2016, alegeri si fotbal

Sunt pe deplin de acord cu cei ce consideră că ACS Poli se va desființa dacă la anul va retrograda. Chit că 2016 este un an electoral sau mai ales din acest motiv. Este evident că primarul Robu nu va mai putea umbla aiurea cu perfuzia financiară în vena clubului public de fotbal, dacă tot se dovedește că o face degeaba. Devenind stânjenitor și neproductiv electoral să mai promovezi non-performanța în fața unui consiliul local nu foarte amical întotdeauna cu edilul liberal și a unor alegători deveniți, cu sau fără voia lor, „socios” fie și la un club cu nume de mare tradiție. Ar fi greu chiar și pentru primarul Robu să le mai ceară cetățenilor orașului permisiunea să mai încerce o dată, de vreme ce n-a putut dovedi pricepere în două rânduri înainte, după tot atâtea promovări din B în prima ligă și invers. De ce ar fi altfel manageriat clubul în ediția 2016-2017 decât a fost în 2014-2015 ori 2012-2013? Le poți spune alegătorilor că o primărie susținută plenar de liberali, de la anul, plus un consiliu județean recuperat de la PSD vor face minuni cu bani mai mulți luați de la populație? Nu cred. Nu cred nici în eficiența unui astfel de mesaj politic, nici în punerea lui în practică, dar asta e o altă poveste.

Pe „Știința” optimismul e ponderat printre liderii galeriei și e minimal printre tehnicieni și conducători. S-au cheltuit anul trecut vreo 90.000 de euro, parte dintre ei pe datorie, și bugetul estimat pentru C e stabilit la vreo 220.000 euro. Patru procente din cât s-a consumat anul trecut la ASU Politehnica s-a adunat din contribuția fanilor. Mult prea puțin pentru o echipă denumită artistic de media centrală și locală ca fiind „a suporterilor”. Și infim pentru planurile de bătaie din acest an, cu toate campaniile de promovare pornite cu câteva zile înainte de începutul campionatului. La nivelul administrativ al echipei s-a propus chiar un ajutor în jucători venit dinspre ACS Poli, un Boldea, un Poparadu, jucători cu experiență cu care ASU ar mai ridica pretenții la promovare. Numai că o astfel de apropiere între ACS și ASU ar putea readuce în discuție subiectul fuziunii cu care Liviu Anton, universitar UPT și președinte la ACS, amenință de ceva vreme „echipa suporterilor”. În atari condiții, nici pentru ASU ediția 2015-2016 nu pare să aducă prea multe bucurii. Una dintre ele ar fi fost retrogradarea lui ACS, promovarea lui ASU și fuziunea în B sub numele ASU, evident.

Numai că nici ACS nu cred că va retrograda, nici ASU nu este foarte aproape de o promovare în acest an, luând în calcul fie și numai valoarea adversarelor din serie. Dincolo, oricât de prost ar fi managementul de la ACS Poli, cât de dezastruoasă ar fi echipa tehnică, tot se vor găsi două echipe de primă ligă sub posibilitățile alb-violeților lui Nicolae Robu. „Realizarea” va fi considerată o mare victorie în prag de alegeri, iar mediocritatea se va instala din nou la Poli, ACS Poli, cine știe pentru câți ani de acum înainte. Iar dacă aș fi Baba Vanga, tare m-ar mânca gura să profețesc că ASU nu-și va mai dori să rămână în liga a treia în lipsa unor calcule raționale care să susțină proiectul de început, cu promovări succesive până în prima divizie. O revenire în liga a patra, cu bugete mai mici și deplasări mai pe placul fanilor bicicliști, ar fi o nostalgie ce mulți se feresc să o recunoască. Cred că în acel moment „sperietoarea” Liviu Anton își va desăvârși lucrarea, imediat după alegeri.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

antirob a spus: (septembrie 4th, 2015 at 11:20 )

mai tii minte cand emiteai profetii apocaliptice despre cum „ASU nu va avea drept de joc in C din care cauza nu va promova si mai bine ar lasa Ripensia (sic) sa promoveze in locul lor ca n-au dom’le nicio sansa…” Si iata-ne in C !!! Asa ca , sasule , profetiile tale pot fi printate pe un sul de hartie de buda, sa-i faca mai moale folosirea.
Legat de acese, asta-i un proiect in care in afara de tov Robu, nu crede nimeni. Nici macar jucatorii/antrenorii – stafu’ care este. In cel mai fericit caz, ne intalnim cu ei in B sezonu’ viitor, asta daca nu se vor desfiinta pana atunci.

@antirob a spus: (septembrie 4th, 2015 at 12:05 )

Pana una alta statistic vorbind, in cateva etape pe D.P. au venit mai multi spectatori( platitori de bilete fiscalizate) decat vor venii pe Stiinta in tot szonul de L3. Asta in fata drojberilor, evident ca nu are nici o relevanta. Ati devenit deja Antena 3 a orasului, specialisti in minciuni si manipulare !

Aeroplanoristul a spus: (septembrie 4th, 2015 at 13:24 )

Terminati cu tampeniile de presa! Cele doua nu se vor putea intalni in B,cel putin deocamdata,deoarece ASU intrand in familia ACS e un fel de satelit! Si satelitii nu pot fi in aceeasi divizie cu echipele Mama! ASU nu v-a retrograda,caci din C sunt prevazute doar 5 retrogradate,iar 3 s-au retras si nici nu a inceput campionatul! Ce avantaje a avut ASU intrand in ACS ??? Nu a trebuit sa-si schimbe numele! Nu a trebuit sa-si schimbe culorile! Nu i-au trebuit echipe de juniori in competiii,deoarece ACS POLI are echipe de juniori la toate nivelurile! Si mai are doua mari avantaje, dar acelea descoperitile voi!

Gică a spus: (septembrie 4th, 2015 at 13:54 )

Acs Poli nu va retrograda,dar nici nu va prinde play-off (ul) lui Lae Robu. Una dintre retrogradate va fi Petrolul ( dacă nu isi primesc punctele penalizate),iar a doua cred că va fi Voluntari.Mai rămâne între Poli,Chiajna și probabil Botoșani sau Iași pentru locul de baraj.Referitor la Asu Poli,dacă bugetul declarat este real,atunci pot spune că este suficient pentru ca o echipă să promoveze din liga a treia așa cum arată acum această ligă! În rest,să ne bucurăm de fotbal pe cele două stadioane!

un druker obiectiv a spus: (septembrie 4th, 2015 at 15:43 )

mie mi se pare normal ca daca suporterii au contribuit cu 4% din buget prin socious sa poata sa faca ei transferuri si echipa si antrenamente cu ei

++ a spus: (septembrie 4th, 2015 at 18:06 )

deocamdata, in ciuda tuturor discutiilor scopul e evitarea retrogradarii. dupa ce ating un nivel stabil de Liga 1, cu sponzori noi si cu o productie de jucatori proprii competitivi de cam 20% se pot face multe daca stii fotbal si esti cu capul pe umeri. hai Poli!
ASU nu intereseaza in combinatia asta, aia au altele de facut si organizat, le uram succes.

INO a spus: (septembrie 5th, 2015 at 01:39 )

BEY!ÎN 2016 ROBU TREBUIE SĂ IA VITEZĂ!IAR URMĂTORUL PRIMAR SĂ TRATEZE FOTBALUL AȘA CUM TREBUIE!JOS CU ROBIA ȘI PROSTIA! TIMIȘOARA ESTE DE RUȘINE DIN CAUZA LUI ROBU ȘI ACS POLI TIMIȘOARA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Top