A lucrat bine cu arhitectul șef Ciprian Cădariu, se abține în privința lui Dan Robescu și n-a interacționat direct cu Violeta Mihalache. Doar atât a vrut să comenteze Nicolae Robu despre cele trei demisii înregistrate la primărie, nu fără a preciza însă că înlocuitorii lor trebuie să fie oameni harnici. Niciunul din cei trei demisionari nu va sta în preaviz.
Trei oameni cu funcții de conducere în Primăria Timișoara și-au dat demisia în ultimele două zile. Nicolae Robu n-a vrut să le comenteze la cald, dar a decis să-și spună, pe scurt, părerea vineri. „Ciprian Cădariu și-a depus demisia începând cu 1 decembrie. Drept urmare, el va mai fi în continuare arhitect-șef, nu a fost cazul să fac nicio numire interimară. Nu pot spune care sunt cauzele, am colaborat bine cu el, este un om pe care îl apreciez. E adevărat, așa cum am făcut cu toată lumea din primărie, i-am cerut mult și lui și am cerut spor de viteză în anumite situații, o intensificare a ritmului de muncă. Niciodată nu am avut vreun conflict cu domnul Cădariu. Cât am putut să-l cunosc, pot spune că este un arhitect bun, un om deschis la minte și o persoană care are aprecierea mea, indiferent de motivele care l-au determinat să plece”, a spus Robu. Edilul nu a fost însă la fel de darnic în amănunte în ceea ce-l privește pe Dan Robescu, șeful Serviciului Bancă de Date Urbane. „Nu cunosc motivele care l-au condus spre această demisie și nu vreau să fac niciun fel de comentarii, nici vizavi de prestația lui și nici de motivele demisiei”, s-a limitat să spună Robu. Robescu va pleca din primărie pe 16 noiembrie. La 1 decembrie va părăsi instituția și Violeta Mihalache, șeful Biroului de Dezvoltare Urbană și Reabilitare. „Nu am avut nicio interacțiune directă cu dânsa, prin urmare nu pot face nicio remarcă, nici de bine, nici de rău”, a declarat primarul.
Cum va trebui să fie înlocuitorul lui Ciprian Cădariu? „Sunt în căutarea unui arhitect-șef, care va trebui să fie un bun arhitect, un om deschis la mine, un om harnic, un om care să poată dedica timp pentru Timișoara, nu opt ore pe zi. Eu nu mă pot împăca cu ideea că cine are funcții de conducere poate să achite sarcinile în opt ore (…) La mine întotdeauna, din 1990 începând, ziua de lucru a fost de 14, 16, 18 ore (…) Chiar și când nu aveam funcții de conducere munceam foarte mult, pentru că sunt un fanatic al muncii (…) Nu mă îngrijorează demisiile, nu am de gând să schimb nimic, nu am nimic a-mi imputa în relatiile cu angajații”, a explicat Robu.
Comentarii prin facebook