Stirile din ziua: 17 martie 2016

Dezvaluiri PSD: Primaria a dat Romprest 3.8 milioane de lei in plus, pentru lucrarile din Cetate

Dezvaluiri PSD: Primaria a dat Romprest 3.8 milioane de lei in plus, pentru lucrarile din Cetate

Reprezentanții PSD Timișoara susțin că primăria a atribuit o suplimentare de aproape 4 milioane de lei către Romprest, pentru reabilitarea centrului istoric. Social-democrații spun că banii au ajuns în conturile companiei lui Florian Walter într-un mod misterios.

Bine ati venit in blocurile care nu exista! Protest-petrecere la ANL / FOTO

Chiriașii ANL s-au ținut de promisiuni și, joi după-amiază, au ieșit în stradă, cu mic, cu mare. Oamenii s-au săturat să fie ignorați de autorități și vor să li se respecte dreptul de a cumpăra apartamentele în care locuiesc de aproape șapte ani. Ei au ajuns să achite chirii de 12 ori mai mari decât când s-au mutat!

Suicidul programat al PNL Timis, dupa ce a pus un „bou” candidat la sefia CJT

Așadar, PNL Timiș a decis să atace președinția CJ Timiș cu un „bou”. N-o spune subsemnatul, ci un vechi PD-ist, actual liberal cum este primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Or, dacă Falcă, om care știe ce le poate mintea mai tuturor colegilor de partid, spune acest lucru chiar n-am avea motive să nu-l credem.

Mesaj dupa prima zi fara tigari in baruri: Nefumatorule, ne gasesti in spatele cafenelei, stam in frig!

Nu se mai fumează în localuri și spații publice, pentru că în România a intrat în vigoare, pe 17 martie, una dintre cele mai restrictive legi antifumat din Europa. Cine vrea să tragă o țigară trebuie să iasă în stradă, conspirativ, pe colțuri de stradă. Pe români nu-i părăsește însă umorul… Nici măcar în situații limită.

alfred simonis si nicolae robu

Simonis, despre cum e Robu: Kim Jung Un, Nicolae Mischie, activist PCR!

Social-democrații pun din nou tunurile pe primarul Nicolae Robu. Consilierul local Alfred Simonis l-a criticat pe edil, folosind o paletă întreagă de comparații și insulte. Robu – fost secretar PCR, după cum susține Simonis – e comparat cu Nicolae Mischie, fost baronul PSD de Gorj, și liderul nord-coreean Kim Jong Un!

Prize pentru masini electrice și multe locuri de parcare, la Openville

Lucrările la United Business Center (UBC) 2, prima clădire din ansamblul Openville, au ajuns la… al doilea etaj. La fel ca toate construcțiile de birouri din ansamblu, şi acest imobil va respecta standardele pentru „clădiri verzi”. Iulius Group a încheiat recent un contract cu firma Colliers International, care va oferi consultanță pentru obținerea certificării LEED.

ALDE tot n-are candidat la Primaria Timisoara, dar discuta cu mai multi

După ce negocierile cu Adrian Orza au picat, ALDE continuă discuțiile cu alți potențiali candidați care ar putea să intre în lupta cu Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara. Un nume ar putea fi anunțat totuși până la sfârșitul lunii martie. ALDE și-a stabilit candidați pentru alte două localități.

RDS a innegrit panourile RATT! Din cauza statuii Sfantului Gheorghe / FOTO

Sistemul electronic de informare al RATT a fost „mort”, joi, zeci de minute, din cauza… lucrărilor de pregătire pentru mutarea statuii Sf. Gheorghe. Primăria a informat diverșii furnizori de utilități asupra mutării, solicitându-le să rezolve problema cablurilor. Fără să anunțe, RDS s-a apucat de lucru și… a lăsat fără internet atât o parte din zona centrală, cât și panourile RATT.

Descentralizarea, pe repede inainte: o ora si jumatate de discutii, la Timisoara

Timișorenii interesați de un subiect care a făcut multă vâlvă în ultimii ani sunt așteptați vineri, 18 martie, la CJ Timiș. Aici are loc o discuție pe tema „Descentralizarea României – între putință și neputință”, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației locale, universitari, politicieni și oameni de afaceri.

Fumatorii, doar in strada! Care este amenda daca sunteti prinsi cu tigara in bar

Gata cu fumatul în toate locurile publice! De joi, 17 martie, a intrat în vigoare legea care trimite fumătorii în… stradă. Polițiștii vor pleca în controale în zilele următoare, pentru a verifica respectarea legii. Dacă vreți să reclamați un fumător indisciplinat nu sunați însă la 112!

Spectacol gratis la Merlin, de Ziua Teatrului

O săptămână, trei sărbători! Mii de companii teatrale din peste 80 de țări sărbătoresc, pe 20 martie, Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Pe 21 martie este Ziua mondială a Teatrului de Păpuși, iar pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului! Micii spectatori din Timișoara vor primi un cadou de la Teatrul Merlin.

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Amurgului (p), orele 9 – 18; Giarmata – str. Izvorului, Câmpului, Bătrână, Săcălaz – str. IV și V, Giroc – str. Dunărea, Bârzava, Apicultorilor, Biled nr. 254, Lăpușnic, orele 9 – 18; Beregsău Mare, orele 9 – 16; Chevereșu Mare (p), orele 8

Top