Popescu si Sumalan vor sa-i ia locul lui Pirsan, la Universitatea de Stiinte Agricole

Până la sfârșitul lunii, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara va avea un nou rector. Termenul pentru depunerea dosarelor s-a încheiat miercuri, iar în cursă au intrat oficial doi candidați. Actualul rector Paul Pîrșan nu mai vrea un mandat.

usab

La mijlocul lunii, pe 19 februarie, USAB Timișoara va avea un nou rector. Actualul rector Paul Pîrșan a decis să nu mai intre în cursă pentru un nou mandat. Singurii care și-au depus dosarele de candidatură sunt Alin Cosmin Popescu și Radu Liviu Șumălan. Primul activează în cadrul USAB din 1998, pe vremea aceea fiind asistent universitar. Apoi, până în 2008 a fost conferențiar, an în care a devenit decan al Facultății de Agricultură. Alin Cosmin Popescu are în CV mai multe instituții de învățământ superior: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (Facultatea de Agricultură, specializarea – Ingineria mediului), Universitatea de Vest (Facultatea de Științe Economice – Managementul Firmelor), Școala Superioară de Agricutură, Rennes, Franța, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Petroșani (Facultatea de Mine – Specializarea Topografia minieră) și altele. Popescu și-a pregătit planul de management pentru USAB, care poate fi consultat aici.

Cel de-a doilea candidat la scaunul de rector este Radu Șumălan. „Am stat mult să mă gândesc dacă este oportun să fac acest pas sau dacă este mai bine să-mi văd de activitatea didactică și de cercetare. Am ajuns la concluzia că atunci când nu ne place cum funcționează lucrurile din jurul nostru trebuie să avem atitudine, trebuie să avem inițiativă și, dacă vrem să schimbăm ceva, este obligatoriu să ne implicăm. De aceea am hotărât să intru în competiție. Planul Managerial, pe care l-am depus alături de candidatura pentru această funcție, se adresează deopotrivă cadrelor didactice, studenților și personalului auxiliar. (…) De asemenea, îmi doresc o implicare majoră a universității în servicii de voluntariat pentru societate”, a declarat Șumălan. Acesta este absolvent al Facultății de Agricultură și a devenit asistent universitar la USAB în 1990. Acum este profesor „plin”. „Am învățat Fiziologie Vegetală peste 10.000 de studenți, am conceput, ca unic autor sau colaborator, peste 150 de articole științifice, nouă manuale și cărți, am coordonat proiecte de cercetare de peste patru milioane de euro, sunt conducător de doctorat din anul 2007 și tutore post-doctoral din 2008. Sunt o fire optimistă, îmi iubesc meseria, astfel că fiecare oră petrecută cu studenții este pentru mine, o oră plăcere, o oră în care pot să transmit tot ce am acumulat în acești peste 25 de ani”, mai spune el. Planul managerial al acestuia poate fi consultat aici.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

hormoica a spus: (februarie 4th, 2016 at 18:05 )

Monica Harmanescu · Works at Agronomy
La Universitatea de Științe Agricole din Timișoara candidează pentru funcții de conducere și în structuri de conducere suspecți PUBLICI de PLAGIAT, FALS ȘI UZ DE FALS pentru obținerea unei medalii de inventică la un concurs internațional (EUREKA)?

…….. si profesori cu dosare de profesor respinse de CNATDCU,

ce-o fi mai grav:
ca unii sunt doar SUSPECTI sau ca sunt cu sigutanta INCOMPETENTI si au sotii, rude si afini in UNIVERSITATE
sau ca nu au legatura cu MERITOCRATIA, dar nici cu UNIVERSITATEA

Domnilor candidati ar fi bine daca ati cunoaste

”Meritocrația este o formă de guvernământ sau de organizare în care nominalizarea este făcută și sarcinile sunt atribuite pe baza abilității (meritelor) și talentului, nu pe baza averii (plutocrație), originii, legăturilor de familie (nepotism), privilegiilor de clasă (aristocrație), dreptului primului ocupant, popularității (democrație) sau a altor factori determinanți privind poziția socială sau puterea politică.” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Meritocra%C8%9Bie).

daca vreti sa va respectam si sa colaboram, ar trebui sa va alegeti echipa manageriala dupa acesta definitie, cu siguranta asa vom avea toti de catigat, si nimeni nu va mai scrie nimic despre voi si prietenii vostrii.

Va doresc bafta, si imi pare rau ca iar avem de ales dintre doi angajati mediocrii si frustrati, fara competente manageriale si ce este mai grav fara dorinta de a invata. Management universitar defectuos sau indolenta la toate nivelurile va fi in continuare in agronomia din Timisoara.
Nici nu mai conteaza cine va avea numarul mai mare de voturi, managementul va fi identic, si probabil va continua ce a inceput actualul rector in functie ….. deci asa cum spun Versurile cantate de Pasărea Colibri – Vinovatii fara vina

„Sunt curat la trup curat la suflet
Vreau sa-i înteleg si sa iubesc
Nu conteaza cât de lung am parul
Important e cât de mult gândesc.
Simt în trup pletosii daci, comati
Firea mea e saltul omenesc
Nu conteaza cât de lung am parul
Important e cât si cum gândesc.
http://Versuri.ro/w/khmje

R: Lume, lume, soro lume
De ce esti prea rea de gura?
De ce ne privesti cu ura?
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Vreau sa-înalt castele de gândire
Vreau sa fiu lasat sa simt cum cresc
Nu conteaza cât de lung am parul
Mai presus e cât si cum gândesc.
Nu e loc de noi în lumea voastra”

va fi valabil si in urmatorii 4 ani

Monica Hărmănescu, Timișoara a spus: (februarie 4th, 2016 at 19:06 )

Mesajul de mai sus:
”hormoica a spus: (February 4th, 2016 at 18:05 ) Monica Harmanescu · Works at Agronomy”

NU îmi aparține!

Solicit în mod public, ca cetățeanul/cetățeana FRUSTRATĂ, care trăiește în anonimat față de societate și de sine probabil, și care MI-A FURAT IDENTITATEA ilegal, să-și spună numele real, sau să fie retras numele ”Monica Harmanescu · Works at Agronomy” din sintagma: ”hormoica a spus: (February 4th, 2016 at 18:05 ) Monica Harmanescu · Works at Agronomy”

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

adina a spus: (februarie 7th, 2016 at 12:45 )

Indignează-te, deşteaptă-te!

Parca ar fi unicii din aceasta universitate D-na BOTAU (autori IANCULOV IOSIF, BOTĂU DORICA, CIULCĂ SORIN, PALICICA RADU DIMITRIE, CUCU MIOARA, FRANŢ ALEXANDRA), directorul interimar al scolii doctorale IRVA (ingineria resurselor vegetale si animale), a participat la Bruxelles si Geneva etc. (http://www.biotech-vegetala.ro/rezultate_disem.html) cu un brevet respins de OSIM prin Hotararea nr 3/110 din 28/06/2013, PROCEDEU DE OBŢINERE A UNUI PREPARAT. GEMOTERAPIC PE BAZA DE PLANTE ŞI CIUPERCI, si alte variatii pe aceeasi tema care nu au avut nici o finalitate (http://www.tion.ro/brevetele-universitatii-de-stiinte-agricole-a-banatului-asteapta-fructificarea-in-economia-reala/1270682) ore cum pot niste agronomi sa realizeze o pulbere şi capuse cu efecte în domeniul cancerului …… fara a colabora cu un medic fie el si fara specialitatea oncologie?.

”Autorii controversatului brevet sunt: prof. dr. Florin Imbrea, prof dr. Branko Marincovic, prof. dr. Paul Pârșan, prof. dr. Gheorghe David, prof. dr. Valeriu Tabara, conf. dr. Ilinca Imbrea, conf. dr. Cosmin Alin Popescu, prof. dr. Radu Palicica și șef lucr. dr. Lucian Botoș.” …..
acesti autori in sferele lor de strategi ai managementului uniuniversitar au fost „smecheri de jmecheri” made incompetenta, l-au re(angajat) re(activat) pe plimbatorul de vorbe si minciuni Palicica din toamna si el s-a dus cu miloaga pe la d-na Marinescu din ANCS (doamna stie ca Palicica cu Botau au fost acuzati si inainte de 2010 de un brevet in care au utilizat poze false)…

acest Palicica toata viata a luat atentii pe rezolvat teze, dosare de avansare, drumuri la Bucuresti, el……. doar le depunea ……. dar acesti „smecheri de jmecheri” made incompetenta strategi ai mangementului universitar, chiar sunt convinsi ca acesta i-a ajutat … dar doar asa poti fi sef la agronomia timisoreana daca esti incompentent si poti fi manipulat si prostit, …….. si mai ales am candidat „sa-mi urmaresc interesele mele”

agronomia timisoreana a mai primit numeroase premii pe cozonaci, paste si diferite alte produse de panificatie imbogatite in caroten si alte principii active din plante (STITI ce se intampla cu carotenul la temperatura de cocere a cozonacului „temperaturile ridicate distrug carotenul, mai ales o parte este transformată într-o moleculă mai puţin utilă, un izomer cis (carotenul are o moleculă lungă cu 11 duble legături conjugate şi un inel la sfârşitul celor 2 catene care o fac susceptibilă de izomerizare şi oxidare). Izomerul cis are o capacitate redusă de a se transforma în vitamina A şi o capacitate minoră antioxidantă.”), dar d-na ALEXA ERILIA (care doar executa nu si gandeste ca in momentul in care MEDIOCRICITATEA SI PENIBILUL sunt promovate nu mai este nevoie de MERITOCRATIA) acompaniata de D-na BOTAU si o intraga pleada de alti mari cercetatori au zeci de medalii pentru aceste aberatii/ anomalii …..
Diploma de Excelenţă şi Medalie de aur cu menţiune specială, Salonul PROINVENT 2014, Cluj-Napoca pentru produsul TPA Muffins, autori: Alexa Ersilia, Botău Dorica, Poiană Mariana, Riviş Adrian, Vasilcin Anka, Marcă înregistrată OSIM NR.00914/12.02.2014.
Medalie de aur la EUROPEAN EXHIBITION OF CREATIVITY AND INNOVATION, EUROINVENT 2014, IASI, pentru produsul MOMGERMBISC, autori: Botău Dorica, Alexa Ersilia, Negrea Monica,
Pîrvulescu Panfil, Vasilcin Anka, Marcă înregistrată OSIM NR.00913/12.02.2014.
Medalie de aur EUROPEAN EXHIBITION OF CREATIVITY AND INNOVATION, EUROINVENT 2014, IASI, pentru produsul TPA Muffins, autori: Alexa Ersilia, Botău Dorica, Poiană Mariana, Riviş Adrian, Vasilcin Anka, Marcă înregistrată OSIM NR.00914/12.02.2014.

(http://www.usab-tm.ro/utilizatori/tpa/file/raport%20decan%20Rivis%202014.pdf)

nimeni nu zice nimic
…. vin evaluatorii ARACIS vad
si surpriza desi articolele nu sunt cu factor de impact ci abstracte si proceeding-uri, studentii sunt doar pe hartie, laboratoarele nu sunt functionale (cum ar putea functiona fara gaz, presiune la apa si curent electric), proiecte de cercetare nu sunt…… dar Propun calificativ instituțional: grad de încredere ridicat …..
ce sa intelegem? fie ar putea fi stimulati sa dea acest calificativ sau poate sunt la fel de incompetenti si ne informati

Pentru aceste mari realizari, actualul rector si presedintele senatului (car in acest moment au ramas doar simpli profesori, ca nu au intat nici in consiilii nici in senat …. ) mai acorda si „Premiile rectorului” care sunt predestinate, cine primeste premiu,
dezvolta caner,
este acuzat de plagiat (http://www.plagiate.ro/Complici/univ.usamv.timisoara.htm, si http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2013/02/PCE-2012_Stiintele-vietii-si-Biotehnologii_pt-site.pdf), NICOLETA GABRIELA HĂDĂRUGĂ
premiul pentru tineri pana in 40 de ani il primeste tinara speranta POIANA ATENA MARIANA care tocmai urma sa implineasca 41 si care acum 4 ani a printat 300 de CV-uri si a umblat din usa in usa rugand angajati cu drept de vot sa o aleaga senator „ca sa-si apere propriiile interese” evident le-a aparat in ziua in care a depus teza s-a si aprobat altii au asteptat cate jumatate de an pana la aprobare dar ei nu erau senatori …. de MEDIOCRICITATEA SI PENIBILUL sau poate MERITOCRATIA
alti mor
sau gireaza cartile celor din puscarii IOAN PADEANU (de 2 ori)

Se spune ca la un moment dat Lenin ar fi spus:”Sa ne fereasca Dumnezeu de burghezia proletara”. Parafrazandu-l as spune ”Sa ne fereasca Dumnezeu de absolutismul democratic si de un asemenea premiu”.

ANGAJATI CU DREPT DE VOT ai agronomiei din Timisoara aveti 3 alternative
cea pumctata mai sus
aceasta
http://www.sursadevest.ro/stire/mp-timis-pe-val-ce-achizitii-a-prezentat-presedintetului-basescu

si anulati-va votul, daca nu pot fi anulate alegerile in instanta, voi puteti sa va anulati votul.

ginditi si
Indignează-te, deşteaptă-te!

Un mare cutremur sau o inundatie, o catastrofa reprezinta un viitor indezirabil, în fata caruia te resemnezi sau din calea caruia fugi, evitându-l. Dar un viitor al saraciei, al înapoierii, al umilintei si al lipsei de putere, proiectat de actualele echipe de management universitar ale celor 2 condidati, este un viitor în fata caruia trebuie sa te indignezi, respingându-l.

D0r3l a spus: (februarie 8th, 2016 at 14:50 )

Proletari academici merituoși și necompromiși din toate facultățile, indignați-vă ! Trebuie !

O. a spus: (februarie 9th, 2016 at 11:14 )

Este vreo diferență între brevetele de mai sus și lucrările ISI trase din condei, cumpărate sau făcute de alții în laboratoare din străinătate ? Toate se transformă în puncte. Ce folos aduce societății un inventator sau indexat care are o cunoaștere aproximativă a propriei discipline (la mare distanță de domeniul în care „excelează”), care sare peste ore sau care se oferă ca informator ?
Vremurile sunt tulburi, iar meritocrația este o vorbă mare!
Cine vrea să rezolve problemele cu forța și vede doar în alb și negru, degeaba a împlinit 30 de ani.

desertaciune a spus: (februarie 11th, 2016 at 04:36 )

Scurtă este viaţa şi deşertăciune
Aproape final de campanie la agronomia din Timisoara (sa speram ca nu se intampla acu ce au tot asteptat uni desi ….. ar fi probabil un final cu ECHIPA TRASNET)

George Coşbuc Iarna pe uliţă parodie
A-nceput din aprilie să cadă
Câte-un cate un articol, nici acum nu a stat,
Norii s-au mai răzbunat
Spre apus, dar stau grămadă
Peste usamvbt.

Au inceput din aprilie sa apara articole cu referire la viitorul fost rector Paul Parsan, de fapt au lovit in toti agronomii si medicii veterinari din Timisoara.
Culmea ironiei vinovatii, nu au fost identificati.
Asa ca Paul Parsan spera si el ceva, poate decan la Agricultura (facultatea lui de suflet, 8 ANI prodecan, 8 ANI decan si director la Directia Agricola, se mai intoarce roata?! daca nu poate prin parlament din toamna), mai spera si David, fostul presedinte al senatului un post de director de departament, ca pe vremea cand era in parlamentul Romaniei, daca ajunge d-na Geta prodecan, competentele le detine d-na Geta (http://www.plagiate.ro/Complici/univ.usamv.timisoara.htm)
Realizari ale alegerilor din aceasta toamna
SENAT DE MARE ANGAJAMENT (recomandare test de ortografie şi punctuatie pentru evaluarea competentelor si a coeficientului de inteligenta IQ (ce fericita va fi CAMY Tulcan … mai are sansa sa inventeze o procedura fara logica))
PRESEDINTELE SENATULUI
Darabus Gheorghe (http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/06/hotarare-517.pdf), dar a negociat bine a cedat postul de prorector cu activitatea didactica pentru TIBERIU IANCU (vine vremea si pentru el ca de 4 ANI a seamana vant, sau probabil de cand au facut greseala sa-l angajeze la agronomie, el fiind o somitate al senariilor) si un post de prorector cu cercetarea pentru PROF. DR. Sorin MORARIU, care in rezumatul tezei de abilitare a scris planul de dezvoltare al carierei (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2015/doctorat/abilitare/Rezumat%20Abilitare%20Prof%20dr%20Sorin%20Morariu%202015.pdf)
ADINA HORABLAGA, angajata si ea de Parsan in 2012 ca pana atunci tot pe drumurile POLITICII ramanesti a acupulat competente „mare om mare caracter”
sa revenim

Probabilitatea ca acest ilustru om al cercetarii PROF. DR. Sorin MORARIU sa faca ceva, este egala sau mai mica cu ce a realizat Prof. dr. Teodor TRAŞCĂ,
NIMIC,
in 4 ANI a invatat usile unde trebuie sa bata DAR din nefericire pentru agronomia din Timisoara, In loc sa mearga conform functiei pe Str. Mendeleev nr. 21-25, sector 1, cod 010362 Bucuresti, el a ajuns tot Str. Gen. Berthelot 28-30, Sector 1, 010168, Bucuresti.
Nici d. Prof. dr. Teodor TRAŞCĂ nu a stat cu mainile in buzunar s-a orientat daca el nu mai poate prorector ca nu-l mai vor colaboratorii de scenariu de acum 4 ANI, le-a explicat ca la scoala doctorala cel mai competent director este DR. ING. MARIANA-ATENA POIANĂ, nici un contract de cercetare. Prin 2007 tipa cat o tinea gura ca i s-a respins dosarul de profesor pentru ca ii furase cineva proiectul MAKIS aprobat („om mare nu dau nume nenicule”), si altele citez din adina a spus: (February 7th, 2016 at 12:45) Indignează-te, deşteaptă-te!
„premiul pentru tineri pana in 40 de ani il primeste tinara speranta POIANA ATENA MARIANA care tocmai urma sa implineasca 41 si care acum 4 ani a printat 300 de CV-uri si a umblat din usa in usa rugand angajati cu drept de vot sa o aleaga senator “ca sa-si apere propriiile interese” evident le-a aparat in ziua in care a depus teza s-a si aprobat altii au asteptat cate jumatate de an pana la aprobare dar ei nu erau senatori”

POIANA ATENA MARIANA chiar crezi ca te descurci, aici din pacate nu ai dupa cine merge, lucrarile tale au fost publicate in reviste identificate de altii, teza sti tu „a fost cea mai logica din istoria Romaniei” nu uita ca prin 2014 ai fost martor dusa cu duba la procuratura,
de prea multa CORECTITUDINE?

DAR
”Vorba e… eu pentru cine votez?” replică O scrisoare pierdută, Ion Luca Caragiale (1884) ,,,,”Şi-l aleg pe d. Agamiţă Dandanache! Iaca pentru cine sacrific de atâta vreme liniştea mea şi a femeii pe care o iubesc… Unde eşti, Caţavencule, să te vezi răzbunat! Unde eşti, să-ţi cer iertare că ţi-am preferit pe onestul d. Agamiţă, pe admirabilul, pe sublimul, pe neicusorul, pe puicusorul Dandanache… Ce lume! ce lume! ce lume!…” replică O scrisoare pierdută, Ion Luca Caragiale (1884)

SORINEL, FLORINEL si MARINER (Eşti tare, stimabile, la machiaverlâcuri…replică O scrisoare pierdută, scenariu de Ion Luca Caragiale)
IN SFARSIT
„După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!” replici O scrisoare pierdută, Ion Luca Caragiale (1884)

PAUL PARSAN, DAVID, BORLEA ONCIA. etc, si care mai suferiti de mania de a fi sefi
voi va regasiti doar in

”Ne ducem, dar gândeşte-te stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid… Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi… De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători… Salutare, salutare, stimabile!…” O scrisoare pierdută, scenariu de Ion Luca Caragiale

„Tu, noapte blândă, ce întinzi o plasă/ de stele pe muncita lume, noapte /liniştitoare-a trupurilor, soră/ce faci din vaietele zilei şoapte/ te-apropie … Acuma ca să vadă,..”Eugen Jebeleanu — SURÂSUL HIROSHIMEI

Marius a spus: (februarie 11th, 2016 at 21:16 )

IATA CUM UN SISTEM MAFIOT DE TIP UNIVERSITAR A PUS LA CALE DEBARCAREA CINICA A LUI PARSAN SI DORNTA DISPERATA DE A PUNE MANA PE PUTERE.

Dar inainte de asta as mai dori sa spun ca Dl Cosmin Popescu proaspat promovat profesor a promovat cu un contract de 10000 de euro incheiat cu firma lui, atunci unde este conpetitia asa cum spun normele de promovare. Mai mult dupa doua zile contractul a fost retras, nu s-au virat nici macar banii. Daca asa a promovat posibilul viitor rector ce sa asteptam, va promova hotia pe fata. Acest lucru se poate verifica, doar trebuie facuta o reclamatie unde trebe.

Poveste reala SRI: Imbrea, Stanciu și Iancu s-au gandit sub atenta organizare a fostului ministru Tabara, prin iulie 2015 cum sa puna mana pe putere. Simplu si facut: citat Il bagam la inaintare pe Popescu, asta are bani si e fraier, nu vine la scoala, il conducem noi dar cum scapam de cârpa de Pirsan. Il atragem pe Dragomir ca asta e dusmanul declarat a lui Parsan si finul lui Popescu și va gasi o solutie deoarece asta e uns cu toate. Il momim, il fraierim ca il punem prorector sau chiar director general cum a fost. Da-l dracului, vedem noi dupa aia ce facem cu el. Au urmat mesele la restaurante dintre Stanciu si Dragomir, acasa la Popescu, decartarile, interventiile. Asa au luat nastere articolele denigratoare la adresa rectorului. Până în decembrie toate au mers ca unse, Pârsan anunta prin Popescu ca nu mai candideaza, Grozea la fel prin scrisoare, ala nu dorea scandal cica dar surpriza vine Sumalan si zvoneste ca doreste sa candideze. Sedinta din nou in ianuarie la Decanatul condus de Popescu si cei 3 initiatori ai povestii (Imbrea, Stanciu si Iancu): citat: am convins prostimea dragilor dar ce facem cu Dobrei, votantii lui Parsan și cu sindicalistii, cu Sumalan pentru ca astia o sa ne incurce itele la alegerile pe facultate. Trebuie sa-I eliminam. Varianta 1, apoi varianta 2: Popescu spune catre Stanciu si Imbrea: Sa aveti pregatite buletinele, trebuie sa iesim invingatori la nivel de facultate altfel nu pupam la rector. Iancu spune: sa avem 75% -80% de partea noastra ca sa putem marsa in campanie la rector. Surpriza, ziua urmatoare, apare articol cu Dobrei, vin alegerile si ies invingatori toti oamenii lui Popescu, cum? Stanciu plimba buletinele deja facute prin fiecare facultate cu probleme; astfel ies in procent de 75% peste tot cei care trebuie fara a se afisa la vedere pe site fiecare candidat si nr de voturi. Verificand, oamenii, discutand despre vot au inceput sa realizeze ca nu aveau cum sa impuste unii procent asa mare, deoarece spuneau ca nu i-au votat, pe real votul lor era la 50-55%. In plus, a doua zi dupa vot Popescu candidatul la Rector spune: Dragilor trebuie sa-l atragem pe Dobrei sa nu-l ia Sumalan; Stanciu: daca-l pui pe ala ceva te impusc; Popescu: dragul meu stai linistit, nu ne doare gura , nu stii cum se face politica? Acestia sunt baietii destepti, de aici se trag sforile, in camera din dreapta a secretariatului Agricultura. Popescule draga si altii asculta si au aparatura nu numai tu cu aparatura de ascultat de ultima performanta de la firma hoata cu capital de miliarde pe care o conduci. V-a mers, ati facut chef aseara, dar si dupa 10 ani DNA actioneaza. Am auzit ca toate mesajele despre Popescu nu apar, pe motiv ca trebuie sa para curat. Esti tu curat frate pocait cand firma ta si a lui Ursu va da tot ce a furat de la stat si fraieri. Suntem pe urmele tale, nu uita: afaceri dubioase cu rusi, ucrainiei, chinezi etc, ce mai asta face parte dintr-un grup infractional bine organizat la nivel international. Asa ca nu mai bun era Pîrsan, usabistilor ala facea afceri loco. Hai succes la furat voturile din Senat!!! Apoi la Rector si uite asa ne pricopsim cu alt infractor.

Ion Microfonescu-Securică a spus: (februarie 13th, 2016 at 15:15 )

Noi suntem curați, da’ ascultăm așa … de chestie … urmăream de fapt niște voci. Voiam doar să șantajăm legal niște gândaci de bucătărie. N-are cineva niște Rudotel mai concentrat, a propos ?

Cum adică, să vină la putere ALT infractor ? Noi îl vrem pe cel vechi, că fura loco.

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWW !!!
Cââââââââât de taaaaaaaaaaaarrrrrrrrreeeeeeeeee !!!
Domnu’ Popescu, domnu’ Șumălan, nu dați și domniile voastre câte-o găleată de campanie, un litru de ulei, ceva acolo ?

prieten a spus: (februarie 14th, 2016 at 17:52 )

In comentariile unui alt ziar s-a scris

Sa vina auditul!! 12 februarie 2016
Exact!!Sa vina audit financiar adus de viitorul rector,oricare ar fi el si toti hotii sa plateasca cu varf si indesat!!Cel care a fost acum la noi e doar tematic legat de absorbtia studentilor si ceva cercetare…Dar 3 somitati ale cercetarii noastre celebre,vor plati oricum scump!Si toti din Facultatea de Horticultura!!Incearca cineva un raspuns?:)))))))))

Alfred Hithcock 12 februarie 2016
Va spun eu cine sunt cei 3 colegi dati recent pe mana DNA ului:Prof.Dr.Monica Butnariu,Prof.Dr. Viorel Berar si sluga lui perfecta Conf.Dr.Gheorghe Posta,precum si Prof.Dr. Irina Pertrescu!Impreuna cu Contabil Sef Monica Pirva,Sef Resurse Umane Cornelia Chet,apoi Radulov Sorin de la achizitii!
PESTE TOTI TRONEAZA RECTOR PROF.DR. PAUL PIRSAN!
NU AVETI IDEE CATI MAI URMEAZA…
Ce poate să mai urmeze, s-o dați pe BUTNARU ca pe HRMANESCU ca nu-i SMERITĂ

oare de ce cei trei colegi de la HORTI?
BUTNARU când a fost director de contract, era la DEPARTAMENTUL DE ȘTIINȚE EXACTE, contractul a fost finalizat în aprilie 2011, rector era profesorul Moisuc (atenție scriitori de pe timisplus, câți dinte voi ați fost membrii în acel proiect eu știu că avea aproximativ 20)
IOANA GROZEA să fii tu scriitorul?, că nu a mai vrut BUTNARU să-ți facă lucrări cu factor de impact, mai știi când ai spus, în gura mare, că dacă mai vrea să intre pe la tine, să te treacă pe lucrării, că o prietenie nu se ține cu mese la restaurant?
BERAR (acum PENSIONAR), a fost director de contract, finalizat în aprilie 2011, rector era profesorul Moisuc
i-am văzut zilele trecute pe BUTNARU și BERAR nu păreau afectați, ……??
….PIRVA, are ca mume Victoria nu Monica,
…..PERTRESCU! nu mai este de partea voastră, ea a derulat proiectul în mandatul PROF. DR. PAUL PIRSAN!. Nu am văzut sau auzit de descinderi pe la universitate.

Ce sperați să rezolvați, la BUTNARU vă deranjează activitatea ei?
Vă este frică că sunteți obligați de lege sa-i dați gradație de merit, nu vă ajunge pentru votanții voștri (și pe astea le-ați promis).
BUTNARU v-a ignorat și vă rade în nas că sunteți incompetenți, vă deranjează că nu se coboară la nivelul vostru, nu stă cu voi la bârfă, că v-a refuzat toate ofertele, că nu se milogește, că nu aveți împuterniciri notariale semnate de ea, deci nu aveți cum s-o obligați să vă susțină în demersurile……. „Nihil sine Deo”
Vă ofticați că nu știți niciodată de partea cui este? Vă ofticați că nu știți cine o susține?
Nu-l mai vreți prodecan pe Conf. Dr. Gheorghe POSTA? I-ați promis d. HERNEA, cu un simț al dreptății nemaiîntâlnit, eu zic să vă uitați la lucrările, de când a fost angajată pe șef de lucrări, se găsesc în bibliotecă, veți avea o surpriza ce veți găsi, și nu uitați că „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”
V-au mai rămas putini angajați de ponegrit și veți găsi și la ei, dar păcat ca nu ați respectat „fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii” (Sfânta Evanghelie, Matei 10: 16), astfel poate cu puțin noroc vine DNA-ul la voi, ca prea curați și meritocrați sunteți voi ce Ah, bine-mi pare ca va ofticați, Costel Ciofu

M.M. a spus: (februarie 17th, 2016 at 11:44 )

Avertisment d-lui prof. Popescu:

Fiți atent ! Pentru ora 12.00 vi s-a pregătit ceva !!! Păziți-vă spatele ! Altfel, veți primi niște limbi-surpriză, de-o să vă uitați discursul din cauza șocului! Din partea a cel puțin 5 critici duri, oameni mari – caractere consecvente. Au pățit-o și alții (dl. rector Moisuc, chiar de 2 ori, cu un mare interval de timp între, chiar și dl. rector Pîrșan, chiar și oamenii care vor face probabil parte din echipa dumneavoastră, chiar și dl. prof. Șumălan acum doar două zile !). Când pupă poala popii, ăștia nu glumesc !

hormonica a spus: (februarie 23rd, 2016 at 14:08 )

Pana si eu nu pot decat sa constat victoria zdrobitoare a fostului Decan Cosmin Popescu,cat de mult l as uri cu toata fiinta mea!Daca are nevoie de serviciile mele,cu drag ii stau la dispozitie!Am o vasta experienta in….cercetare,singurul mare defect al lui este ca e prea tinerel si mie imi plac cei copti!Dar baiatul asta tinerel merita totusi o incercare,ca e capabil foc si bucalat in falcute!

Camy a spus: (martie 3rd, 2016 at 17:12 )

„Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut angajări în ultimii patru ani fără a respecta Legea Educaţiei Naționale, având prevederi în regulamentele de ordine interioară care nu respectă standarde minime impuse la nivel naţional de legea organică. Practic, instituţia de învăţământ a scos la concurs posturi de asistenţi pe perioadă nedeterminată, la care a permis candidatura unor absolvenţi ce nu aveau titlu de doctor luat, aşa cum specifică art. 294, alineatul 1, din Legea Educaţiei.” SCRIE IN ARTICOLUL „Universitatea de Medicină din Iași a angajat în mod ilegal doctoranzi, ani la rând. ”Este un abuz, o forțare a legislației””

Daca verificați veți constata că aceasta practică este caracteristică și pentru alte universități.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, nu respectă standarde minime impuse la nivel naţional de legea organică, încă din toamna anului 2012. Posturile de profesor și conferențiar le găsiți http://jobs.edu.ro/index.php?uid=47, pentru anul 2015-2016 (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2016/concursuri/sem1/Lista%20candidati%20declarati%20castigatori%20sem%20I.pdf):

SARATEANU VERONICA, Comisie președinte Prof. univ. dr. ing. Imbrea Florin – U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara, Membrii: Prof. univ. dr. ing. Arsene Gicu Gabriel -U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara Prof. univ. dr. ing. Vidican Roxana – U.S.A.M.V. Cluj – Napoca Prof. univ. dr. ing. Samuil Costel – U.S.A.M.V. Iași Conf. univ. dr. ing. Peț Ioan – U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara Membrii supleanţi: Conf. univ. dr. ing. Sima Nicușor – U.S.A.M.V. Cluj – Napoca Conf. univ. dr. ing. Niță Simona – U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al României” din Timișoara, a ajuns conferențiar cu o singura lucrare cu factor de impact, deși la 2. ACTIVITATEA DE CERCETARE (A 2), SE SPECIFICĂ CLAR 2.1. Articole în reviste cotate ISI Thomson Reuters şi în volume indexate ISI proceedings*)(Cerinţe: minim 3 articole), (http://jobs.edu.ro/fisiere/universitati/47/12939/fisa/Fisa%20de%20verificare%20Sarateanu%20Veronica.pdf), dar este conferențiar (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2016/concursuri/sem1/Lista%20candidati%20declarati%20castigatori%20sem%20I.pdf).

NITA LUCIAN DUMITRU, Comisie Preşedinte: Prof.dr. POP GEORGETA- U.S.A.M.V.B. Timişoara, Membri: Prof.dr. PĂCURAR IOAN – U.S.A.M.V. Cluj Napoca Prof.dr. MIHALACHE MIRCEA – U.S.A.M.V. Bucureşti Prof.dr. SPÂRCHEZ GHEORGHE – Universitatea Transilvania Braşov Prof.dr. ŢĂRĂU DORIN – U.S.A.M.V.B. Timişoara Membrii supleanţi: Prof.dr. GOJE GHEORGHE – Universitatea de Vest Timişoara Prof.dr. IMBREA FLORIN – U.S.A.M.V.B. Timişoara, Postul de PROFESOR, pe perioadă neterminată, vacant, nr.1/III, prevăzut în statul de funcţiuni şi personal didactic aprobat în anul universitar 2015/2016 conţine o normă de 10,00 ore convenţionale, asigurate cu ore de curs şi lucrări practice, cu următoarea distribuţie pe discipline: – Disciplina: PEDOLOGIE (curs) efectuată în semestrul I, cu studenţii anului I specializarea Agricultură (2 ore convenţional); – Disciplina: PEDOLOGIE (curs + l.p. 2 gr.) efectuată în semestrul II, cu studenţii anului I specializarea Agricultură (4 ore convenţional); – Disciplina: PEDOLOGIE (curs + l.p. 2 gr.) efectuată în semestrul II, cu studenţii anului I specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru (4 ore convenţional (http://jobs.edu.ro/detalii.php?uid=47&jid=13094) a ajuns profesor universitar pe Disciplina: PEDOLOGIE cu lucrări cu factor de impact din care primele 3 sunt in strânsă simbioza cu PEDOLOGIA (http://apps.webofknowledge.com.am.enformation.ro/Search.do?product=WOS&SID=Y1RGe9SayU4qWMYxp2Z&search_mode=GeneralSearch&prID=d3b34242-88dc-4459-8fb8-7a0590dcb01f):
1. Synthesis and Physico-chemical Characterization of Theophylline-succinic Acid Binary Adduct By: Circioban, Denisa. Dehelean, Cristina. Suta, Lenuta-Maria. Murariu, Marius. Vlase, Gabriela. Nita, Lucian. Soica, Codruta. Fulias, Adriana. REVISTA DE CHIMIE Volume: 66 Issue: 12 Pages: 1982-1985 Published: DEC 2015
2. Pro-apoptotic Effect of Soy Total Extract Incorporated in Lyotropic Liquid Crystals Formulation By: Danciu, Corina. Biris, Marius. Balazs, Boglarka. Csanyi, Erzsebet. Pavel, Ioana Zinuca. Pop, Georgeta. Soica, Codruta. Ceuta, Lavinia. Nita, Lucian. Morgovan, Claudiu. Stoian, Dana. REVISTA DE CHIMIE Volume: 66 Issue: 7 Pages: 1038-1041 Published: JUL 2015
3. Beneficial Effects of a Lupeol-Cyclodextrin Complex in a Murine Model of Photochemical Skin Carcinoma By: Minda, Daliana. Pavel, Ioana Zinuca. Borcan, Florin. Coricovac, Dorina. Pinzaru, Iulia; Andrica, Florina; Morgovan, Claudiu] ; Nita, Lucian Dumitru, Soica, Codruta; Muntean, Danina. Toma, Claudia Crina. REVISTA DE CHIMIE Volume: 66 Issue: 3 Pages: 373-377 Published: MAR 2015
4. CHEMICAL PROPERTIES AND SOILS FERTILITY IN THE TIMIS COUNTY WETLANDS , By: Lato, A.; Neacsu, A.; Crista, F.; et al. JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY Volume: 14 Issue: 4 Pages: 1551-1558 Published: 2013
5. Quality of soils from Barzava Plain for a sustainable agriculture By: Lato, Karel Iaroslav; Nita, Lucian; Lato, Alina; et al.JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT Volume: 11 Issue: 2 Pages: 1060-1062 Published: 2013
6. RESULTS OBTAINED FOR SOYBEAN, PEA AND LENTILS CROPS ON A CAMBIC CHERNOZEM IN THE BANAT’S PLAIN DURING 2008-2010 By: Nita, Simona; Tabara, Valeriu; David, Gheorghe; et al.ROMANIAN AGRICULTURAL RESEARCH Volume: 29 Pages: 155-162 Published: 2012
Contează doar titlul și nota 10 (zece) restul sunt detalii (http://www.usab-tm.ro/utilizatori/universitate/file/2016/concursuri/sem1/Lista%20candidati%20declarati%20castigatori%20sem%20I.pdf), parca ar fi relevant ca a scos postul la concurs în calitate de fost și actual director de departament.

Lola a spus: (mai 2nd, 2022 at 01:05 )

no need to discuss

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Test important înainte de play-out, contra unei echipe ce vrea în Liga 1

CSC Dumbrăviţa încheie sezonul regular din Liga a II-a cu un meci pe teren propriu, în compania unei formații deja calificate matematic în play-off, FK Csikszereda. Partida va avea loc sâmbătă, la ora 14.00 – la fel ca întreaga etapă a 19-a – pe stadionul „Ștefan Dobay”. Meciul nu va fi televizat, dar va putea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Test important înainte de play-out, contra unei echipe ce vrea în Liga 1
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului
Administrația Timișoarei pune la bătaie peste 50 de milioane de euro pentru a rezolva problema salubrității stradale și a deszăpezirii orașului pentru următorii opt ani. Licitația a fost lansată, aceasta la jumătate de an de la momentul în care Consiliul Local a elaborate documentația pentru acest megacontract. Cei din primărie spun că de acum se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 50 de milioane de euro pentru străzile, trotuarele, pistele de biciclete ale Timișoarei. Primăria caută firmă de salubritate
Fostul primar Nicoale Robu a intervenit în scandalul benzilor prea înguste de pe Bogdăneştilor, acuzând, din nou, că „proiectul moștenire Robu” a fost “batjocorit” de actuala administraţie.  Ceea ce a „uitat” Robu din nou este că proiectul cu benzile cu o lărgime de 2,75 metri a fost aprobat chiar de el, fiind întocmit de mâna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu „uită” din nou de îngheaţă apele. Lărgimea benzilor de pe Bogdăneştilor a fost decisă de Culiţă Chiş şi aprobată de fostul primar
Cu o tematică specială, focusată pe arhitectură și diverse mecanisme tehnice funcționale și zone citadine construite din piese LEGO®, expoziția care i-a fascinat pe timișoreni la edițiile anterioare revine în Iulius Town. În perioada 15 – 17 martie 2024, în piațeta Intersport, zeci de mii de piese LEGO® formează orașe în miniatură. Vedeta expoziției este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Weekend pentru iubitorii LEGO®: o replică de 1,5 m înălțime a Turnului Eiffel, din peste 10.000 de piese, expusă în Iulius Town
Unplugged Lenau Robotics, echipa Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara a reușit să se califice la etapa națională datorită obținerii locului II în competiția Connect Award. După multe meciuri intense şi mult efort depus în fiecare dintre cele 4 sezoane FTC la care a participat, Unplugged Lenau a reuşit, la Regionala #3, să se califice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Liceului ”Nikolaus Lenau”, calificată la competiţia naţională de robotică
Doi profesori din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți în procesul arbitral în care Statul Român a obținut decizia favorabilă în dosarul Roșia Montană. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre cele mai importante procese internaționale ale României....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană
Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată
Visul iubitorilor de rugby din Timișoara de a beneficia de condiții de calitate la meciurile echipei orașului vor deveni realitate, Consiliul Local Timișoara aprobând vineri proiectul „Refunctionalizare teren de sport, reabilitare și extindere clădiri existente, inclusiv utilități” pentru baza sportivă situată în Ronaț, cea unde se află și stadionul unde joacă echipa de rugby a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 40 de milioane de lei pentru stadionul de rugby din Timișoara. Va avea tribune acoperite și nocturnă
O firmă din Timişoara având licenţa valabilă până în 2029 și 163 de autorizații de exploatare a sloturilor şi-a anunţat falimentul, motivul fiind suprataxarea impusă de guvernanţi. Firma a lăsat datorii la stat în valoare de peste 1,8 milioane de lei, arată site-ul specializat playresponsibly. Firma Automatic Leisure SRL, cu licență valabilă până în 30.09.2029...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmă de păcănele din Timişoara a intrat în faliment lăsând datorii la stat de 1,8 milioane de lei
Top