Robu muta Dermatologia, medicii il intreaba de ce arunca 500.000 de euro

Epopeea mutării Clinicii de Dermatologie de pe strada Mărășești intră într-o nouă etapă. Primarul Nicolae Robu ignoră medicii și a anunțat că va promova cât de curând o hotărâre de consiliu local prin care spitalul va fi mutat pe strada Daliei. Prof. dr. Caius Solovan, șeful clinicii, e siderat de lipsa de considerație a edilului șef.

Primarul Nicolae Robu o ține pe-a lui: fostul cămin de nefamiliști de pe strada Daliei este mult mai potrivit pentru sediul Clinicii de Dermatologie decât actuala clădire, unde s-au făcut investiții de 500.000 de euro. Primăria Timişoara va iniţia o hotărâre de consiliu local care va consfinți mutarea spitalului. Medicii de la Dermatologie au trimis o scrisoare mai multor autorități, în care expun întreaga situație, dar Robu nu i-a băgat în seamă.

„Având în vedere opinia consiliului de administraţie, acea clădire de pe strada Daliei este mult mai potrivită. Având în vedere şi opinia reprezentantului de sănătate publică, am decis să iniţiem o hotărâre de consiliu pe baza căreia să mutăm clinica. Este surprinzător pentru noi şi medici să asistăm la o opoziţie nefundamentală a conducerii Clinicii de Dermatologie. În aceeași clădire vom muta și Policlinica 3”, a declarat Robu. Primarul susține că nu trebuie să fi specialist ca să-ți dai seama că un salon într-o fostă cameră de cămin, în care vor încăpea două-trei paturi, e mai potrivit decât unul din saloanele actuale ale clinicii.

Prof. dr. Caius Solovan, șeful Clinicii de Dermatologie, e uimit de reacția edilului șef. „Mai binele lui nu este mai bine nostru. Nu știu cine a vorbit în numele clinicii noastre. Poate pentru laboratoare, birouri sau policlinică o fi mai bine. Pentru o clinică universitară așa cum trebuie să fie în secolul XXI, categoric nu e mai bine. Este un bloc de patru niveluri, un fost cămin de nefamiliști. N-o să urcăm acum pacienții la nivelul doi și trei, așa cum vrea domnul primar. Să-i urce domnia sa, că și așa, din vorbe, a pus lifturi peste tot în oraș”, spune medicul.

Solovan are și o explicație pentru întreaga tevatură. „Este o problemă artificial creată de primarul Robu. Problema urgentă este cu Policlinica 3, care funcționează într-o clădire revendicată și trebuie mutată. Domnul primar le-a oferit galant clădirea de pe Daliei, dar cu condiția ca să plecăm și noi de aici. Nu are nicio problemă direct cu noi, doar își rezolvă astfel nu comentez ce”, afirmă prof. Solovan.

Nu există nicio justificare să mute Dermatologia. S-au investit bani aici, ce facem, îi aruncăm pe geam? Pacienților li se cere coplată. Două milioane de lei împărțit la zece sunt coplățile a 200.000 de pacienți. Așa de ușor se aruncă acești bani? Pe de altă parte, se iau alți bani pentru amenajarea de dincolo. Și oricum, orice s-ar face acolo, tot o cârpeală va fi”, a concluzionat medicul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Ca sa fie liniste a spus: (aprilie 15th, 2013 at 20:09 )

nimeni nu se gandeste la bolnavi??? doctorii sa fie in centru, nu conteaza ca bolnavii stau ca-n WCu !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social