Popescu si Sumalan vor sa-i ia locul lui Pirsan, la Universitatea de Stiinte Agricole

Până la sfârșitul lunii, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara va avea un nou rector. Termenul pentru depunerea dosarelor s-a încheiat miercuri, iar în cursă au intrat oficial doi candidați. Actualul rector Paul Pîrșan nu mai vrea un mandat.

usab

La mijlocul lunii, pe 19 februarie, USAB Timișoara va avea un nou rector. Actualul rector Paul Pîrșan a decis să nu mai intre în cursă pentru un nou mandat. Singurii care și-au depus dosarele de candidatură sunt Alin Cosmin Popescu și Radu Liviu Șumălan. Primul activează în cadrul USAB din 1998, pe vremea aceea fiind asistent universitar. Apoi, până în 2008 a fost conferențiar, an în care a devenit decan al Facultății de Agricultură. Alin Cosmin Popescu are în CV mai multe instituții de învățământ superior: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (Facultatea de Agricultură, specializarea – Ingineria mediului), Universitatea de Vest (Facultatea de Științe Economice – Managementul Firmelor), Școala Superioară de Agricutură, Rennes, Franța, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Petroșani (Facultatea de Mine – Specializarea Topografia minieră) și altele. Popescu și-a pregătit planul de management pentru USAB, care poate fi consultat aici.

Cel de-a doilea candidat la scaunul de rector este Radu Șumălan. „Am stat mult să mă gândesc dacă este oportun să fac acest pas sau dacă este mai bine să-mi văd de activitatea didactică și de cercetare. Am ajuns la concluzia că atunci când nu ne place cum funcționează lucrurile din jurul nostru trebuie să avem atitudine, trebuie să avem inițiativă și, dacă vrem să schimbăm ceva, este obligatoriu să ne implicăm. De aceea am hotărât să intru în competiție. Planul Managerial, pe care l-am depus alături de candidatura pentru această funcție, se adresează deopotrivă cadrelor didactice, studenților și personalului auxiliar. (…) De asemenea, îmi doresc o implicare majoră a universității în servicii de voluntariat pentru societate”, a declarat Șumălan. Acesta este absolvent al Facultății de Agricultură și a devenit asistent universitar la USAB în 1990. Acum este profesor „plin”. „Am învățat Fiziologie Vegetală peste 10.000 de studenți, am conceput, ca unic autor sau colaborator, peste 150 de articole științifice, nouă manuale și cărți, am coordonat proiecte de cercetare de peste patru milioane de euro, sunt conducător de doctorat din anul 2007 și tutore post-doctoral din 2008. Sunt o fire optimistă, îmi iubesc meseria, astfel că fiecare oră petrecută cu studenții este pentru mine, o oră plăcere, o oră în care pot să transmit tot ce am acumulat în acești peste 25 de ani”, mai spune el. Planul managerial al acestuia poate fi consultat aici.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

hormoica a spus: (februarie 4th, 2016 at 18:05 )

Monica Harmanescu · Works at Agronomy
La Universitatea de Științe Agricole din Timișoara candidează pentru funcții de conducere și în structuri de conducere suspecți PUBLICI de PLAGIAT, FALS ȘI UZ DE FALS pentru obținerea unei medalii de inventică la un concurs internațional (EUREKA)?

…….. si profesori cu dosare de profesor respinse de CNATDCU,

ce-o fi mai grav:
ca unii sunt doar SUSPECTI sau ca sunt cu sigutanta INCOMPETENTI si au sotii, rude si afini in UNIVERSITATE
sau ca nu au legatura cu MERITOCRATIA, dar nici cu UNIVERSITATEA

Domnilor candidati ar fi bine daca ati cunoaste

”Meritocrația este o formă de guvernământ sau de organizare în care nominalizarea este făcută și sarcinile sunt atribuite pe baza abilității (meritelor) și talentului, nu pe baza averii (plutocrație), originii, legăturilor de familie (nepotism), privilegiilor de clasă (aristocrație), dreptului primului ocupant, popularității (democrație) sau a altor factori determinanți privind poziția socială sau puterea politică.” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Meritocra%C8%9Bie).

daca vreti sa va respectam si sa colaboram, ar trebui sa va alegeti echipa manageriala dupa acesta definitie, cu siguranta asa vom avea toti de catigat, si nimeni nu va mai scrie nimic despre voi si prietenii vostrii.

Va doresc bafta, si imi pare rau ca iar avem de ales dintre doi angajati mediocrii si frustrati, fara competente manageriale si ce este mai grav fara dorinta de a invata. Management universitar defectuos sau indolenta la toate nivelurile va fi in continuare in agronomia din Timisoara.
Nici nu mai conteaza cine va avea numarul mai mare de voturi, managementul va fi identic, si probabil va continua ce a inceput actualul rector in functie ….. deci asa cum spun Versurile cantate de Pasărea Colibri – Vinovatii fara vina

„Sunt curat la trup curat la suflet
Vreau sa-i înteleg si sa iubesc
Nu conteaza cât de lung am parul
Important e cât de mult gândesc.
Simt în trup pletosii daci, comati
Firea mea e saltul omenesc
Nu conteaza cât de lung am parul
Important e cât si cum gândesc.
http://Versuri.ro/w/khmje

R: Lume, lume, soro lume
De ce esti prea rea de gura?
De ce ne privesti cu ura?
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Vreau sa-înalt castele de gândire
Vreau sa fiu lasat sa simt cum cresc
Nu conteaza cât de lung am parul
Mai presus e cât si cum gândesc.
Nu e loc de noi în lumea voastra”

va fi valabil si in urmatorii 4 ani

Monica Hărmănescu, Timișoara a spus: (februarie 4th, 2016 at 19:06 )

Mesajul de mai sus:
”hormoica a spus: (February 4th, 2016 at 18:05 ) Monica Harmanescu · Works at Agronomy”

NU îmi aparține!

Solicit în mod public, ca cetățeanul/cetățeana FRUSTRATĂ, care trăiește în anonimat față de societate și de sine probabil, și care MI-A FURAT IDENTITATEA ilegal, să-și spună numele real, sau să fie retras numele ”Monica Harmanescu · Works at Agronomy” din sintagma: ”hormoica a spus: (February 4th, 2016 at 18:05 ) Monica Harmanescu · Works at Agronomy”

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

adina a spus: (februarie 7th, 2016 at 12:45 )

Indignează-te, deşteaptă-te!

Parca ar fi unicii din aceasta universitate D-na BOTAU (autori IANCULOV IOSIF, BOTĂU DORICA, CIULCĂ SORIN, PALICICA RADU DIMITRIE, CUCU MIOARA, FRANŢ ALEXANDRA), directorul interimar al scolii doctorale IRVA (ingineria resurselor vegetale si animale), a participat la Bruxelles si Geneva etc. (http://www.biotech-vegetala.ro/rezultate_disem.html) cu un brevet respins de OSIM prin Hotararea nr 3/110 din 28/06/2013, PROCEDEU DE OBŢINERE A UNUI PREPARAT. GEMOTERAPIC PE BAZA DE PLANTE ŞI CIUPERCI, si alte variatii pe aceeasi tema care nu au avut nici o finalitate (http://www.tion.ro/brevetele-universitatii-de-stiinte-agricole-a-banatului-asteapta-fructificarea-in-economia-reala/1270682) ore cum pot niste agronomi sa realizeze o pulbere şi capuse cu efecte în domeniul cancerului …… fara a colabora cu un medic fie el si fara specialitatea oncologie?.

”Autorii controversatului brevet sunt: prof. dr. Florin Imbrea, prof dr. Branko Marincovic, prof. dr. Paul Pârșan, prof. dr. Gheorghe David, prof. dr. Valeriu Tabara, conf. dr. Ilinca Imbrea, conf. dr. Cosmin Alin Popescu, prof. dr. Radu Palicica și șef lucr. dr. Lucian Botoș.” …..
acesti autori in sferele lor de strategi ai managementului uniuniversitar au fost „smecheri de jmecheri” made incompetenta, l-au re(angajat) re(activat) pe plimbatorul de vorbe si minciuni Palicica din toamna si el s-a dus cu miloaga pe la d-na Marinescu din ANCS (doamna stie ca Palicica cu Botau au fost acuzati si inainte de 2010 de un brevet in care au utilizat poze false)…

acest Palicica toata viata a luat atentii pe rezolvat teze, dosare de avansare, drumuri la Bucuresti, el……. doar le depunea ……. dar acesti „smecheri de jmecheri” made incompetenta strategi ai mangementului universitar, chiar sunt convinsi ca acesta i-a ajutat … dar doar asa poti fi sef la agronomia timisoreana daca esti incompentent si poti fi manipulat si prostit, …….. si mai ales am candidat „sa-mi urmaresc interesele mele”

agronomia timisoreana a mai primit numeroase premii pe cozonaci, paste si diferite alte produse de panificatie imbogatite in caroten si alte principii active din plante (STITI ce se intampla cu carotenul la temperatura de cocere a cozonacului „temperaturile ridicate distrug carotenul, mai ales o parte este transformată într-o moleculă mai puţin utilă, un izomer cis (carotenul are o moleculă lungă cu 11 duble legături conjugate şi un inel la sfârşitul celor 2 catene care o fac susceptibilă de izomerizare şi oxidare). Izomerul cis are o capacitate redusă de a se transforma în vitamina A şi o capacitate minoră antioxidantă.”), dar d-na ALEXA ERILIA (care doar executa nu si gandeste ca in momentul in care MEDIOCRICITATEA SI PENIBILUL sunt promovate nu mai este nevoie de MERITOCRATIA) acompaniata de D-na BOTAU si o intraga pleada de alti mari cercetatori au zeci de medalii pentru aceste aberatii/ anomalii …..
Diploma de Excelenţă şi Medalie de aur cu menţiune specială, Salonul PROINVENT 2014, Cluj-Napoca pentru produsul TPA Muffins, autori: Alexa Ersilia, Botău Dorica, Poiană Mariana, Riviş Adrian, Vasilcin Anka, Marcă înregistrată OSIM NR.00914/12.02.2014.
Medalie de aur la EUROPEAN EXHIBITION OF CREATIVITY AND INNOVATION, EUROINVENT 2014, IASI, pentru produsul MOMGERMBISC, autori: Botău Dorica, Alexa Ersilia, Negrea Monica,
Pîrvulescu Panfil, Vasilcin Anka, Marcă înregistrată OSIM NR.00913/12.02.2014.
Medalie de aur EUROPEAN EXHIBITION OF CREATIVITY AND INNOVATION, EUROINVENT 2014, IASI, pentru produsul TPA Muffins, autori: Alexa Ersilia, Botău Dorica, Poiană Mariana, Riviş Adrian, Vasilcin Anka, Marcă înregistrată OSIM NR.00914/12.02.2014.

(http://www.usab-tm.ro/utilizatori/tpa/file/raport%20decan%20Rivis%202014.pdf)

nimeni nu zice nimic
…. vin evaluatorii ARACIS vad
si surpriza desi articolele nu sunt cu factor de impact ci abstracte si proceeding-uri, studentii sunt doar pe hartie, laboratoarele nu sunt functionale (cum ar putea functiona fara gaz, presiune la apa si curent electric), proiecte de cercetare nu sunt…… dar Propun calificativ instituțional: grad de încredere ridicat …..
ce sa intelegem? fie ar putea fi stimulati sa dea acest calificativ sau poate sunt la fel de incompetenti si ne informati

Pentru aceste mari realizari, actualul rector si presedintele senatului (car in acest moment au ramas doar simpli profesori, ca nu au intat nici in consiilii nici in senat …. ) mai acorda si „Premiile rectorului” care sunt predestinate, cine primeste premiu,
dezvolta caner,
este acuzat de plagiat (http://www.plagiate.ro/Complici/univ.usamv.timisoara.htm, si http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2013/02/PCE-2012_Stiintele-vietii-si-Biotehnologii_pt-site.pdf), NICOLETA GABRIELA HĂDĂRUGĂ
premiul pentru tineri pana in 40 de ani il primeste tinara speranta POIANA ATENA MARIANA care tocmai urma sa implineasca 41 si care acum 4 ani a printat 300 de CV-uri si a umblat din usa in usa rugand angajati cu drept de vot sa o aleaga senator „ca sa-si apere propriiile interese” evident le-a aparat in ziua in care a depus teza s-a si aprobat altii au asteptat cate jumatate de an pana la aprobare dar ei nu erau senatori …. de MEDIOCRICITATEA SI PENIBILUL sau poate MERITOCRATIA
alti mor
sau gireaza cartile celor din puscarii IOAN PADEANU (de 2 ori)

Se spune ca la un moment dat Lenin ar fi spus:”Sa ne fereasca Dumnezeu de burghezia proletara”. Parafrazandu-l as spune ”Sa ne fereasca Dumnezeu de absolutismul democratic si de un asemenea premiu”.

ANGAJATI CU DREPT DE VOT ai agronomiei din Timisoara aveti 3 alternative
cea pumctata mai sus
aceasta
http://www.sursadevest.ro/stire/mp-timis-pe-val-ce-achizitii-a-prezentat-presedintetului-basescu

si anulati-va votul, daca nu pot fi anulate alegerile in instanta, voi puteti sa va anulati votul.

ginditi si
Indignează-te, deşteaptă-te!

Un mare cutremur sau o inundatie, o catastrofa reprezinta un viitor indezirabil, în fata caruia te resemnezi sau din calea caruia fugi, evitându-l. Dar un viitor al saraciei, al înapoierii, al umilintei si al lipsei de putere, proiectat de actualele echipe de management universitar ale celor 2 condidati, este un viitor în fata caruia trebuie sa te indignezi, respingându-l.

D0r3l a spus: (februarie 8th, 2016 at 14:50 )

Proletari academici merituoși și necompromiși din toate facultățile, indignați-vă ! Trebuie !

O. a spus: (februarie 9th, 2016 at 11:14 )

Este vreo diferență între brevetele de mai sus și lucrările ISI trase din condei, cumpărate sau făcute de alții în laboratoare din străinătate ? Toate se transformă în puncte. Ce folos aduce societății un inventator sau indexat care are o cunoaștere aproximativă a propriei discipline (la mare distanță de domeniul în care „excelează”), care sare peste ore sau care se oferă ca informator ?
Vremurile sunt tulburi, iar meritocrația este o vorbă mare!
Cine vrea să rezolve problemele cu forța și vede doar în alb și negru, degeaba a împlinit 30 de ani.

desertaciune a spus: (februarie 11th, 2016 at 04:36 )

Scurtă este viaţa şi deşertăciune
Aproape final de campanie la agronomia din Timisoara (sa speram ca nu se intampla acu ce au tot asteptat uni desi ….. ar fi probabil un final cu ECHIPA TRASNET)

George Coşbuc Iarna pe uliţă parodie
A-nceput din aprilie să cadă
Câte-un cate un articol, nici acum nu a stat,
Norii s-au mai răzbunat
Spre apus, dar stau grămadă
Peste usamvbt.

Au inceput din aprilie sa apara articole cu referire la viitorul fost rector Paul Parsan, de fapt au lovit in toti agronomii si medicii veterinari din Timisoara.
Culmea ironiei vinovatii, nu au fost identificati.
Asa ca Paul Parsan spera si el ceva, poate decan la Agricultura (facultatea lui de suflet, 8 ANI prodecan, 8 ANI decan si director la Directia Agricola, se mai intoarce roata?! daca nu poate prin parlament din toamna), mai spera si David, fostul presedinte al senatului un post de director de departament, ca pe vremea cand era in parlamentul Romaniei, daca ajunge d-na Geta prodecan, competentele le detine d-na Geta (http://www.plagiate.ro/Complici/univ.usamv.timisoara.htm)
Realizari ale alegerilor din aceasta toamna
SENAT DE MARE ANGAJAMENT (recomandare test de ortografie şi punctuatie pentru evaluarea competentelor si a coeficientului de inteligenta IQ (ce fericita va fi CAMY Tulcan … mai are sansa sa inventeze o procedura fara logica))
PRESEDINTELE SENATULUI
Darabus Gheorghe (http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/06/hotarare-517.pdf), dar a negociat bine a cedat postul de prorector cu activitatea didactica pentru TIBERIU IANCU (vine vremea si pentru el ca de 4 ANI a seamana vant, sau probabil de cand au facut greseala sa-l angajeze la agronomie, el fiind o somitate al senariilor) si un post de prorector cu cercetarea pentru PROF. DR. Sorin MORARIU, care in rezumatul tezei de abilitare a scris planul de dezvoltare al carierei (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2015/doctorat/abilitare/Rezumat%20Abilitare%20Prof%20dr%20Sorin%20Morariu%202015.pdf)
ADINA HORABLAGA, angajata si ea de Parsan in 2012 ca pana atunci tot pe drumurile POLITICII ramanesti a acupulat competente „mare om mare caracter”
sa revenim

Probabilitatea ca acest ilustru om al cercetarii PROF. DR. Sorin MORARIU sa faca ceva, este egala sau mai mica cu ce a realizat Prof. dr. Teodor TRAŞCĂ,
NIMIC,
in 4 ANI a invatat usile unde trebuie sa bata DAR din nefericire pentru agronomia din Timisoara, In loc sa mearga conform functiei pe Str. Mendeleev nr. 21-25, sector 1, cod 010362 Bucuresti, el a ajuns tot Str. Gen. Berthelot 28-30, Sector 1, 010168, Bucuresti.
Nici d. Prof. dr. Teodor TRAŞCĂ nu a stat cu mainile in buzunar s-a orientat daca el nu mai poate prorector ca nu-l mai vor colaboratorii de scenariu de acum 4 ANI, le-a explicat ca la scoala doctorala cel mai competent director este DR. ING. MARIANA-ATENA POIANĂ, nici un contract de cercetare. Prin 2007 tipa cat o tinea gura ca i s-a respins dosarul de profesor pentru ca ii furase cineva proiectul MAKIS aprobat („om mare nu dau nume nenicule”), si altele citez din adina a spus: (February 7th, 2016 at 12:45) Indignează-te, deşteaptă-te!
„premiul pentru tineri pana in 40 de ani il primeste tinara speranta POIANA ATENA MARIANA care tocmai urma sa implineasca 41 si care acum 4 ani a printat 300 de CV-uri si a umblat din usa in usa rugand angajati cu drept de vot sa o aleaga senator “ca sa-si apere propriiile interese” evident le-a aparat in ziua in care a depus teza s-a si aprobat altii au asteptat cate jumatate de an pana la aprobare dar ei nu erau senatori”

POIANA ATENA MARIANA chiar crezi ca te descurci, aici din pacate nu ai dupa cine merge, lucrarile tale au fost publicate in reviste identificate de altii, teza sti tu „a fost cea mai logica din istoria Romaniei” nu uita ca prin 2014 ai fost martor dusa cu duba la procuratura,
de prea multa CORECTITUDINE?

DAR
”Vorba e… eu pentru cine votez?” replică O scrisoare pierdută, Ion Luca Caragiale (1884) ,,,,”Şi-l aleg pe d. Agamiţă Dandanache! Iaca pentru cine sacrific de atâta vreme liniştea mea şi a femeii pe care o iubesc… Unde eşti, Caţavencule, să te vezi răzbunat! Unde eşti, să-ţi cer iertare că ţi-am preferit pe onestul d. Agamiţă, pe admirabilul, pe sublimul, pe neicusorul, pe puicusorul Dandanache… Ce lume! ce lume! ce lume!…” replică O scrisoare pierdută, Ion Luca Caragiale (1884)

SORINEL, FLORINEL si MARINER (Eşti tare, stimabile, la machiaverlâcuri…replică O scrisoare pierdută, scenariu de Ion Luca Caragiale)
IN SFARSIT
„După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!” replici O scrisoare pierdută, Ion Luca Caragiale (1884)

PAUL PARSAN, DAVID, BORLEA ONCIA. etc, si care mai suferiti de mania de a fi sefi
voi va regasiti doar in

”Ne ducem, dar gândeşte-te stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid… Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi… De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători… Salutare, salutare, stimabile!…” O scrisoare pierdută, scenariu de Ion Luca Caragiale

„Tu, noapte blândă, ce întinzi o plasă/ de stele pe muncita lume, noapte /liniştitoare-a trupurilor, soră/ce faci din vaietele zilei şoapte/ te-apropie … Acuma ca să vadă,..”Eugen Jebeleanu — SURÂSUL HIROSHIMEI

Marius a spus: (februarie 11th, 2016 at 21:16 )

IATA CUM UN SISTEM MAFIOT DE TIP UNIVERSITAR A PUS LA CALE DEBARCAREA CINICA A LUI PARSAN SI DORNTA DISPERATA DE A PUNE MANA PE PUTERE.

Dar inainte de asta as mai dori sa spun ca Dl Cosmin Popescu proaspat promovat profesor a promovat cu un contract de 10000 de euro incheiat cu firma lui, atunci unde este conpetitia asa cum spun normele de promovare. Mai mult dupa doua zile contractul a fost retras, nu s-au virat nici macar banii. Daca asa a promovat posibilul viitor rector ce sa asteptam, va promova hotia pe fata. Acest lucru se poate verifica, doar trebuie facuta o reclamatie unde trebe.

Poveste reala SRI: Imbrea, Stanciu și Iancu s-au gandit sub atenta organizare a fostului ministru Tabara, prin iulie 2015 cum sa puna mana pe putere. Simplu si facut: citat Il bagam la inaintare pe Popescu, asta are bani si e fraier, nu vine la scoala, il conducem noi dar cum scapam de cârpa de Pirsan. Il atragem pe Dragomir ca asta e dusmanul declarat a lui Parsan si finul lui Popescu și va gasi o solutie deoarece asta e uns cu toate. Il momim, il fraierim ca il punem prorector sau chiar director general cum a fost. Da-l dracului, vedem noi dupa aia ce facem cu el. Au urmat mesele la restaurante dintre Stanciu si Dragomir, acasa la Popescu, decartarile, interventiile. Asa au luat nastere articolele denigratoare la adresa rectorului. Până în decembrie toate au mers ca unse, Pârsan anunta prin Popescu ca nu mai candideaza, Grozea la fel prin scrisoare, ala nu dorea scandal cica dar surpriza vine Sumalan si zvoneste ca doreste sa candideze. Sedinta din nou in ianuarie la Decanatul condus de Popescu si cei 3 initiatori ai povestii (Imbrea, Stanciu si Iancu): citat: am convins prostimea dragilor dar ce facem cu Dobrei, votantii lui Parsan și cu sindicalistii, cu Sumalan pentru ca astia o sa ne incurce itele la alegerile pe facultate. Trebuie sa-I eliminam. Varianta 1, apoi varianta 2: Popescu spune catre Stanciu si Imbrea: Sa aveti pregatite buletinele, trebuie sa iesim invingatori la nivel de facultate altfel nu pupam la rector. Iancu spune: sa avem 75% -80% de partea noastra ca sa putem marsa in campanie la rector. Surpriza, ziua urmatoare, apare articol cu Dobrei, vin alegerile si ies invingatori toti oamenii lui Popescu, cum? Stanciu plimba buletinele deja facute prin fiecare facultate cu probleme; astfel ies in procent de 75% peste tot cei care trebuie fara a se afisa la vedere pe site fiecare candidat si nr de voturi. Verificand, oamenii, discutand despre vot au inceput sa realizeze ca nu aveau cum sa impuste unii procent asa mare, deoarece spuneau ca nu i-au votat, pe real votul lor era la 50-55%. In plus, a doua zi dupa vot Popescu candidatul la Rector spune: Dragilor trebuie sa-l atragem pe Dobrei sa nu-l ia Sumalan; Stanciu: daca-l pui pe ala ceva te impusc; Popescu: dragul meu stai linistit, nu ne doare gura , nu stii cum se face politica? Acestia sunt baietii destepti, de aici se trag sforile, in camera din dreapta a secretariatului Agricultura. Popescule draga si altii asculta si au aparatura nu numai tu cu aparatura de ascultat de ultima performanta de la firma hoata cu capital de miliarde pe care o conduci. V-a mers, ati facut chef aseara, dar si dupa 10 ani DNA actioneaza. Am auzit ca toate mesajele despre Popescu nu apar, pe motiv ca trebuie sa para curat. Esti tu curat frate pocait cand firma ta si a lui Ursu va da tot ce a furat de la stat si fraieri. Suntem pe urmele tale, nu uita: afaceri dubioase cu rusi, ucrainiei, chinezi etc, ce mai asta face parte dintr-un grup infractional bine organizat la nivel international. Asa ca nu mai bun era Pîrsan, usabistilor ala facea afceri loco. Hai succes la furat voturile din Senat!!! Apoi la Rector si uite asa ne pricopsim cu alt infractor.

Ion Microfonescu-Securică a spus: (februarie 13th, 2016 at 15:15 )

Noi suntem curați, da’ ascultăm așa … de chestie … urmăream de fapt niște voci. Voiam doar să șantajăm legal niște gândaci de bucătărie. N-are cineva niște Rudotel mai concentrat, a propos ?

Cum adică, să vină la putere ALT infractor ? Noi îl vrem pe cel vechi, că fura loco.

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWW !!!
Cââââââââât de taaaaaaaaaaaarrrrrrrrreeeeeeeeee !!!
Domnu’ Popescu, domnu’ Șumălan, nu dați și domniile voastre câte-o găleată de campanie, un litru de ulei, ceva acolo ?

prieten a spus: (februarie 14th, 2016 at 17:52 )

In comentariile unui alt ziar s-a scris

Sa vina auditul!! 12 februarie 2016
Exact!!Sa vina audit financiar adus de viitorul rector,oricare ar fi el si toti hotii sa plateasca cu varf si indesat!!Cel care a fost acum la noi e doar tematic legat de absorbtia studentilor si ceva cercetare…Dar 3 somitati ale cercetarii noastre celebre,vor plati oricum scump!Si toti din Facultatea de Horticultura!!Incearca cineva un raspuns?:)))))))))

Alfred Hithcock 12 februarie 2016
Va spun eu cine sunt cei 3 colegi dati recent pe mana DNA ului:Prof.Dr.Monica Butnariu,Prof.Dr. Viorel Berar si sluga lui perfecta Conf.Dr.Gheorghe Posta,precum si Prof.Dr. Irina Pertrescu!Impreuna cu Contabil Sef Monica Pirva,Sef Resurse Umane Cornelia Chet,apoi Radulov Sorin de la achizitii!
PESTE TOTI TRONEAZA RECTOR PROF.DR. PAUL PIRSAN!
NU AVETI IDEE CATI MAI URMEAZA…
Ce poate să mai urmeze, s-o dați pe BUTNARU ca pe HRMANESCU ca nu-i SMERITĂ

oare de ce cei trei colegi de la HORTI?
BUTNARU când a fost director de contract, era la DEPARTAMENTUL DE ȘTIINȚE EXACTE, contractul a fost finalizat în aprilie 2011, rector era profesorul Moisuc (atenție scriitori de pe timisplus, câți dinte voi ați fost membrii în acel proiect eu știu că avea aproximativ 20)
IOANA GROZEA să fii tu scriitorul?, că nu a mai vrut BUTNARU să-ți facă lucrări cu factor de impact, mai știi când ai spus, în gura mare, că dacă mai vrea să intre pe la tine, să te treacă pe lucrării, că o prietenie nu se ține cu mese la restaurant?
BERAR (acum PENSIONAR), a fost director de contract, finalizat în aprilie 2011, rector era profesorul Moisuc
i-am văzut zilele trecute pe BUTNARU și BERAR nu păreau afectați, ……??
….PIRVA, are ca mume Victoria nu Monica,
…..PERTRESCU! nu mai este de partea voastră, ea a derulat proiectul în mandatul PROF. DR. PAUL PIRSAN!. Nu am văzut sau auzit de descinderi pe la universitate.

Ce sperați să rezolvați, la BUTNARU vă deranjează activitatea ei?
Vă este frică că sunteți obligați de lege sa-i dați gradație de merit, nu vă ajunge pentru votanții voștri (și pe astea le-ați promis).
BUTNARU v-a ignorat și vă rade în nas că sunteți incompetenți, vă deranjează că nu se coboară la nivelul vostru, nu stă cu voi la bârfă, că v-a refuzat toate ofertele, că nu se milogește, că nu aveți împuterniciri notariale semnate de ea, deci nu aveți cum s-o obligați să vă susțină în demersurile……. „Nihil sine Deo”
Vă ofticați că nu știți niciodată de partea cui este? Vă ofticați că nu știți cine o susține?
Nu-l mai vreți prodecan pe Conf. Dr. Gheorghe POSTA? I-ați promis d. HERNEA, cu un simț al dreptății nemaiîntâlnit, eu zic să vă uitați la lucrările, de când a fost angajată pe șef de lucrări, se găsesc în bibliotecă, veți avea o surpriza ce veți găsi, și nu uitați că „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”
V-au mai rămas putini angajați de ponegrit și veți găsi și la ei, dar păcat ca nu ați respectat „fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii” (Sfânta Evanghelie, Matei 10: 16), astfel poate cu puțin noroc vine DNA-ul la voi, ca prea curați și meritocrați sunteți voi ce Ah, bine-mi pare ca va ofticați, Costel Ciofu

M.M. a spus: (februarie 17th, 2016 at 11:44 )

Avertisment d-lui prof. Popescu:

Fiți atent ! Pentru ora 12.00 vi s-a pregătit ceva !!! Păziți-vă spatele ! Altfel, veți primi niște limbi-surpriză, de-o să vă uitați discursul din cauza șocului! Din partea a cel puțin 5 critici duri, oameni mari – caractere consecvente. Au pățit-o și alții (dl. rector Moisuc, chiar de 2 ori, cu un mare interval de timp între, chiar și dl. rector Pîrșan, chiar și oamenii care vor face probabil parte din echipa dumneavoastră, chiar și dl. prof. Șumălan acum doar două zile !). Când pupă poala popii, ăștia nu glumesc !

hormonica a spus: (februarie 23rd, 2016 at 14:08 )

Pana si eu nu pot decat sa constat victoria zdrobitoare a fostului Decan Cosmin Popescu,cat de mult l as uri cu toata fiinta mea!Daca are nevoie de serviciile mele,cu drag ii stau la dispozitie!Am o vasta experienta in….cercetare,singurul mare defect al lui este ca e prea tinerel si mie imi plac cei copti!Dar baiatul asta tinerel merita totusi o incercare,ca e capabil foc si bucalat in falcute!

Camy a spus: (martie 3rd, 2016 at 17:12 )

„Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut angajări în ultimii patru ani fără a respecta Legea Educaţiei Naționale, având prevederi în regulamentele de ordine interioară care nu respectă standarde minime impuse la nivel naţional de legea organică. Practic, instituţia de învăţământ a scos la concurs posturi de asistenţi pe perioadă nedeterminată, la care a permis candidatura unor absolvenţi ce nu aveau titlu de doctor luat, aşa cum specifică art. 294, alineatul 1, din Legea Educaţiei.” SCRIE IN ARTICOLUL „Universitatea de Medicină din Iași a angajat în mod ilegal doctoranzi, ani la rând. ”Este un abuz, o forțare a legislației””

Daca verificați veți constata că aceasta practică este caracteristică și pentru alte universități.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, nu respectă standarde minime impuse la nivel naţional de legea organică, încă din toamna anului 2012. Posturile de profesor și conferențiar le găsiți http://jobs.edu.ro/index.php?uid=47, pentru anul 2015-2016 (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2016/concursuri/sem1/Lista%20candidati%20declarati%20castigatori%20sem%20I.pdf):

SARATEANU VERONICA, Comisie președinte Prof. univ. dr. ing. Imbrea Florin – U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara, Membrii: Prof. univ. dr. ing. Arsene Gicu Gabriel -U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara Prof. univ. dr. ing. Vidican Roxana – U.S.A.M.V. Cluj – Napoca Prof. univ. dr. ing. Samuil Costel – U.S.A.M.V. Iași Conf. univ. dr. ing. Peț Ioan – U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara Membrii supleanţi: Conf. univ. dr. ing. Sima Nicușor – U.S.A.M.V. Cluj – Napoca Conf. univ. dr. ing. Niță Simona – U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara, a ajuns conferențiar cu o singura lucrare cu factor de impact, deși la 2. ACTIVITATEA DE CERCETARE (A 2), SE SPECIFICĂ CLAR 2.1. Articole în reviste cotate ISI Thomson Reuters şi în volume indexate ISI proceedings*)(Cerinţe: minim 3 articole), (http://jobs.edu.ro/fisiere/universitati/47/12939/fisa/Fisa%20de%20verificare%20Sarateanu%20Veronica.pdf), dar este conferențiar (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2016/concursuri/sem1/Lista%20candidati%20declarati%20castigatori%20sem%20I.pdf).

NITA LUCIAN DUMITRU, Comisie Preşedinte: Prof.dr. POP GEORGETA- U.S.A.M.V.B. Timişoara, Membri: Prof.dr. PĂCURAR IOAN – U.S.A.M.V. Cluj Napoca Prof.dr. MIHALACHE MIRCEA – U.S.A.M.V. Bucureşti Prof.dr. SPÂRCHEZ GHEORGHE – Universitatea Transilvania Braşov Prof.dr. ŢĂRĂU DORIN – U.S.A.M.V.B. Timişoara Membrii supleanţi: Prof.dr. GOJE GHEORGHE – Universitatea de Vest Timişoara Prof.dr. IMBREA FLORIN – U.S.A.M.V.B. Timişoara, Postul de PROFESOR, pe perioadă neterminată, vacant, nr.1/III, prevăzut în statul de funcţiuni şi personal didactic aprobat în anul universitar 2015/2016 conţine o normă de 10,00 ore convenţionale, asigurate cu ore de curs şi lucrări practice, cu următoarea distribuţie pe discipline: – Disciplina: PEDOLOGIE (curs) efectuată în semestrul I, cu studenţii anului I specializarea Agricultură (2 ore convenţional); – Disciplina: PEDOLOGIE (curs + l.p. 2 gr.) efectuată în semestrul II, cu studenţii anului I specializarea Agricultură (4 ore convenţional); – Disciplina: PEDOLOGIE (curs + l.p. 2 gr.) efectuată în semestrul II, cu studenţii anului I specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru (4 ore convenţional (http://jobs.edu.ro/detalii.php?uid=47&jid=13094) a ajuns profesor universitar pe Disciplina: PEDOLOGIE cu lucrări cu factor de impact din care primele 3 sunt in strânsă simbioza cu PEDOLOGIA (http://apps.webofknowledge.com.am.enformation.ro/Search.do?product=WOS&SID=Y1RGe9SayU4qWMYxp2Z&search_mode=GeneralSearch&prID=d3b34242-88dc-4459-8fb8-7a0590dcb01f):
1. Synthesis and Physico-chemical Characterization of Theophylline-succinic Acid Binary Adduct By: Circioban, Denisa. Dehelean, Cristina. Suta, Lenuta-Maria. Murariu, Marius. Vlase, Gabriela. Nita, Lucian. Soica, Codruta. Fulias, Adriana. REVISTA DE CHIMIE Volume: 66 Issue: 12 Pages: 1982-1985 Published: DEC 2015
2. Pro-apoptotic Effect of Soy Total Extract Incorporated in Lyotropic Liquid Crystals Formulation By: Danciu, Corina. Biris, Marius. Balazs, Boglarka. Csanyi, Erzsebet. Pavel, Ioana Zinuca. Pop, Georgeta. Soica, Codruta. Ceuta, Lavinia. Nita, Lucian. Morgovan, Claudiu. Stoian, Dana. REVISTA DE CHIMIE Volume: 66 Issue: 7 Pages: 1038-1041 Published: JUL 2015
3. Beneficial Effects of a Lupeol-Cyclodextrin Complex in a Murine Model of Photochemical Skin Carcinoma By: Minda, Daliana. Pavel, Ioana Zinuca. Borcan, Florin. Coricovac, Dorina. Pinzaru, Iulia; Andrica, Florina; Morgovan, Claudiu] ; Nita, Lucian Dumitru, Soica, Codruta; Muntean, Danina. Toma, Claudia Crina. REVISTA DE CHIMIE Volume: 66 Issue: 3 Pages: 373-377 Published: MAR 2015
4. CHEMICAL PROPERTIES AND SOILS FERTILITY IN THE TIMIS COUNTY WETLANDS , By: Lato, A.; Neacsu, A.; Crista, F.; et al. JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY Volume: 14 Issue: 4 Pages: 1551-1558 Published: 2013
5. Quality of soils from Barzava Plain for a sustainable agriculture By: Lato, Karel Iaroslav; Nita, Lucian; Lato, Alina; et al.JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT Volume: 11 Issue: 2 Pages: 1060-1062 Published: 2013
6. RESULTS OBTAINED FOR SOYBEAN, PEA AND LENTILS CROPS ON A CAMBIC CHERNOZEM IN THE BANAT’S PLAIN DURING 2008-2010 By: Nita, Simona; Tabara, Valeriu; David, Gheorghe; et al.ROMANIAN AGRICULTURAL RESEARCH Volume: 29 Pages: 155-162 Published: 2012
Contează doar titlul și nota 10 (zece) restul sunt detalii (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2016/concursuri/sem1/Lista%20candidati%20declarati%20castigatori%20sem%20I.pdf), parca ar fi relevant ca a scos postul la concurs în calitate de fost și actual director de departament.

Lola a spus: (mai 2nd, 2022 at 01:05 )

no need to discuss

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Festivalul de Operă și Operetă Timișoara, din nou finanțat. Banii vor veni prin Centrul de Proiecte, fie prin Casa de Cultură

Ziua de marți și plenul Consiliului Local Timișoara au venit cu două vești bune pentru reprezentanta Pro România, Roxana Iliescu. În primul rând ea va prezida, în sfârșit, ședințele de plen, dar cea mai importantă veste e că a reușit să obțină promisiunea că Festivalul de Operă și Operetă al orașului va avea finanțarea asigurată....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul de Operă și Operetă Timișoara, din nou finanțat. Banii vor veni prin Centrul de Proiecte, fie prin Casa de Cultură
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”

Juniorii 1 ai clubului Politehnica participă de miercuri până duminică (25-29 mai) la Turneul Final Valoare al Campionatului Național. Turneul care va decide campioana reunește cele mai valoroase opt echipe din țară și are loc în Bacău, pe teren neutru. Handbaliștii au fost repartizați în Grupa 2 și vor juca în ordine cu: CSS 2...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto

Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut, este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto

Economic vezi arhiva Economic

Frigoglass face o nouă fabrică de vitrine frigorifice complet utilată, lângă Timişoara

Compania greacă Frigoglass construiește în zona Timişoarei o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale. Investiţia totală este de 60 de milioane de euro, din care reconstrucţia 40-42 de milioane. Fabrica fost complet distrusă anul trecut de un incendiu. Societatea a primit până acum aproape 35 de milioane de euro de la asigurări.  ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Frigoglass face o nouă fabrică de vitrine frigorifice complet utilată, lângă Timişoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ziua de marți și plenul Consiliului Local Timișoara au venit cu două vești bune pentru reprezentanta Pro România, Roxana Iliescu. În primul rând ea va prezida, în sfârșit, ședințele de plen, dar cea mai importantă veste e că a reușit să obțină promisiunea că Festivalul de Operă și Operetă al orașului va avea finanțarea asigurată....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul de Operă și Operetă Timișoara, din nou finanțat. Banii vor veni prin Centrul de Proiecte, fie prin Casa de Cultură
Modificările aduse regulamentului TimPark, marți seara, în plenul Consiliului Local, vin pentru cetățeni cu două ”cadouri”: posibilitatea de a transforma mașina de la firmă în una cu caracter de „rezident”, respectiv introducerea posibilității de realizare online a abonamentelor de parcare. Autoritățile locale, prin vocea viceprimarului Ruben Lațcău, au admis că nu a fost o decizie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dorința timișorenilor, îndeplinită. Mașinile de firmă primesc statut de ”rezident” și se vor putea face abonamente inclusiv online
Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut, este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto
Timp de două zile, la Timișoara se află Bodo Ramelow, preşedintele Bundesratului, el fiind însoțit de o delegație numeroasă de oameni de afaceri și de știință din landul german Turingia. Marți, oficialul s-a întâlnit cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la sediul Primăriei Timișoara. În Timișoara, oraș multicultural, sunt respectate drepturile tuturor timișorenilor, ale comunității germane,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele Bundesratului se află timp de două zile la Timișoara
Societatea ”cu pedigree liberal”, așa cum a numit-o primarul Dominic Fritz, care se ocupă (sau nu) fântânii cu pești din centrul Timișoarei, va plăti sume importante sub formă de penalități de întârziere. Mai mult, se pare că primăria este nevoită să caute și peștii decorativi care se aflau pe marginea fântânii și despre care nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută peștii de la fântâna din centrul Timișoarei. Primăria penalizează masiv firma care se ocupă de reabilitare
Sistemul creșelor din Timișoara va fi trecut din administrarea celor de la Primăria Timișoara în cel al Inspectoratului Școlar Județean, aceasta după ce cu doar jumătate de lună înainte au fost aduse o serie de modificări legislative în domeniu. Conform acestora, creșele pot fi administrate fie de primării, fie de ISJ, dar într-un sistem unde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara își ia mâna de pe sistemul creșelor din oraș: Nu se poate lucra cu o asemenea structură struțo-cămilă
Consilierul local Radu Țoancă se distrează copios la adresa colegilor săi din Consiliul Local Timișoara, de la PNL și USR, despre care spune că au ajuns să își copieze unii altora proiectele de hotărâri. Sub titlul „Întrecere socialistă pentru mărirea salariilor din Primărie”, el vorbește despre faptul că ambele grupuri de consilieri au scris câte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Radu Țoancă își acuză colegii de la PNL și USR că își copiază între ei un proiect pentru majorarea salariilor angajaților din primărie
Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, a primit, marți, o amenințare voalată cum că ar putea rămâne fără atribuții în cadrul conducerii municipalității. Aceasta, din partea primarului Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă, edilul șef spunând că vrea ca cel care îi stă alături la conducerea instituției să voteze proiectele lansate și nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul liberal al Timișoarei, anunțat că ar putea rămâne fără obiectul muncii.  Fritz îi cere voturile pentru proiectele lansate de administrație
Federația Mondială pentru Ecografie în Medicină și Biologie și Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” aduc la Timișoara oaspeti de pe șase continente, respectiv America de Nord, America de Sud, Europa, Australia, Africa și Asia de Est pentru a participa, între 25 și 28 Mai 2022, la Congresul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un important congres mondial de ecografie va avea loc Timișoara, între 25 şi 28 mai
Juniorii 1 ai clubului Politehnica participă de miercuri până duminică (25-29 mai) la Turneul Final Valoare al Campionatului Național. Turneul care va decide campioana reunește cele mai valoroase opt echipe din țară și are loc în Bacău, pe teren neutru. Handbaliștii au fost repartizați în Grupa 2 și vor juca în ordine cu: CSS 2...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”
Top