Stirile din ziua: 8 martie 2016

Tenebroasele afaceri ale PSD-istului Florica Birsasteanu cu baronul penal Adrian Duicu

Tenebroasele afaceri ale PSD-istului Florica Birsasteanu cu baronul penal Adrian Duicu

Portalul anticorupție România curată i-a dedicat o amplă investigație candidatului PSD la Primăria Timișoara, deputatul Florică Bîrsășteanu. Aceasta este legată în special de legăturile de afaceri pe care Bîrsășteanu le-a avut cu baronul penal de Mehedinți Adrian Duicu, alături de care a „greblat” sume imense de bani de la stat.

dezinsectie

Ar putea reincepe vanatoarea de tantari! Primaria a batut in instanta Romprest

Timișorenii ar putea scăpa, în acest an, de țânțari și alte zburătoare deranjante. Primăria poate relua, în sfârșit, licitația pentru atribuirea serviciului de dezinsecție, blocată multă vreme în instanță. Între timp, în contextul apariției infecțiilor cu virusul Zika, și Institutul Național de Sănătate Publică a cerut autorităților locale să intensifice lupta împotriva țânțarilor.

Nu e gluma! Platini si Suarez, mai apreciati la Poli decat propriii juniori cu selectii in nationala

Se spune că sunt jucători de fotbal şi fotbalişti. Poli Timişoara a transferat, până acum, jucători cu nume de fotbalişti celebri sau cu nume exotice, dar prea puţini fotbalişti. Politica de transferuri a clubului timişorean este cel puţin curioasă în ultimul an, dacă nu chiar dubioasă, după ce au fost transferaţi pe bandă rulantă fotbalişti străini, care, cu vreo două excepţii, au dezamăgit crunt.

Santier de 4 milioane de euro pe 14 strazi din Timisoara! Se scoate piatra cubica, dar nu se stie cand

Se caută o firmă dispusă să scoată piatra cubică de pe cele 14 străzi pe care primăria vrea să pună asfalt. Suma nu e deloc de neglijat: conform studiului de fezabilitate, devizul lucrării depășește 14 milioane de lei, iar termenul de execuție este de nouă luni. Oricum, indiferent când va începe, lucrarea nu va fi finalizată în acest an.

Locuintele ANL fara autorizatie vor putea fi cumparate de chiriasi in cateva saptamani! Asta spune Robu

Chiriașii ANL din blocurile construite fără autorizație își vor putea cumpăra apartamentele. Se va întâmpla peste câteva săptămâni, susține primarul Nicolae Robu, după finalizarea evaluării pentru care există, în sfârșit, contract cu o firmă specializată. Chiriașii sunt disperați, pentru că plătesc sume uriașe.

Pietele, afacere cu plus! Anul acesta va fi modernizata Badea Cartan

Profit de aproape 114.000 euro și 0 datorii. Acesta este bilanțul pe 2015 al SC Piețe SA, care n-a făcut investiții prea mari în anul precedent. În 2016 va fi reabilitată Piața Badea Cârțan și, dacă primăria ar cumpăra un teren de 2.500 mp, aflat lângă Piața Iosefin, societatea ar mai avea în plan niște lucrări.

La vara dansam in natura! Music Travel Festival se muta la… tara!

Prima ediție a Music Travel Festival, organizată în 2015, a reunit o mulțime de formații de rock, pop, folk, indie și nu numai. La cea de-a doua ediție, organizatorii au planuri și mai mari. Astfel, pentru a scăpa de cotidianul orașului, Music Travel Festival iese în… natură, cu Ada Milea, Alexandra Ușurelu, Golan (DJ Set), Grimus, Moonlight Breakfast și Robin and the Backstabbers.

Liceul Pedagogic, suspectat de discriminare! ISJ: Orice criteriu este pus pentru a face o departajare

Liceul Pedagogic Timișoara are, din acest an, criterii specifice pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Concret, copiii ai căror rude au legături cu instituția… au trecere. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-ar fi sesizat în acest caz. Pe de altă parte, conducerea ISJ Timiș spune că orice criterii impuse pot dezavantaja anumite persoane.

Verde pentru Biciclete vrea liber la pedalat prin Timisoara, dar nu stie cum sa convinga si primaria

Verde pentru Biciclete pregătește un nou sezon de pedalat în Timișoara, însă nu are soluție pentru ridicarea interdicției valabile în centrul istoric, în afara revenirii la vechea restricție, între orele 18 și 22, pe durata verii. Reprezentanții VpB susțin că au trimis hârtii către primarul Nicolae Robu, dar nu au primit răspuns. Ultima a fost trimisă… acum mai bine de trei luni.

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Constantin Brâncoveanu (p), Panselelor, Muzicescu (p), Mareșal Averescu (p), I. Miloia (p), Progresul (p), Drăgășani nr. 1, Humulești, Piața Palade, N. D. Cocea, Calea Urseni, D. Dinicu, Nicolae Stoica de Hateg, Neajlov, Luță Ioviță, Pavel Stoica de Hațeg, E. Racoviță, Euripide, M. Millo,

Top