” în era digitală. Artiștii din Timișoara sunt așteptați să își pună și ei amprenta în cel mai spectaculos proiect de artă colectivă din lume realizat exclusiv cu ajutorul calculatorului. 


Intreruperi de curent

Enel nu a programat, luni, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Charlottenburg (p), Buzad, Beregsău (str. II, IV, III și adiacente, SC Contur SRL), Pogănești, orele 9 – 17; Ferendia, Jabăr (p), orele 8 – 16; Remetea, Pădurani, Ierșnic, orele 8 – 18.

Top