Stirile din ziua: 18 martie 2016

Statuia Sf. Gheorghe a ajuns la locul ei! A „zburat” la 30 de metri inaltime / FOTO + VIDEO

Statuia Sf. Gheorghe a ajuns la locul ei! A „zburat” la 30 de metri inaltime / FOTO + VIDEO

Aproape doi ani și jumătate a stat statuia Sf. Gheorghe peste drum de piața cu același nume! Monumentul a fost mutat vineri seară la locul lui, între ruinele vechii biserici iezuite. Operațiunea, complicată și delicată, a durat peste trei ore, statuia fiind ridicată la aproximativ 30 metri înălțime și apoi reașezată pe noul soclu.

La pasajul Popa Sapca s-a terminat licitatia, sunt asteptate contestatiile

Licitația pentru lărgirea pasajului Popa Șapcă s-a finalizat, dar abia acum s-a dat drumul perioadei de contestații după licitația electronică. Primarul Nicolae Robu speră ca procedura să nu fie contestată în ultimul moment, la fel cum s-a întâmplat în cazul lucrării de la pasajul Jiul.

Ca sa nu se mai repete Colectiv: conferinta nationala despre siguranta in timpul concertelor

După tragedia din Colectiv, a devenit mai clar ca niciodată că securitatea în timpul evenimentul este un subiect care trebuie tratat cu multă atenție și în România. Echipa Revolution Festival a decis să organizeze, la Timișoara, prima conferință din țară pe teme de siguranță și sănătate. Printre invitați, Raed Arafat, dar și coordonatori de evenimente din Europa, care au asigurat securitatea la concerte cu peste 50.000 de spectatori.

Alin Popoviciu, ales pe criterii merito-democratice, trebuie evaluat la… integritate! La Bucuresti

Ales pe criterii merito-democratice în filiala Timiș a PNL, Alin Popoviciu mai are niște obstacole de trecut în mult visata cursă pentru președinția CJ. Întâi este comisia de integritate a partidului, apoi el va trebui să fie validat. Copreședintele Nicolae Robu spune că nu intră în atribuțiile filialei verificarea respectării criteriilor de integritate.

Piata Unirii, raiul teraselor! La vara vor fi 20

După doi ani de șantier, Piața Unirii va redeveni, la vară, raiul teraselor! Exact 20 vor fi deschise în următoarele luni, fiind prevăzute în proiectul de reabilitare a zonei Cetate. Câteva reguli de bază: culori pastelate, mobilier din lemn și metal și… lumânări pe mese, la căderea serii. În plus, toți proprietarii de baruri din centrul istoric vor putea deschide terase pe străduțe.

aquatim

Fara apa rece la Fibis

Aquatim anunță că vineri, 18 martie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei potabile în Fibiș, pentru lucrări de modernizare la staţia de pompare. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor în localitatea menţionată. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să

Intreruperi de curent

Enel nu a programat vineri întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Giarmata – str.Caprei, Câmpului, Principală), Săcălaz – str. IV,III, Gării, Giroc – str. Bârzava, Muncitorilor, Semenic, Dumbrăvița – str. Macilor nr. 10, Lăpușnic, orele 9 – 18; Bacova (p), orele 8 – 18; Iecea Mică (p), orele 9 –

Top