Stirile din ziua: 16 iulie 2015

La Spitalul Judetean se opereaza… cu robotul! Tehnologia e de ultima ora, dar e nevoie de bani

La Spitalul Judetean se opereaza… cu robotul! Tehnologia e de ultima ora, dar e nevoie de bani

Spitalul Județean Timișoara a mai înregistrat o premieră, după cea de săptămâna trecută, când a fost făcută prima operație cu un robot chirurgical. De această dată, a fost vorba despre o operație robotică pentru afecțiuni ale prostatei. Reprezentanții spitalului spun că în viitor vor încerca să facă în jur de două operații pe săptămână și speră ca în cel mai scurt timp astfel de intervenții să fie susținute financiar de Ministerul Sănătății.

Atentie, autostrada! Pe A1, indicatoarele rutiere induc in eroare soferii!

Avem autostradă spre Ungaria, de ce ar trebui s-o și folosim? Șoferii care s-au aventurat pe noua șosea au avut parte de surprize neplăcute, pentru că… efectiv nu au știut pe unde s-o ia! Asta, pentru că indicatoarele rutiere sunt fie prost întocmite, fie inexistente. Asociația Pro Infrastructura cere oficial CNADNR să intervină.

Ceata si jeturi de apa inalte de 8 metri pe Bega! Fantana arteziana va reflecta… linistea diminetilor

A doua oară poate-i cu noroc: Primăria Timișoara speră să găsească o firmă interesată să realizeze documentația pentru mult visata fântână arteziană de pe Bega. Jeturi de apă de opt metri, ceață care să… amplifice atmosfera și ecran pe care să poată fi urmărite inclusiv meciuri de fotbal – toate trebuie avute în vedere de proiectanți.

Banul, ochiul dracului: razboi surd intre ACS Poli si CJ Timis

N-o spun public, dar șefii lui ACS Poli sunt revoltați că o parte din banii primiți din drepturile TV nu au mers spre jucători, ci pe instalația de încălzire a terenului deținut de CJ Timiș. În replică, șeful CJ, Titu Bojin, spune c-o să fie bine, iar în august conturile clubului vor iar aprovizionate.

220 de milioane de euro pentru Openville, oraselul de langa mall! La toamna incep lucrarile

Parc de peste 55.000 metri pătrați, fântâni arteziene, patinoar, un loc de joacă imens, peste 100 de magazine, 15 săli de cinema, cea mai înaltă clădire din România și peste 13.000 de locuri de muncă. Acesta este Openville, proiectul multifuncțional de 220 de milioane de euro pe care Iulius Management Group îl va dezvolta din această toamnă.

Marius Martinescu, luat in balon de Titu Bojin: Sunteti un parlit de la Lugoj!

Ieșire neașteptată în ultimul plen al CJ Timiș. Exasperat de intervențiile liberalului Marius Martinescu, un fel de „Gică Contra” al instituției, președintele Titu Bojin și-a dat drumul la gură… mai mult decât era nevoie. Social-democratul l-a „gratulat” pe liberal cu apelativul „pârlit”, după care a încercat să dreagă busuiocul.

FRF a inceput atacul la Poli! Alexa sta doua etape in tribuna, Canu, suspendat trei etape

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a dat un verdict dur şi ilogic pentru tehnicianul Dan Alexa, eliminat de Alexandru Tudor în timpul jocului dintre Poli şi Pandurii Târgu Jiu. Gabriel Cânu, protagonistul unei intrări criminale şi în acelaşi timp stupide, a primit o suspendare de mai multe etape şi a primit o amendă usturătoare.

apa potabila

Program redus la casieriile Aquatim

Casieriile societății Aquatim se închid mai devreme joi, 16 iulie, și vineri, 17 iulie, pentru acțiunile regulate de dezinsecție a clădirilor respective. Joi, 16 iulie, casieria de pe str. Oituz nr. 1 va fi deschisă între orele 7,30 și 15, iar vineri, 17 iulie, cea de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 11/A va fi deschisă

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Chevereșului, Olarilor, Th. Pallady, Spl. Milescu Spătarul, Olarilor, N. D. Cocea, Humulești, Calea Urseni, Luță Ioviță, Neajlov, N. Stoica de Hațeg, D. Dinicu, J. Podlipny, Pavel Stoica, G. Bizet, Joseph Strauss, Legumiculturii, E. Racoviță, Anina, M. Millo, Petrila, Euripide, Arsenie Boca, C. Radu,

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei avarii, joi, între orele 8 și 16, va întrerupe furnizarea apei calde la PT 38, 38A, 38B, 39, 40, 41, 27, 28 și 29. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile: C. Lipovei și I.I. de la Brad. În plus, din cauza unor lucrări

aquatim

Fara apa rece

Aquatim anunță că joi, 16 iulie, între orele 9 și 21, va întrerupe funizarea apei reci pe str. Prahova, iar presiunea de furnizare a apei va fi scăzută în zonele de blocuri Polonă, Ion Slavici și Dâmbovița, între străzile Ion Barac și Banatul, și la punctul termic din zona Ion Slavici. Se va lucra la

Top