Stirile din ziua: 21 martie 2016

Comerciantii care vor sa aiba casute la Targul de Pasti se pot inscrie la primarie

Comerciantii care vor sa aiba casute la Targul de Pasti se pot inscrie la primarie

A noua ediție a Târgului de Paști, organizat de Primăria Timişoara și Casa de Cultură, va avea loc în perioada 16 aprilie – 4 mai. Comercianții care vor să ocupe căsuțele din Piața Victoriei se pot înscrie de marți, 22 martie.

Traian Stoia paraseste functia de viceprimar! Georgeta Rus pleaca si ea din CJ

La aproape o lună după ce a fost lăsat fără carnet de partid de Biroul Permanent Județean al PSD, Traian Stoia va trebui să părăsească scaunul de consilier local. La fel, și fostul consilier județean liberal Georgeta Rus. Prefectul Mircea Băcală a semnat ordinele de încetare a mandatelor celor doi. PNL Timiș încă nu a luat în discuție înlocuitorii.

Alin Popoviciu, negru de suparare! Conducerea PNL nu i-a validat candidatura la sefia CJT

Biroul Permanent Național al PNL s-a reunit luni într-o ședință, în timpul căreia ar fi trebuit să se discute și situația din Timiș. Respectiv, se aștepta validarea candidaturii deputatului Alin Popoviciu la președinția CJ Timiș. La ședință n-a fost prezent niciunul dintre co-președinții PNL Timiș, iar conducerea centrală a PNL a decis să nu mai pună pe ordinea de zi situația lui Popoviciu.

uvt

Sute de academicieni si cercetatori din toata lumea vin in aprilie la Timisoara

Timișoara va găzdui un eveniment academic de mare anvergură. Este vorba despre conferința „Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România – Diaspora și prietenii săi”, organizată sub patronajul președintelui României. În orașul de pe Bega vor ajunge aproximativ 800 de cercetători din toate colțurile lumii.

Infocentrele turistice, intre moft si utilitate! Sunt 18 numai in Timis, dar nu fac aproape nimic

În Timiș sunt nu mai puțin de 18 infocentre turistice, dar nu se știe foarte exact ce fac acestea. Sunt doar niște „apendice” ale primăriilor, iar edilii nu par deloc interesați să facă lucrurile să meargă. Asociația pentru Promovarea Turismului din Timiș vrea să afle răspunsuri la mai multe întrebări.

Asociatia suporterilor Poli Timisoara il ia la bani marunti pe Robu: De ce nu il doriti pe Contra?

Imediat după înfrângerea suferită de Poli Timişoara pe terenul celor de la CSU Craiova, Asociaţia Suporterilor Poli Timişoara a emis un comunicat în care îl critică pe primarul Nicolae Robu pentru că nu intervine la clubul despre care spune că l-a creat şi nu s-a implicat pentru înlocuirea lui Florin Marin de pe banca tehnică cu timişoreanul Cosmin Contra.

Soarta spitalului de copii va fi decisa in aceasta saptamana

Va fi sau nu reziliat contractul pentru construcția noului corp de clădire al spitalului de copii? S-ar putea stabili în următoarele zile, după finalizarea discuțiilor între primărie și constructor. Nicolae Robu admite că proiectul a avut multe erori, în timp ce reprezentantul Prompt e mult mai categoric: nici în prezent, firma nu a primit forma finală a acestuia!

Campanie pe Facebook: Sindromul Down nu este o granita

21 martie este Ziua Mondială a Sindromului Down. fiind dedicată drepturilor, incluziunii şi stării de bine a persoanelor suferinde de această boală. Data de 21.03 simbolizează triplarea cromozomului 21, care determină sindromul Down. În întreaga lume trăiesc aproximativ 4,7 milioane de persoane cu acest sindrom, iar în România, 30.000.

Praga, Orasul de Aur: weekendul perfect, intr-o primavara superba / FOTO

Este de ajuns să ştii că este situat în Boemia centrală şi deja gândul la o localitate aflată într-o regiune cu un asemenea nume primeşte brusc un aer melancolic, pitoresc, blând. Praga este una dintre cele atractive capitale europene, un vechi oraş regal care atrage anual peste patru milioane de turişti.

Vinurile romanesti, vedete la Varset / FOTO

Românii au luat partea leului la concursul de vinuri de la Vinofest, evenimenul desfășurat în ultimul weekend la Vârșeț. Un vin românesc a obținut cel mai mare punctaj din competiție, iar Domeniile Anastasia, Crama Sara, Crama Aramic, Cramele Recaș și Crama Hermeziu și-au adăugat în vitrine medalii importante.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Giroc – str. Ficusului, Zona str. Semenic și Gloria, Giarmata – Zona str. Nouă, Morii și Bătrână), Ghiroda Nouă – str. Bobâlna, zona str. Aleea Ghirodei, Luncii, Mătrăgunei, Fuiorului, Spartacus, Caprei, Lemnari, Scărișoara, Cocostârcului, Peciu Nou nr. 210, Jebel

Top