Lucrările de reabilitare de la Liceul Lenau sunt în pericol, din cauza… parchetului. Firma care a câștigat licitația se războiește, pe Facebook, cu primăria, pe tema podelelor. Primarul Nicolae Robu nu a discutat cu reprezentanții constructorului, dar spune că dreptatea este undeva la mijloc.
Acum câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu se declara extrem de mulțumit de ritmul în care se desfășoară lucrările la Liceul Lenau. El a lăudat firma severineană Kasdum-GF pentru felul în care înaintează reabilitarea clădirii. „Lanțul de iubire” este însă pe cale să se rupă. „Cu părere de rău vă anunțăm că începând de joi, 2 aprilie, vom sista lucrările la Liceul Lenau (…) Am luat această decizie din cauza funcționarilor din Primăria Municipiului Timișoara. Am făcut nenumărate sesizări către subalternii Aureliei Junie (angajată a primăriei) pentru rezolvarea unor probleme urgente (…) De fiecare dată ne-am lovit de indolență, pasivitate și nepăsare. (…) De la începutul săptămânii trecute muncitorii noștri au pornit într-un ritm alert montarea parchetului din lemn masiv (…) Din păcate, angajații primăriei refuză să facă recepția la aceste clase deoarece parchetul nu a fost cumpărat de la firma Holver, indicată de proiectant”, au notat, pe Facebook, cei de la Kasdum-GF.
Practic, reprezentanții constructorului susțin că ar fi cumpărat parchetul de unde li s-a sugerat, dacă acesta ar fi corespuns. Primarul Robu a aflat tot de pe Facebook că lucrările sunt pe cale să fie sistate. „Are dreptate și firma care execută lucrarea, au dreptate și cei din primărie, care trebuie să aplice riguros niște consecințe derivate din caietul de sarcini (…) La licitație s-a cerut că parchetul să fie din lemn masiv, cu grosimea de un centimetru. Nimeni nu a obiectat atunci. Acum s-a constatat că astfel de parchet nu există (…) Proiectantul spune că există, că livrează firma H. Ce livrează acea firmă, și aici are dreptate executantul, nu poate fi considerat parchet masiv. Firma executantă, fără să obțină o aprobare că pune altceva, a cumpărat parchet de calitate mai bună, cu grosimea de 1,5 cm, l-a montat și cere să-i fie plătit. Cei din primărie, care verifică situația, obiectează că acel parchet nu este rașchetat și paluxat (…) Este de foarte bună calitate, dar cel prevăzut în caietul de sarcini era produs finit. Dacă firma care execută lucrarea ar rașcheta și paluxa acel parchet, ar fi OK, numai că ar trebui s-o facă pe banii ei”, susține edilul. Robu nu știe care ar putea fi soluția în acest caz, dar recunoaște că proiectul a avut o „scăpare”. Primarul nu știe, în aceste condiții, dacă lucrarea va fi terminată la timp, adică înainte de începerea viitorului an școlar. Valoarea totală a proiectului este de 6,747 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă 6,43 milioane de lei.
Despre Kasdum-GF s-a spus că este firma lui Georgică Cornu. Acesta a scris însă, tot pe Facebook, că nici vorbă de așa ceva. „Este firma lui Caraiman, cel care a condus Confortul! Cornu nu are nici o legătură! Ani de zile ați scris despre Cornu când de fapt era Caraiman!”, a răbufnit omul de afaceri. Cei doi au fost parteneri mai multă vreme. Lucian Caraiman a fost închis în dosarul Electrica și a fost eliberat în toamna trecută. Acum circa două săptămâni, Cornu și Caraiman au fost audiați într-un nou dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de nouă milioane de lei. Niciunul dintre ei nu are în prezent vreo interdicție.
Comentarii prin facebook