Dacă tot n-a trecut de plen proiectul care propunea interzicerea, din nou, a vânzării de alcool în Complexul Studențesc, primarul Nicolae Robu s-a gândit la o altă soluție care să pună capăt scandalurilor. Totul va cădea acum în sarcina barurilor și cluburilor, care vor trebui să-și angajeze suficienți bodyguarzi.
Pe ordinea de zi a ultimului plen al CL Timișoara s-a aflat și un proiect care prevedea interzicerea vânzării și a consumului de băuturi alcoolice în Complexul Studențesc. „Luând în considerare incidentele violente care au avut loc în zona Campusului Studențesc Timișoara pe fondul consumului de alcool, precum și sesizările privind tulburarea liniștii și ordinii publice în zonă (…) apreciem că este necesară interzicerea atât a consumului de băuturi alcoolice, cât și a comercializării acestora în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara”, se preciza referatul care însoțește proiectul. Acesta n-a trecut însă, după ce liberalii și independenții Bogdan Herzog și Flavius Boncea s-au abținut, iar liberalul Vasile Rușeț a votat împotrivă. Primarul Nicolae Robu spune acum că va cere găsirea unor alte soluții pentru a pune capăt violențelor din Campus.
„Voi cere tuturor unităților comerciale din complex să ia toate măsurile pentru a avea oameni de pază în număr suficient, pentru a nu permite accesul în baruri, cluburi, restaurante peste capacitatea aprobată și să-și facă toate amenajările de rigoare pentru acea capacitate. Cu atenționarea foarte clară că le vom ține în permanență sub collimator”, a declarat edilul. Robu spune că în Complexul Studențesc normal ar fi „să fie aproape în exclusivitate o clientelă studențească”! El admite totuși că o astfel de selecție este imposibilă. „Sigur că nimeni nu poate să facă o astfel de restricționare, pot să vină orice cetățeni care nu sunt studenți, dar nu cu apucături demne de o altă lume și nu de un stat civilizat, așa cum din păcate s-a întâmplat. N-aș vrea să mai aud despre scandaluri, bătăi, înjurături, tot felul de conduite, pe stradă chiar, în acea zonă, conduite care nu prea se întâmplă să aparțină unor studenți. Rar de tot, în situații excepționale s-a mai întâmplat în lungul anilor să iasă în decor de la liniile normale de conduită și câte un student (…) Studențimea reprezintă o categorie socială care are o anumită calitate, care se răsfrânge și în conduita sa, de regulă ireproșabilă”, susține primarul.
Comentarii prin facebook