PRM Timis vrea sa boteze copii deja crestinati!

Reprezentanții PRM Timiș au anunțat că intenționează să boteze, înainte de Paști, mai mulți copii din centrele de plasament. Autoritățile de protecție a copilului spun că micuții din centrele de plasament nu sunt troc politic și se opun oricărei tentative a partidelor de a-și face imagine pe seama celor mici.

Zilele trecute, președintele PRM Timiș, Livius Țîrnea, a anunțat că formațiunea sa, prin organizațiile de femei și de tineret, se va ocupa de creștinarea în rit ortodox a copiilor de la mai multe centre de plasament din județul Timiș. Acțiunea ar fi, până la urmă, onorabilă, dacă oamenii lui Vadim nu ar fi „uitat” un amănunt capital: micuții sunt deja botezați!

Cei de la Protecția Copilului spun direct: niciun prunc nu va fi creștinat de peremiștii timișeni, deoarece toți copiii sunt deja botezați. „De-a lungul timpului, DGASPC Timiș a fost receptivă la intențiile unor persoane fizice de a boteza copiii aflați în centrele de plasament. Nu considerăm oportună și morală asocierea copiilor instituționalizați cu vreo formațiune politică”, a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Conform legii, „copiii nu pot fi folosiți sau expuși de părinți, reprezentanți sau alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, în scopul de o obține avantaje personale sau de a influența deciziile autorităților publice”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Victor a spus: (aprilie 21st, 2013 at 22:26 )

Felicitari celor de la Protectia Copilului pentru bun-simt si coloana vertebrala.

Dr. Livius Tirnea a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 18:49 )

PRM Timiş luptă cu forţele întunericului în Postul Paştelui

Dreptul la replică

În urma mizeriilor debitate într-un articol apărut duminică, 21.04.2013 în publicaţia online De Banat ( http://www.debanat.ro ) şi semnat de o oarecare Georgeta P., mă vad nevoit să iau atitudine public, prin acest drept la replică, deoarece consider că atât mie cât şi partidului pe care îl reprezint în judeţul Timiş ne-au fost afectate în mod foarte grav imaginea.
Făcătura se vede deja din titlu („PRM Timiş vrea să boteze copii deja creştinaţi !”). Doamnă Georgeta P., dumneavoastră sunteţi zdravănă la cap ? Am afirmat eu, sau cineva din filiala pe care o conduc sau de la DGASPC Timiş aşa ceva ? Aveţi grijă, că vă faceţi păcate în Postul Paştelui. Dumneavoastră aţi luat vreodată o Biblie în mână ? Ştiţi cum arată ? Ştiţi câte cărţi are ? De câte ori aţi intrat în ultimii zece ani într-o biserică ? Mai bine aţi răspunde la aceste întrebări într-un articol de presă.
Comunicatul de presă, dat iniţial, prin care anunţam evenimentul nu v-aţi grăbit să-l publicaţi în De Banat. Nu-i nimic, îl voi publica eu, în cadrul acestui drept la replică:

Partidul România Mare filiala Timiş a obţinut aprobarea de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş pentru a se implica în botezarea creştin-ortodoxă a copiilor. Doctorul Livius Ţîrnea, preşedintele filialei PRM Timiş susţine că se va implica personal şi va coordona această acţiune, la care vor participa organizaţiile de tineret şi cea de femei. „Ideea este mai veche, îmi aparţine, iar în viitorul foarte apropiat va fi pusă în aplicare. PRM este un partid cu o dimensiune profund creştină şi noi considerăm că până acest Popor nu se va întoarce cu faţa către Mântuitor, care este Calea, Adevărul şi Viaţa, nu va fi bine în această Ţară. Aceasta este singura şi unica noastră şansă. Metaforic vorbind, compar Poporul Român cu Iisus pe cruce; după ce a fost scuipat, pălmuit, batjocorit, acum a ajuns să fie răstignit. Dar simt că Învierea Neamului Românesc e foarte aproape.”
Sâmbătă, 20 aprilie, orele 16 vor fi botezaţi copiii de la centrul de plasament Recaş, tinerii PRM-işti având sprijinul Părintelui Aurelian, urmând ca după Sfintele Paşti să aibă loc o acţiune asemănătoare la centrul de plasament Lugoj.

BIROUL DE PRESĂ AL PRM TIMIŞ

Poate că am greşit şi eu prin faptul că am dat presei acest comunicat fără a mă consulta înainte cu conducerea DGASPC Timiş, care îmi dăduse acordul de principiu pentru această acţiune, printr-o adresă oficială. În urma discuţiilor purtate cu conducerea DGASPC Timiş, am ajuns de comun acord să schimbăm data şi ora anunţate iniţial pentru a nu politiza evenimentul şi pentru a păstra intimitatea copiilor în faţa presei. Deci până la urmă, repet, pentru păstrarea intimităţii copiilor, s-a transformat într-o acţiune privată, la care nici din partea filialei PRM Timiş nu au avut acces decât strict naşii copiilor, adică subsemnatul, soţia mea şi trei tineri buni creştini, din organizaţia de tineret, câte un naş la fiecare copil. Copiii au fost botezaţi duminică şi vă asigur că nu sunt copii care au fost „deja creştinaţi” cum afirmaţi dumneavoastră. Sunt ultimii patru copii rămaşi nebotezaţi din cadrul centrului de plasament Recaş. După eveniment, am sponsorizat, tot în nume personal şi nu în numele partidului, o cină creştină pentru toţi cei cca. 80 de copii instituţionalizaţi.
Dacă o ştire pozitivă referitor la eveniment nu aţi putut da, mai bine v-aţi fi abţinut.
Ce deranjează în definitiv ? Faptul că există un partid în România care de la înfiinţare şi până acum nu a minţit, nu a furat, nu a participat în nici un fel la jaful generalizat care a avut loc în ultimii 23 de ani blestemaţi în această Ţară şi face în schimb lucruri pe placul lui Dumnezeu ? Spuneţi-mi dumneavoastră, doamnă Georgeta P., ce ar trebui să fac eu sau PRM ca să fiţi şi dumneavoastră mulţumită ?
În definitiv, ceea ce contează este că micuţii au fost încreştinaţi iar sufletele lor au fost salvate.
În mod normal, pentru elucubraţiile din articolul respectiv, ar fi trebuit să vă dau în judecată şi să cer în instanţă daune morale pentru şifonarea imaginii mele şi a partidului, pe care să le platiţi în solidar cu cei care au publicat articolul, cu un titlu cel puţin tendenţios. Dar nu voi face acest lucru atâta timp cât acest drept la replică va fi publicat integral. Nu o voi face doamnă Georgeta P., pentru că eu m-am spovedit şi m-am împărtăşit în acest Post al Paştelui, ceea ce vă recomand cu căldură să faceţi şi dumneavoastră. Nu o voi face, pentru că un creştin adevărat trebuie să ştie să ierte. Lăsaţi deoparte ura pe care o aveţi împotriva PRM şi încercaţi să judecaţi acţiunile acestui partid cu capul dumneavoastră şi nu cu cel al aşa-zişilor „analişti politici”. Mântuitorul le-a spus apostolilor: „Vă voi face pescari de oameni”, dar ceea ce aţi făcut dumneavoastră se numeşte „vânătoare de oameni”. Puneţi mâna pe Biblie şi citiţi. Sunt destule pilde acolo în care oameni care au făcut răutăţi se căiesc sincer şi vor deveni de o curăţenie morală exemplară. Poate va veni o zi când veţi avea tăria să vă cereţi iertare şi de ce nu, să deveniţi chiar simpatizant sau membru al formaţiunii noastre politice. Ar fi o reală plăcere pentru mine să vă semnez adeziunea şi carnetul de membru.
În ceea ce mă priveşte voi afirma şi eu, la fel ca şi preşedintele formaţiunii noastre politice că îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a făcut creştin, român şi european; sunt trei daruri echivalente cu aurul, smirna şi tămâia primordiale. Câteodată, când văd valul de mizerii, de prost gust, de neamuri proaste din politica şi din mass-media românească, mă apucă lehamitea de tot şi de toate şi îmi vine să las totul baltă. Dar din fericire există un antidot şi pentru aceasta: copiii pe care tocmai i-am încreştinat şi cei care aşteaptă să primească Taina Sfântului Botez, neavând părinţi care să se ocupe de acest aspect şi bătrânii care efectiv au ajuns să caute prin gunoaie după o viaţă de muncă din cauza unor satanişti care au pus Ţara pe butuci.
Doresc să mulţumesc pe această cale conducerii DGASPC Timiş şi conducerii Consiliului Judeţean Timiş, care au făcut posibil acest eveniment şi au înţeles că aşa este bine şi firesc ca sufletele micuţilor să fie salvate, chiar dacă naşii sunt membri ai unui partid politic. Nu există încă nici o lege în România care să stabilească vreo incompatibilitate în acest sens. Doresc o colaborare cu aceste instituţii şi pe viitor, până la încreştinarea tuturor micuţilor care trebuie să primească această Sfântă Taină.
În încheiere, aflându-ne la doar câteva zile distanţă de Săptâmâna Patimilor, ofer autoarei articolului, conducerii publicaţiei De Banat, precum şi tuturor cititorilor o bijuterie a literaturii române, semnată Corneliu Vadim Tudor:

SFINTELE PAŞTI

Corneliu Vadim Tudor, octombrie 2008

E Paştele, prieteni, pe-o cruce de lumină
Mântuitorul nostru la noapte o să vină
Va da deoparte piatra cu braţul Lui cel sfânt
Soldaţii or să cadă netrebnici la pământ
Nu are chip de înger, nici voce de copil
E aburul psaltirii pe fluviul lui April
De veţi vedea în iarbă icoana unui miel
Împărăţind o lume – să ştiţi că este El
Cutreieră prin haos de două mii de ani
Azi îl trimite Tatăl din nou la Ghetsimani
E semn înalt că vine şi nu va mai pleca
Ticăloşită-i lumea şi epoca e grea
Ucide fiu pe tată şi maica pruncul său
E foamete, şi spaimă, şi-o ducem tot mai rău
E vremea de pe urmă, Sodoma stă să cadă
Catapeteasma lumii plezneşte ca o spadă
Azi nu mai e ruşine, nici frică de păcat
Devine tâlhăria politică de stat
În numele iubirii de oameni şi dreptate
Se minte şi se fură, se spulberă tratate
Parcă întreaga spumă de drojdie şi sânge
A veacului acesta pe frunte ni se strânge
Ce-i de făcut ? Şi cine mai ştie calea bună ?
Popoarele par turme pe vreme de furtună
Biserica, ea însăşi, şi-a pângărit amvonul
În trâmbiţe tuna-va curând Armaghedonul
Şi-n larma asta surdă de arme funerare
Într-un halou de flăcări stă Îngerul călare
Aduce din înalturi o veste tuturora:
Nădejdea e în Domnul ! Nu disperaţi ! E ora !
Cu cât mai grea-i zăbala la gura unui veac
Din crucea răstignirii noi muguri se desfac
Azi înfloreşte lemnul pe care-a stat Isus
Cununi de lauri verde pe frunte I s-au pus
Îngenuncheaţi a rugă, smeriti-vă trufia
E Paştele ! E noaptea când a-nviat Mesia !
Încondeiate ouă cu picurări de ceară
În roşu, mov, albastru şi coajă gălbioară
Ispite ne trimite rubinul stins în vin
Împărtăşit cu frunze sfinţite de pelin
Bat clopote de aur spre slava lui Christos
Azi nu mai moare nimeni, tot omu-i mai frumos
Îngenunchiaţi pe brazda izvorului creştin
Arsura să vi-o stingeţi la râul cristalin
E vreme pentru toate: şi pentru milostenii
Şi pentru liturghia acestei nopţi de Denii
Jur împejurul nostru-i un câmp de lumânări
Dumnezeiască pace va fi în patru zări
Biruitor cu moartea pre moarte a călcat
Nu plângeţi ! Aleluia ! Christos a înviat !

Dr. Livius Ţîrnea,
Preşedinte al PRM Timiş

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Adio, Croitoru! Adio, Iacob! Poli a „scăpat” de cei mai huiduiți oameni din club

În ceasul al 12-lea, Poli a anunțat despărțirea de antrenorul Nicolae Croitoru și de administratorul delegat Florin Iacob, două personaje foarte contestate de suporteri, care au dus clubul în pragul retrogradării. Politehnica Timişoara a acceptat demisia antrenorului principal Nicolae Croitoru, precum şi cea a antrenorului secund Lucian Dobre. De asemenea, clubul nostru a încetat colaborarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adio, Croitoru! Adio, Iacob! Poli a „scăpat” de cei mai huiduiți oameni din club
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nici forma ”reșapată” a proiectului de reabilitare a clădirilor istorice din Timișoara nu pare să stimuleze interesul timișorenilor. Dezbaterea publică realizată de primărie pe această temă nu a atras un interes extraordinar. Una peste alta, actualii șefi ai municipalităţii au ajuns la aceeași concluzie cu precedenții, anume că pentru a se investi bani și a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, interes redus pentru forma nouă a programului de reabilitare a clădirilor istorice
Discuţii făcute în culise prefigurează o alianţă între PSD şi PNL la viitoarele alegeri locale, afirmă reprezentanţii USR Timiş. Aceştia cred că există şi o motivaţie puternică pentru refacerea USL: drenarea banilor publici spre clientelele celor două partide.  Reacţia celor din USR vine în urma unei declaraţii făcute de consilierul local PSD Radu Ţoancă la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş trage un semnal de alarmă: “USL se întoarce în 2024!”
În ceasul al 12-lea, Poli a anunțat despărțirea de antrenorul Nicolae Croitoru și de administratorul delegat Florin Iacob, două personaje foarte contestate de suporteri, care au dus clubul în pragul retrogradării. Politehnica Timişoara a acceptat demisia antrenorului principal Nicolae Croitoru, precum şi cea a antrenorului secund Lucian Dobre. De asemenea, clubul nostru a încetat colaborarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adio, Croitoru! Adio, Iacob! Poli a „scăpat” de cei mai huiduiți oameni din club
Handbaliștii de la Poli încep o săptămână nebună și este vorba tocmai despre săptămâna decisivă pentru păstrarea locului în Liga Zimbrilor. Alb-violeții vor juca miercuri în ultima etapă a actualul sezon pe teren propriu, iar de vineri până duminică vor participa în barajul de menținere/promovare în Liga Zimbrilor. Primul meci din seria celor patru va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul sau nimic. SCM Poli își joacă viitorul în această săptămână
Senatorul USR de Timiş Raoul Trifan reacţionează la stenogramele șocante apărute astăzi în presă, în care se face referire la asasinarea lui Cătălin Drulă. Trifan afirmă că aceste stenograme arată dimensiunea răului cu care se luptă orice demnitar USR care încearcă să modernizeze vechiul sistem politic corupt. Raoul Trifan reacţionează prompt la stenogramele din procesul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, reacţie la planul asasinării lui Cătălin Drulă: “Pentru politicienii vechiului sistem ar fi ideal să dispărem din viața politică”
Fostul preşedinte PNL Florin Cîţu întreabă la modul retoric dacă Alfred Simonis va fi exclus din PSD. Intervenţia  fostului premier vine în urma atacului preşedintelui PSD Timiş la adresa lui Alin Nica, liderul PNL Timiş.   La finalul săptămânii trecute, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, l-a atacat dur pe omologul său liberal, Alin Nica, imputându-i...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Cîţu sare în apărarea lui Alin Nica, cel atacat de Alfred Simonis: “PSD are voie să atace PNL?”
Sâmbătă, 14 mai 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Timișoara, au descoperit 750.000 de țigarete netimbrate, într-un autovehicul, în municipiul Timișoara. Astfel, polițiștii au acționat pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, fiind oprit un autovehicul, care, potrivit documentelor, transporta mere. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Țigări în loc de mere. Descoperire surprinzătoare făcută de oamenii legii
Primăria Timişoara va achiziţiona 25 de troleibuze noi din fonduri PNRR. Apelul în acest sens a fost deschis, astăzi, la ora 10.00, municipalitatea depunând proiectul la ora 10,17. Pentru acest proiet a fost încheiat un partenerait cu Ghiroda şi Dumbrăviţa. În această dimineață a fost depus proiectul în valoare de 12,5 milioane de euro cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara a depus proiectul pentru achiziţionarea a 25 de troleibuze noi, din fonduri PNRR
Top