Samartinean, despre Constitutie: Sa se revizuiasca, dar sa stim si noi

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean intenționează să provoace o amplă dezbatere publică pe tema revizuirii Constituției. El nu vrea să se mai ajungă în situația din 2003 când au fost adoptate, la revizuirea Constituției, mai multe articole ambigue.

Ați vorbit recent despre revizuirea Constituției. Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră?

Revizuirea Constituției în 2013 înseamnă, în fapt, reformarea sistemului politic românesc, poziționarea României în Europa, iar acest lucru trebuie să se desfășoare în mod direct și transparent. De aceea, toți trebuie să cunoaștem ce se dorește a fi schimbat, cum se dorește realizarea acestei schimbări și ce implicații există.

Simțiți că nu există transparență în acest proces de revizuire a Constituției?

În mare parte, da. În calitate de președinte al PDL Timișoara, dar și ca parlamentar, mă simt obligat să atrag atenția opiniei publice asupra aspectelor legate de revizuirea legii fundamentale a statului. Toate demersurile pe care le voi realiza în acest sens își au baza în dorința de a evita incidentele anului 2003, când, în necunoștință de cauză, a fost votată actuala Constituție. Spun în necunoștință de cauză deoarece consider că este de o importanță covârșitoare ca fiecare cetățean cu drept de vot să cunoască fiecare element al acestei legi fundamentale care urmează să fie schimbat.

Am amintit de incidentul din 2003 si l-am numit incident deoarece, printr-o publicitate excesivă unui singur articol, respectiv a celui legat de obligativitatea stagiului militar, au fost disimulate alte articole ce urmau să fie modificate, articole de o importanță majoră pentru cetățenii acestei țări. Așa am ajuns la situația în care să nu mai știm cine reprezintă România în Consiliul European, ce atribuții are Curtea Constitutionala și, nu în ultimul rând, la situația din vară când statul de drept a fost călcat în picioare!

Ce intenționați să întreprindeți în mod efectiv?

În primul rând, prin intermediul unor materiale tipărite de tip scrisori deschise, flyere ce vor ajunge direct la ușa cetățenilor din Timișoara si județul Timiș, îi voi informa și le voi comunica acestora în mod direct și deschis despre toate acele elemente ale legii fundamentale care se doresc a fi schimbate. Pe de altă parte. le voi cere să-și spună părerea în legătură cu acestea. Opiniile oamenilor sunt cele care contează și cele care fac diferența.

În al doilea rând, le voi pune la dispoziție mijloace de comunicare directe – site web (ce probabil va purta denumirea – www.constitutiaTA.ro), o adresa de e-mail, o pagină de Facebook ConstitutiaTA unde să-și exprime punctele de vedere.

Și nu în ultimul rând, cabinetul meu parlamentar va fi deschis ori de câte ori va fi nevoie. Pe baza opiniilor cetățenilor voi alcătui o sinteză a celor mai importante elemente dezbătute și voi merge în parlament să o prezint colegilor mei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

pavel h. a spus: (martie 7th, 2013 at 11:47 )

sunt curios cati bani da mutu asta ca sa apara in presa….va faceti de ras cu tepari si agramati ca Sanmartinean , inteleg…criza-i criza,dar nici sa cobori atat de jos nu-i in regula

frumos a spus: (martie 7th, 2013 at 12:39 )

vrem sa si vedem fapte nu doar vorbe

Flyere a spus: (martie 8th, 2013 at 16:44 )

Mai putin si niste flyere vor ajunge la usa cabinetului de parlamentar,sper ca usa sa fie deschisa…vine DNA spionule !!!

Flyere a spus: (martie 8th, 2013 at 16:52 )

De ce DNA ?Vine cu „sinteza activitatii” din perioada 10.01.2010-18.06.2012 a fostului dipl.ing.director general al S.N.Aeroportul International Timisoara-Samartinean Cornel Mircea,doar atat !!!sau si…catuse !!!

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 16:59 )

De când Sămărtinean este directorul aeroportului „Traian Vuia” au fost semnate şase contracte cu Ornella Design. Firma familiei Ostaficiuc a primit diverse comenzi pentru inscripţionări în incinta aeroportului. Cel mai important contract a fost cel de reîmprospătare a marcajelor din aerogara aeroportului în valoare de 50.000 lei. prin această operaţiune, numele aeroportului a fost scris pe faţadă cu litere noi şi s-au schimbat inclusiv autocolantele cu semnele de pe ușile toaletelor. În total au plecat din conturile aeroportului din Timişoara către firma familiei pedelistului Ostaficiuc peste 105.000 lei.

Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că „într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport. Toate contractele au avut valori sub limita care să impună licitaţii”. În mandatul lui Cornel Sămărtinean s-au făcut şi alte achiziţii cu cântec, PRESSALERT.ro dezvăluind faptul că aeroportul „Traian Vuia” a alocat în buget sute de mii de lei pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor din incintă.

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 17:00 )

Angajaţii Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara au fost spionaţi în mod ilegal de administraţia condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean. După ce acesta a fost schimbat din funcţie, s-a descoperit că au fost montate camere video şi microfoane, ascunse în senzorii de mişcare plasaţi în toate birourile. În ambele clădiri ale administraţiei au fost instalate echipamente care stocau imaginile şi sunetul, în corpul A aceste receivere fiind instalate chiar în biroul directorului Sămărtinean. Practic, toate mişcările angajaţilor din birouri erau monitorizate la sânge, iar imaginile erau stocate în servere aflate în afara aeroportului. Cei care lucrează acolo au rămas mască atunci când au văzut cum erau ţinuţi sub lupă. “Când au instalat senzorii de mişcare în birouri au spus că sunt pentru hoţi. Avea logică. Nu ne-au spus, însă, nimic despre camere de supraveghere şi microfoane. Ştiam de camerele de pe holuri, dar nici să ne spioneze şi-n birou”, comentau angajaţii uimiţi de Big brother-ul portocaliu. Unii bănuiau că ar fi supravegheaţi, dar nu aveau confirmare. Printre angajaţi se discută că supravegherile ilegale au surprins câţiva dintre cei monitorizaţi în ipostaze erotice.
În urma verificării echipamentelor descoperite, s-a stabilit că, de curând, au fost tăiate cablurile pentru înregistrările audio de la receivere, dar nu şi de la dispozitivele clandestine de supraveghere. Deşi au fost şterse o parte din înregistrările de la receivere, cei care au spionat au mai uitat câteva cadre filmate ilegal.
Impus în funcţia de director al aeroportului de preşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, Sămărtinean şi-a luat ca şi consilier pe probleme de securitate de Mircea Preunca, fost ofiţer SRI, fratele consilierul judeţean PD-L Daniel Preunca. Acesta este şi administratorul firmei MT Systems SRL, care a avut contractele de instalare a sistemelor de supraveghere cu aeroportul. Contactat telefonic pentru a comenta operaţiunea ilegală de supraveghere, Cornel Sămărtinean s-a mulţumit să spună “nu comentez, la revedere”. Mircea Preunca a susţinut în schimb că “tot ce s-a făcut a fost legal. Nu s-a încălcat nici o lege. La intrarea în clădiri erau avertismente că sunt obiective supravegheate. Nu erau ascunse camerele. Erau la vedere. Sunt sisteme de supraveghere din comerţ. A fost înregistrare doar video, nici gând de înregistrare audio. Totul a fost legal”. Luni va fi depusă o plângere penală la Parchet de noua conducere a aeroportului pentru supravegherile ilegale.

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 17:01 )

Descoperirea camerelor video şi a microfoanelor instalate ilegal în birourile angajaţilor Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara de către administraţia condusă de pedelistul Cornel Sămărtinean este doar vârful ”iceberg”-ului ilegalităţilor. În memoriul de fundamentare al achiziţiei semnat de Călin Marinete, director de securitate şi protecţie civilă, şi avizat de directorul comercial şi cel economic, se susţine că activitatea specifică “presupune accesul personalul angajat, cât şi a diverşilor colaboratori, pe diverse domenii de activitate, în clădirile SN AIT-TV SA, unde funcţionează aparatură de comunicaţiem inclusiv cu exteriorul şi sunt stabilite locuri în care se manipulează documente clasificate” şi “se impune întreprinderea unor măsuri suplimentare privind controlul circulaţiei persoanelor neautorizate şi de alarmare a pătrunderilor ilegale”.

După cererile de ofertă, câştigătoare a fost fost firma MT Systems SRL, administrată de fostul ofiţer SRI Mircea Preunca, fratele consilierului PD-L Daniel Preunca, cu care s-a semnat un contract în valoare de 40324,87 lei. Cu excepţia preverilor legate de obiectul contractului, preţ şi durată, restul prevederilor nu au nici un fel de legătură cu instalarea echipamentelor de supraveghere, ci cu lucrări de…construcţii. Printre altele se prevede că “toate fosilele, monedele, obiectele de valoare sau orice alte vestigii sau obiecte de interes arheologic descoperite pe amplasamentul lucrării sunt considerate, în relaţiile dintre părţi, ca fiind proprietatea absolută a achizitorului”. . De asemenea, în stufosul contract, se fac referiri la amenajarea şantierului şi la obligaţia executantului “de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul şantierului şi de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora”. Toate aceste prevederi şi multe altele care nu au nici o legătură cu echipamentele de surpaveghere apar în contractul semnat de toată conducerea de la acel moment a aeroportului “Traian Vuia”, neexistând, însă, nici un rând despre asigurarea datelor personale şi a drepturilor angajaţilor monitorizaţi.

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 17:03 )

Fals in acte!!!
Raportari false pentru a primi ajutor de stat
Directorul Aeroportului Timisoara, Cornel Samartinean, a modificat mai multe raportari privind numarul total de pasageri, in cursul anului 2010. In rapoartele inaintate de catre acesta, numarul de pasageri era de fiecare data sub un milion. Motivul este unul simplu: cu o cifra sub un milion de pasageri, aeroporturile din Timisoara, Suceava si Cluj primeau ajutoare financiare din partea statului roman, in valoarea totala de 240 de milioane de euro.
Cornel Samartinean, singur in afara Schengen. Cu talent, pune umarul la falimentul aeroportului pe care il conduce.
In urma scandalurilor privind terminalul non-Schengen si a celui privind plecarea Wizz Air, directorul aeroportului din Timisoara a recunoscut in luna noiembrie 2010 ca numarul pasagerilor care tranziteaza depaseste un milion de persoane. Astfel, Aeroportul Timisoara mai pierde si ajutoarele financiare de stat. La aceasta situatie a contribuit si compania Carpatair, care a depus o plangere la Comisia Europeana, in urma careia s-a blocat acordarea ajutoarelor de stat catre aeroportul din Timisoara.

Final a spus: (martie 8th, 2013 at 17:05 )

La puscarie !!!Meriti !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Alin Nica

CJ Timiș pregătește o minicentură din drumuri județene și în jurul Lugojului. La cea de la Timișoara se va lucra în continuare

Lugojul va beneficia de o minicentură de ocolire, realizată din drumuri locale, între comunele periurbane, pe modelul Timișoarei, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica. ”Originalul” de la Timișoara continuă și vor fi preluate de instituție în administrare pentru reparații noi drumuri comunale, pentru închiderea inelului. Lugojul beneficiază de o centură de ocolire pe o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește o minicentură din drumuri județene și în jurul Lugojului. La cea de la Timișoara se va lucra în continuare
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

winter-sale-2022
winter-sale-2022

Sport vezi arhiva Sport

E altfel lumea dincolo de Carpați! Timișorenii, obligați să joace deși au oameni infectați cu COVID

SCM OHMA Timișoara a făcut astăzi primul antrenament, după o perioadă de carantină de cinci zile. Ca urmare a cazurilor Covid din lot, „Leii din Banat” nu s-au antrenat de sâmbătă încoace. Și chiar dacă ai au păsuit o echipă lovită de Covid, iată că în „Regat” altfel se judecă lucrurile. Clubul de baschet timișorean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E altfel lumea dincolo de Carpați! Timișorenii, obligați să joace deși au oameni infectați cu COVID
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Cuverturi emag

Tipuri de cuverturi pat și cum alegi una potrivită casei tale

O cuvertură de pat este o învelitoare cu rol de protecție a patului și de decor. Aceasta este în majoritatea cazurilor o pătură ușoară, țesută sau tricotată, asortată cu stilul camerei. Producătorii au diversificat în acord cu cerințele clienților oferta, astfel că în prezent ai la dispoziție o largă varietate de modele. În general, nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tipuri de cuverturi pat și cum alegi una potrivită casei tale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM OHMA Timișoara a făcut astăzi primul antrenament, după o perioadă de carantină de cinci zile. Ca urmare a cazurilor Covid din lot, „Leii din Banat” nu s-au antrenat de sâmbătă încoace. Și chiar dacă ai au păsuit o echipă lovită de Covid, iată că în „Regat” altfel se judecă lucrurile. Clubul de baschet timișorean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E altfel lumea dincolo de Carpați! Timișorenii, obligați să joace deși au oameni infectați cu COVID
Azi, Judecătoria Timișoara a dat verdictul în dosarul în care Ioan Nasleu, fostul director general de la Piețe SA, a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni. Nasleu a fost acuzat de șantajarea editorului-șef al pressalert.ro, Dragoș Boța, și a soției acestuia, Iulia Boța, directorul debanat.ro. Ioan Nasleu a trimis un mesaj de amenințare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ioan Nasleu, găsit vinovat de șantajarea directorului Debanat.ro. Ce pedeapsă a primit fostul director de la Piețe SA
Lugojul va beneficia de o minicentură de ocolire, realizată din drumuri locale, între comunele periurbane, pe modelul Timișoarei, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica. ”Originalul” de la Timișoara continuă și vor fi preluate de instituție în administrare pentru reparații noi drumuri comunale, pentru închiderea inelului. Lugojul beneficiază de o centură de ocolire pe o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește o minicentură din drumuri județene și în jurul Lugojului. La cea de la Timișoara se va lucra în continuare
Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii și-a făcut site de internet nou, a schimbat numele acestuia dar și domeniul, de la ”.ro” trecând la ”.eu”. În plus, a fost lansată și o variantă în… maghiară, la care doar o mare parte din titluri sunt în această limbă. Noua pagină de internet va fi găsită la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii se mută pe o pagină nouă, europeană, pe internet/Foto
O cuvertură de pat este o învelitoare cu rol de protecție a patului și de decor. Aceasta este în majoritatea cazurilor o pătură ușoară, țesută sau tricotată, asortată cu stilul camerei. Producătorii au diversificat în acord cu cerințele clienților oferta, astfel că în prezent ai la dispoziție o largă varietate de modele. În general, nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tipuri de cuverturi pat și cum alegi una potrivită casei tale
Din păcate, inima plt. adj. Remus Ghilezan, din cadrul Stației de Pompieri Deta, a încetat joi să mai bată. Pompierii sunt înmărmuriți din cauza acestei vești. Remus Ghilezan urma să împlinească 47 de ani. Marți, în timp ce repara o mașină în timpul liber, aceasta s-a prăbușit peste el. A fost resuscitat de colegii săi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A luat parte la multe misiuni de salvare, însă pentru el nu s-a mai putut face nimic. Drama unui pompier de 46 de ani din Deta
Rata de infectare în Timişoara a ajuns la 11,34 la mia de locuitori, după ce în ziua precedentă a fost 10,42. Rata de infectare la nivelul judeţului este 8,59, în creştere sensibilă faţă de ziua precedentă, când a fost 7,93. Cea mai mare rată din Timiş se înregistrează la Moşniţa Nouă: 24,63. Astăzi, conform datelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata de infectare în Timişoara a crescut la 11,34 la mia de locuitori! În Dumbrăviţa şi Moşniţa Nouă, rata se apropie de 25
Top