Spitalele din Timişoara au pregătit şi în acest an un meniu special de Sărbători pentru pacienţii internaţi care nu îşi vor petrece Crăciunul acasă cu familia. Nu vor lipsi tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, toba şi nici cozonacul. Meniul va fi însă diversificat în funcţie de ce au voie să mănânce bolnavii.
„La masa de dimineaţă, pe lângă meniul obişnuit care constă în ceai, pâine, margarină, gem şi ou, au primit şi tobă. La prânz s-au servit o ciorbiţă ţărănească cu legume şi mămăliguţă cu sarmale, iar ca desert primesc cozonac. Pentru cină se va servi un sufleu de orez cu gem”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Dan Ilincariu. „În prima zi de Crăciun, bolnavii au primit la prânz ciorbă de văcuţă cu legume, friptură de porc şi sarmale cu mămăliguţă, iar la desert, cozonac. Bolnavii cu diferite afecţiuni care nu au voie să mănânce preparate din carne de porc au primit friptură de pui şi piure la prânz. În a doua zi de Crăciun, pacienţii vor primi ciorbă de legume cu perişoare, friptură de porc cu piure, salată şi cozonac”, a spus managerul unităţii Spitalului Municipal, Octavian Mazilu. Şi pentru micuţii internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, bucătăresele unităţii medicale au pregătit un meniu mai special, din care nu vor lipsi sărmăluţele şi friptura. Copiii au primit la desert, pe lângă cozonac, şi ciocolată.
Comentarii prin facebook