Stirile din ziua: 15 iulie 2015

Hai la film! Ceau, Cinema! debuteaza peste doar cinci zile

Hai la film! Ceau, Cinema! debuteaza peste doar cinci zile

Pregătirile pentru noua ediție a Festivalului Ceau, Cinema! sunt în toi. Au rămas doar cinci zile până la debutul evenimentului, iar organizatorii anunță tot mai multe surprize pentru spectatori. Pe lângă posibilitatea de a urmări unele dintre cele mai bune filme, Ceau, Cinema! va oferi publicului șansa să descopere lumea cinematografiei și a oamenilor care-și trăiesc viața în culise și pe platourile de filmare.

Realizare de secol XXI: 10 kilometri de drum judetean, asfaltati pentru prima data in 2015

Încă un drum județean arată, în sfârșit, ca în secolul XXI. Acesta leagă comunele și satele din Lunca Timișului de Lugoj, iar ultima sa porțiune de coșmar, între Ohaba Lungă și Racovița, a fost asfaltată în sfârșit. Panglica a fost tăiată, la figurat, de președintele CJ, Titu Bojin, care l-a ironizat pe primarul Nicolae Robu.

Aeroportul Timisoara

Marian Vasile stie: scaunul de director la aeroport, cadou otravit al PSD pentru PNL!

Liderul PNL Marian Vasile crede că „mărinimia” PSD de-a oferi postul de director administrativ la aeroport colegei sale de partid, Andra Matei, este o capcană. O dată pentru a acoperi nereguli ale predecesorului Alfred Simonis, iar în al doilea rând pentru a provoca tensiuni în PNL. În replică, Simonis este convins că Vasile are mult timp liber pentru a construi scenarii.

Ostaficiuc ramane momentan tot fara parcela la PITT! Colegii de partid s-au abtinut

Atribuirea a trei parcele din Parcul Industrial și Tehnologic Timiș rămâne în aer, după ce proiectul referitor la procedură a căzut a doua oară în mai puțin de o lună în plenul CJ. Liberalul Marius Martinescu a insistat, din nou, ca firma fiicei fostului președinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, să nu fie lăsată să obțină un alt contract în locul celui anulat în instanță.

Poli, in tratative avansate cu un atacant crescut de Hertha Berlin

Campionatul a început, dar Poli Timişoara are încă probleme legate de lot. Una dintre problemele mari cu care se confruntă Dan Alexa este în compartimentul ofensiv. După accidentarea brazilianului Henrique, trupa de pe Bega se bazează doar pe atacantul Elek. În aceste condiţii, conducerea lui Poli a demarat negocierile cu un atacant neamţ de orgine algeriană.

Vai, Dubai, Dubai! Cautat de DIICOT, Florian Walter, de la Romprest, e rezident in Emiratele Arabe

Patronul Romprest nu va ajunge prea curând în fața anchetatorilor. Florian Walter, dat în urmărire internațională, se află într-o țară cu care România nu are acord de extrădare. Romprest are, cu Primăria Timișoara, un contract de 65 de milioane de lei, pentru reabilitarea centrului istoric, însă lucrările merg în ritm de melc.

Pistoale din filmele cu haiduci, archebuze si tot felul de pusti, in Bastionul Theresia!

Archebuze, puști de vânătoare, tot felul de pistoale, inclusiv unul cu cremene folosit de Victor Vlad Delamarina, dar și alte arme de foc cu poveste vor putea fi văzute într-o expoziție-eveniment. Aproape întreg arsenalul Muzeului Banatului va fi expus, până în septembrie, în Bastionul Theresia.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru remedierea unei avarii apărute la rețeaua termică primară, va întrerupe miercuri, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde la PT 45. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile Bucovina, Dirijorului, Ion Vidu, Învățătorului, Matei Basarab, Oboiului, Operetei, Rubinului și Calea Torontalului.

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – bd. Revoluției (p), orele 9 – 19; Hitiaș, orele 8 – 16; Nădrag, Păru, Lăpușnic, Țipari, orele 8 – 20; Giroc (p),Fibiș, nr. 323, Moșnița Nouă (p), orele 9 – 16; Făget – str. Calea Lugojului, Stadionului, A. Iancu, Libertății, Independenței, C. Brediceanu, T.

Top